Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Angeria vs. TimonenAjassamme on jotain perin kummallista. Iisalmen Sanomien päätoimittajan analyysi, joka melko miedosti kritisoi huippusuositun blogisti Sakari Timosen hätiköityjä johtopäätöksiä Metallityö Vainio Oy:n koskeneita syytöksiä, sai Timosen aivan ennennäkemättömään hepuliin.

Tässä kohtaa juristi-bloggari on jo haastamassa mahdollisesti Iisalmen Sanomia oikeuteen kunnianloukkauksesta ja ei ota kuuleviin korviin päätoimittaja Kari Angerian asiallista vastinetta.

Vastineessaan pt. vain toteaa muiden perustelujen ohella hypoteesin tasolla, että Timosen blogi voisi täyttää perättömän tiedon levittämisen tunnusmerkistön ja asiasta voitaisiin tehdä riita-asia käräjille korvauskanteineen. Loppuun päätoimittaja toteaa, että oikeus kuitenkin lopulta päättäisi kenen puolelle kallistuisi. Aika neutraali ja asiallinen huomio, etten sanoisi.

Timonen toki huomauttaa, että lehtijutun mukaan yrittäjälle olisi koitunut vain hyötyä aiheesta, joten se siitä vahingonkorvausvaateesta. Paljon on mahdollista, että yrittäjä sanoo oman etunsa kannalta näin sekä näkee asian tällä hetkellä siten. Kuitenkin kun puhutaan useiden kymmenien tuhansien lukijamääristä Timosenkin blogin kohdalla sekä sen seurannaisvaikutuksista, analyysin antaminen muutaman viikon jälkeen on turhan aikaista. Suomesta löytyy erityyppisiä maalittamisen kohteita aatteellisen janan kaikista päistä.

Aihetta on sittemmin veivattu YLEn toimittaja Sanna Ukkolan Twitter-tilillä, missä Ukkola on  joutunut liki lastentarhanopettajan asemaan viheltäessään keskenkasvuisten some-kommentaattoreiden keskusteluja poikki. Omassakin profiilissani aihetta hiukan veivattiin ja Iisalmen Sanomien päätoimittajan profiilissa keskustelu polarisoitui aika lennokkaasti. 

Joillakin henkilöillä ja teemoilla on luontainen kyky kerätä varjonsa alle melkoinen räyhääjien divisioona niin puolesta kuin vastaan. Maahanmuutto, YLE, Hesari, vihervasemmisto, persut ja muutamat muut ovat esimerkkejä teemoista, Timonen henkilöstä muutaman muun kärkinimen kohdalla.

Timoselle on nousemassa maineensa takia pienimuotoinen negatiivinen hybris päälle, joka tunnetusti sokaisee kohteensa kritiikin suhteen.

Yhteiskunnallisista asioista bloggaus on hieno harrastus, joista joillekin onnekkaille maksetaankin, mutta aika ajoin offline tai ainakin merkittävä vähentäminen tästä teemasta voisi olla hyödyksi. On kokemusta viimeiseltä reilulta vuodelta.

Ja oli virkistävä kokemus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Alkuperäisessä kirjoituksessaan pt. Angervo kertoo:
"Metallityö Vainiota koskeva blogikirjoitus oli eettisesti kestämätön ja lisäksi lainvastainen."

Perusteeksi Angervo kertoo: "Metallityö Vainio voisi nostaa Timosta vastaan vahingonkorvauskanteen ja voittaisi sen lähes varmasti oikeudessa."

Vahingonkorvausvelvollisuus voi kyllä syntyä lain rikkomisesta, mutta sellaiseen voi joutua myös esimerkiksi vahingon, tuottamuksellisen huolimattomuuden tai selvitysvelvollisuuden laiminlyömisestä. Vahingonkorvausvastuu voi aiheutua siis myös muutoin kuin lain rikkomisesta.

Angervon olisi vastineessaan pitänyt kertoa, miten kirjoitus oli hänen mielestään lainvastainen. On vaikea ymmärtää, miten kirjoittaessaan Timonen olisi rikkonut lakia.

Iisalmen Sanomien päätoimittajan kirjoitus ei poikkea mitenkään Timosen kirjoituksesta. Päätoimittaja on soitellut Vainiolle ja Timoselle ja kirjoittanut jutun. Laittomuusviittausten osalta pt Angervo ei ainakaan kirjoituksen ja vastineen perusteella lakikirjaa tutkinut eikä juristeilta kysellyt. Heppoisin eväin tuntui kirjoitelleen myös Angervo.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#1: Skarppaa nyt hieman, Niemeläinen ja lue tuo tekstisi uudestaan. Oletko ihan varma, että viittaat postauksessasi nimenomaan Iisalmen Sanomien päätoimittajaan? Vai olisiko kyseessä sittenkin joku aivan toinen henkilö?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Käyttämäni katkelma oli blogissa lähdeviitteenä. Laitan linkin Angervon tekstiin myös sinulle tähän:
https://www.savonsanomat.fi/iisalmensanomat/yla-sa...

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#16: Iisalmen Sanomissa ei ole Angervo-niminen henkilö päätoimittajana.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

OK. Nytkö et osaa ymmärtää, että kyseessä oli kirjoitusvirhe? Janhunen, jos sinulla ei ole asiaa, jätä kommentoimatta. Kiitos!

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #18

#18: Olihan minulla asiaa, ja varmaan huomasit jo että minkälaista asiaa, mutta ryhdyit vähättelemään. Ei siinä mitään.

Pekka Pylkkönen

Päätoimittajan kirjoituksessa on kyllä tärkeä virhe. Hän väittää että uuninpankkolaisen menestyksen takeena voisi olla luotettavuus. Tämä ei tosiaankaan pidä paikkaansa. Timosta luetaan koska hän on valehteleva populisti, joka spekuloi yliampuvasti mutta monen muun uuninpankolla vetelehtimisestä haaveilevan harhaiseen maailmankuvaan sopivasti. Timonen on satusetä joka panee satujensa perään kysymysmerkin jotta välttyisi käräjöimiseltä. Ja tuon kysymysmerkin heikkolahjaisemmat lukijat ohittavat innokkaasti.

Talvella uuninpankkopelle sai oikein pienimuotoisen skandaalin aikaiseksi uskottelemalla aasilaumalleen että hallitus olisi kaunistellut työllisyystilastoja käskemällä tilastokeskusta laskemaan omaishoitajat työllisiksi. Hän muisti laittaa perään kysymysmerkin jolla sitten myötähäpeää herättäen jatkoi valehteluaan jäätyään kiinni ulostenäyte lahkeessaan.

Mutta kaikki eivät vain opi. Vieläkin jotkut onnistuvat linkkaamaan tuon törpön tekstejä, ikään kuin viitteeksi. Uskomatonta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Timonen on sortunut "hyvän olon tunteeseen", meillä lentopiireissä sellainen voi olla kohtalokas "tullaan tonttiin ja huolella". Aikaansa kutakin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Sakari Timonen on kaukana hybriksestä.
Hybris tarkoittaa epärealistista itsevarmuutta, joka saa ihmisen yliarvioimaan omat kykynsä
ja aliarvioimaan muut ihmiset ja asiat itselleen kohtalokkaalla tavalla.

Saku on äärimmäisen realistinen, harkitseva, älykäs, vastuuntuntoinen, mutta myös äreä, terävä ja rohkea.
Kolme viimemainittua ominaisuutta saavat vastustajat usein voimattomaan raivoon. Uhkailuja sataa ja vihakampanjoita organisoidaan.
Typerään hybrikseen oikeasti taipuvainen ei kestäisi Sakun asemassa viikkoakaan.

Täytyy vain toivoa, ettei julkinen keskustelu menetä häntä eduskuntaan.
Jos Saku poistuu parlamenttiin, keskeinen tason ja terävyyden ylläpitäjä sosiaalisessa mediassa menetetään.
Some sählääntyy ja typeröityy entisestään.

Pekka Pylkkönen

Satusedille on aina tarvetta. Sakari Timoseen on vaikea suhtautua myötämielisesti, sillä hän kylvää tuhoa. Ihmiset ottavat satuja totena ja uskovat mitä älyttömimpiin väitteisiin. Tästä ei ole edes kauaa kun yksi kaveri väitti edelleen että hallitus on kaunistellut tilastoja laskemalla omaishoitajat työllisiksi. Valhe jäi elämään koska siihen oli niin mukava uskoa. Ja koska sen kertoi ah niin rohkea ja ihana uuninpankkopoika.

Kyllä, olen raivoissani Timoselle. Se ei kuitenkaan johdu siitä että hän käyttää sananvapauttaan ja satuilee, vaan siitä mitä hän tekee muille ihmisille upottaessaan nämä jatkuvien valheiden suohon.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Helena❤ sie sanot just hyvin!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ottamatta kantaa Uuninpankkopoijan vätettyyn erinomaisuuteen, tarjoan lohdutuksen sanan pelkäämääsi menetystä koskien. Kun vanha puu kaadetaan, saa vieressä kasvanut taimi lisää valoa, vettä ja ravinteita, lähtien nopesti täyttämään syntynyttä aukkoa, taivasta kohti kurottaen.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ai niin, mitenkäs se menikään? Kyllä jokainen tarina, nyyh, on uskottava...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=101569...

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Saku Timonen on tällä hetkellä Suomen terävimpiä, jollei terävin kynä. Hän ottaa selvää, perustelee, tuo esille epäkohtia ja kirjoittaa lisäksi poikkeuksellisen hyvin. Hän on piikki nykyhallinnon kannattajien ja lakeijoiden lihassa ja siksi saa tuolta suunnalta vihaa osakseen.
Timonen on tuonut esille koko joukon hallituksen löperön lainsäädännön heikkouksia, puhunut tempputyöllistettyjen puolesta, paljastanut kuinka kuntouttavaan työtoimintaan siirretään tavallisia työnhakijoita, kritisoinut valinnanvapausmallin suuria valuvikoja ja avannut lukijoille sotekiemuroita. Kertakaikkisen hyvä kolumnisti. Suosittelen lämpimästi.

Pekka Pylkkönen

Juuri tätä tarkoitan. Timonen tekee ihmisistä aaseja.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Pekka Pylkkönen on harvinaisen oikeassa. Timosen tapa kirjoittaa perustellen ja taustoittaen saa aasit liikkelle.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Sakari Timonen on hetkessä kiini, siis on nopea ja pyssyy käsittääkseni faktoissa, perustellee ja tietää kulloisenki asian taustatki.

Ja on hygieninen, ei käy henkilöön kiini, kuten esimerkiksi puolusti Jessica Aroa, vaikkei ajatuksiaan sanonu kannattavansa.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Antteeksikko kirjotin nimen väärin, mutta näytät silti hoksanneen!

Ja jos itte asia kiinosti etkä ehkä tienny, niin tässä vaikka esimerkki: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset