*

Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Kaikki blogit puheenaiheesta Alma Media

Kuuden viikon muodonmuutos

Monivuotinen harrastukseni, mediamaailman eri virtausten seuraaminen, sai taasen uutta hämmästeltävää vajaa viikko sitten. Ilkka-Yhtymä Oyj otti ja antoi tulosvaroituksen toista kvartaalia ajatellen. Alaspäin kuulemma syöksytään eritoten ilmoitustulojen suhteen ja nettimainonta ei tietenkään riitä korvaamaan printtimainonnan laskua – asia josta olen jo vuosia varoitellut.

Tyhjät tynnyrit kolisee ?

Facebook on mahtimedia, jossa voidaan suodattamatta toimittaa mitä tahansa. Valtamedian kerrotaan toimittavan kontrolloidusti tutkien ja harkiten, mutta............Kuitenkin......

 

Alma-media tarttui erääseen FB-postaukseen ilmeisen kritiikittömästi. Ensin uutisen teki Aamulehti (1) ja sieltä uutinen levisi Iltalehteen (2) ja jopa asiallisena itseään pitävään Verkkouutiset (3) julkaisuun.

 

Jopa Saksankin ohi – suomalaisen ja kreikkalaisen työn tuottavuus

Talouselämän ykkösuutisiin 9.9.2016 kuuluva artikkeli kirjoittaa muun muassa: 

"Hallitus on huolissaan suomalaisen työn huonosta tuottavuudesta, mutta todellisuudessa suomalainen työ pärjää tuottavuusvertailussa erinomaisesti. Suomi päihittää tuottavuusvertailussa jopa Saksan ja Ruotsin, puhumattakaan euroalueen keskiarvosta, kun vertaillaan työn tuottavuutta tehtyä työtuntia kohden eli bruttokansantuote per tehty työtunti.

Kaikki muuttuu

Lähes päivälleen 29 vuotta sitten päätoimekseni tuli suomalainen tiedonvälitys; aloitin pörssitoimittajana silloisen Uusi Suomi Oy:n, nykyisen Alma Median omistamassa Kauppalehdessä elokuussa 1987.

Yhden asian olen oppinut taloustoimittajana, aikakauslehtitoimittajana, iltapäivälehtitoimittajana, freelance-toimittajana, kustantajana ja omistajana: kaikki muuttuu. Koska kaikki on muuttunut koko ajan ainakin viimeiset 29 vuotta, olisi makaaberia väittää, ettei mikään muutu.

Alma Media ostaa Uuden Suomen

Kysymys meille blogisteille kuuluu nyt: muuttuuko mikään? Vai muuttuuko kaikki?

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/alma-media-ostaa-uuden-suomen/NXHqbGJH...

Päätoimittajat: ottakaa vihdoin yhteinen vastuu – sulkekaa kloaakit!

Parin viime päivän aikana on nähty huomattava määrä tiukkoja ja analyyttisia pääkirjoituksia, kolumneja ja blogikirjoituksia natsiaatteen leviämisestä ja rasismin lietsomista vastaan. Se on hienoa.

Pyörätuoli ja muukalaisviha

Tänään ensimmäinen uutinen, jonka näin, kertoi pyörätuolilla liikkuneen miehen tulleen hakatuksi neljän ulkomaalaistaustaisen toimesta.

Pian rytisee mediakentällä

Kovasti on merkkejä ilmassa, että mediakentällä tapahtuu reilunpuoleisia fuusioita. Otetaanpa muutamia ajan kuvia tarkasteltavaksi. 

1) Ilkka-Yhtymä Oyj pitää yllä keinotekoista tasearvoa kirjanpidossaan lain sallimin keinoin väittämällä suurimman sijoituksensa Alma Median arvon aivan toisena kuin mitä se on. Mikäli tasearvo korjattaisiin oikeisiin lukuun, velkaantumisaste pyöreästi kaksinkertaistuisi ja Ilkka-Yhtymän osake tulisi alas ja lujaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä