Uusia journalistisia haasteita

Kansanedustaja ja perussuomalaisten ensimmäisen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari ajoitti lukiolaisen pitkän vuodatuksen just presiis kohdalleen persujen puolesta.

Huhtasaari on ollut myrskyn silmässä oman karmean munauksensa takia reilun pari vuorokautta, kunnes hänelle otti anonyymi lukiolainen yhteyttä ja maalaili persujen pirtaan sopivasti kuinka jossain päin Suomea lukiossa lietsotaan persuvihaa ja ohjataan oppilaita poliittisesti korrektimmille raiteille persuja vastaan.

Sitaatissa todetaan myös persuvastaisen aivopesun alkaneen jo yläkoulussa, missä opettaja toi feminismiä komppaavia mielipiteitä esille. Tämä feminisminvastaisuushan passaa persuille, kuten tiedämme.

On meili todellinen tai jonkinlainen persujen likaisten temppujen osastolta tilattu tilaustyö, tähän väliin pitää huomauttaa eräästä journalismin perussäännöstä.

Aivan kaikkien lehtien yleisöpalstat toimivat sillä kultaisella säännöllä, että toimituksen on tiedettävä kirjoittajan henkilöllisyys ja nimettömiä kirjoituksia ei julkaista. Käytäntö on aivan ymmärrettävä mahdollisten jälkiseuraamusten takia.

Huhtasaaren kirjoitus on taktisessa mielessä taidokkaasti rakennettu, mutta juuri tämän toimitusten kultaisen säännön takia ongelmallinen.

Huhtasaaren kirjoituksen ydinrunko on pitkässä sitaatissa, mikä palvelee erinomaisesti Huhtasaaren ja perussuomalaisten tarkoitusperiä. Uusi Suomi toki tietää, että Huhtasaari väittää näin omassa blogissaan, mutta Uusi Suomi tuskin tietää, ketä Huhtasaari siteeraa.

Jos Uusi Suomi pyytää Huhtasaarelta meilin lähettäjän henkilötietoja, hän varmasti vetoaa jonkinlaiseen lähdesuojaan ja asian arkaluonteisuuteen, mikä vuoksi hän ei voi sitä antaa.

Mielestäni tässä kohtaa mikäli Huhtasaari näin toimii, Uudella Suomella on oikeus poistaa Huhtasaaren bloggaus sivuiltaan, mikäli hän ei paljasta bloginsa ydinrungon kirjoittajaa, sillä se on hänen kirjoituksensa ehdoton ydin.

Sen verran mainittakoon, etten itse halua tietää kuka on Huhtasaaren sitaatin takana enkä toivo sitä kenenkään muunkaan saavan tietoon – paitsi Uuden Suomen toimituksen.

Mikäli Huhtasaaren väite ja sitaatti pitää kutinsa, kyseistä lukion opettajaa pitää ehdottomasti ojentaa ja heilutella opetussuunnitelmanivaskaa raivoavan rehtorin toimesta hänen edessään ja laittaa työmaalainsäädännön mukaisesti ojennukseen. Ellei, Huhtasaarta voitaisiin ojentaa (ainakin poliittisesti).

Vielä kerran: Huhtasaaren bloggaus sisältää kahden eri kirjoittajan tekstiä ja vain toisen henkilöllisyys on todennäköisesti tiedossa.

Uuden Suomen täytyy tietää molemmat, että toimitus voi arvioida Huhtasaaren bloggauksen todenperäisyyttä.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu