Uusi gallup

Laura Huhtasaari ylitti uniikilla tavalla sovinnaisuuden rajat pimahtamalla vanhasta yläkoululaisten tekemästä julisteesta, mikä vastaa tasoltaan jotain Bisquitin pakinaa otsikoltaan.

Koska Huhtasaari vetää perässään vertaansa vailla olevaa ääriainesta, oli teko äärettömän ala-arvoinen jo siksikin, että koulu alkoi saada aivan alatyylisiä uhkailuja, jossa rehtoria toivoteltiin uuniin. Huhtasaari ei voinut olla tietämättä tekojensa seurauksia, sillä hän on tätä puolijauhoisten laumaa vetänyt perässään jo vuosia.

Jos kajahtaneiden maalitus menee riittävän pitkälle, rikosilmoituskaan ei ole aivan poissuljettu Huhtasaarta ja maalittajia kohtaan. Yksistään jo se, että julisteen julkaisuun tarvittava lupa puuttui Huhtasaarelta, tekee hänen teosta aivan kestämättömän ja jo yksistään aiheen rikosilmoitukselle. Lainsäädäntö näiden seikkojen suhteen oli varmasti Huhtasaarella tiedossa, mutta tätä se orastava vaalikiima teettää.

Kaikki oleellinen on sanottu FB-profiilissani monen eri tahon toimesta, myös Huhtasaaren, sekä veivaus Huhtasaaren Twitter-tililläkin on ollut melkoista. Sopan keittäjänä allekirjoittanutkin.

Vaan asiaan.

Puoluegallupit ovat olleet koko kansan huvia ties kuinka monta vuotta jo joka kuukausi. Olisiko aika mennä eteenpäin tässäkin asiassa.

Miltä kuulostaisi gallup, joka tehtäisiin perinteisin gallupmenetelmin, mutta kohteena yläkoululaiset ja keskiasteen oppilaitoksissa opiskelevat ikävuoteen 17 asti.

Tälle kohderyhmälle osoitettaisiin vaikkapa kaksi kysymystä.

Ensimmäinen kulkisi samaan tapaan kuin aikuisille iän kaiken suunnattu kysymys eli mitä puoluetta äänestäisit, jos eduskuntavaalit olisivat nyt. Toinen kysymys voisi olla nuorille erikseen räätälöity ja kulkea siihen tapaan, että aiotko käyttää äänioikeuttasi ja äänestää, kun se on mahdollista ensimmäisen kerran.

Gallup voitaisiin toistaa esimerkiksi syksyllä, talvella ja keväällä ja uutisoida samalla volyymilla kuin puoluegallupit yleensäkin.

Tarjolla olisi äärimmäisen arvokasta tietoa siitä, mihin maailma on menossa jo vaalikauden parin päästä mahdollisesti.

Päätelmiä voisi tehdä vaikka kuinka. Jos tulee gallupin täydeltä näitä EVVK-vastauksia, päätelmä on helppo: vanha meininki jatkuu. Jos jotkut puolueet näyttävät nousevan piikkipaikalle, tietää mihin suuntaan maailma makaa vuosikymmenen sisään.

Joitain tämäntyyppisiä kyselyitä on silloin tällöin näkynytkin, mutta olisiko aika ottaa isompi vaihde päälle asian tiimoilta?

Huhtasaari on omalla esimerkillään ottanut ennennäkemättömällä tavalla alaikäiset mukaan politiikkaan ja saanut heidät pomminvarmasti kiinnostumaan siitä.

Ja alaikäisillä saattaisi olla hiukan sanottavaa, jos heille moinen gallup tehtäisiin.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu