Kaikille maksullinen YLE

Perussuomalaisten populismi näin vaalien lähestyessä taipuu omiin mittoihin. Nyt keskiössä on iki-inhokki YLE, joka perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meren mukaan pitäisi kokonaan laittaa maksukortin taakse puoluetta sorsivan journalismin vuoksi jättäen vain jotkut hätätiedeotteet ja merisäät kaikelle kansalle ilman saatavaksi.

Maksukortilla Meri nähtävästi tarkoitti tv-lähetyksiä, mutta toki YLE on paljon muutakin. Maksukortin lisäksi nähtävästi myös nettiin on tarjolla maksumuuria. Kuinka sitten radiokanavien suhteen toimittaisiin tällä mallilla, on kysymysmerkki. Perinteiset radiolähetykset saattaisivat loppua perinteisestä radiosta ja siirtyä maksumuurin taakse nettiin. Aikamoinen yhteiskunnallinen muutos tuokin.

Tämä tarkoittaisi aivan pienituloisille yhden mediakanavan loppumista, sillä heidät on vapautettu YLE-verosta. Perussuomalaiset eivät ole koskaan profiloituneet parempituloisten puolestapuhujina, "työväenliike ilman sosialismia", kuten entinen puheenjohtaja tokaisi aikanaan. Kannatukseen voi tulla pieni lovi tulojanan alkupäässä näillä puheilla.

Entäpä suuret urheilutapahtumat, jalkapallon MM-kisat, olympialaiset jne.? Mitähän väki on mieltä, jos näistä pitäisi erikseen ruveta maksamaan eikä tulisi veron muodossa?

Aivan kylmä tosiasia olisi myös se, että YLE-vero on kaikille edullisempi ratkaisu kun erilaiset markkinatalousperusteiset maksukortit / -muurit. Jos joka toinen suomalainen ottaisi osaa YLEn maksukortteihin ja -muureihin, mikä on aivan utopistinen luku, pekkaa päälle maksettavaa tulisi 200 €, mikäli tällä hetkellä YLEn budjetti, puolen miljardin potti, olisi tällä tapaa kerättävä. Tänä vuonna YLE-vero on korkeimmillaankin 163  €. Puolella miljoonalla käyttäjällä, mikä olisi puolitoista kertaa Hesarin kokonaislevikki, maksettavaa tulisi tonni per nuppi.

Koska perussuomalaiset ovat olleet alusta asti kiinnostuneita vain sellaisesta sananvapaudesta, mikä palvelee heidän etuja, he unohtavat YLEn laajemman tehtävän eli kansan sivistämisen ja sen, että länsimaissa tapaa olla tällainen markkinataloudesta vapaa valtion ylläpitämä mediaorganisaatio, jota oman maan parlamentin poliitiikot eivät uhkaile rahoituksen loppumisella, mikäli kaikki ei mene mieltä myöden.

Jos maahanmuuton haittojen toistaminen on perussuomalaisille kuin joku pakkomielle, missä toistuu tietyt fraasit vuodesta toiseen, hyvänä kakkosena tulee YLEn haukkuminen. Tuskin on Suomessa toista porukkaa, joka näkee YLEn niin yksioikoisesti kuin perussuomalaiset.

Vaan populistipuoleen työkalupakkiin kuuluvaa retoriikkaa. Liian syvälliset analyysit eivät uppoa, koska äänestäjäkunta ei ole valveutuneimmasta päästä kansaa.

Jotenkin tuntuu, kuten Twitterissä joku lohkaisi, että tämän päivän persut ovat saaneet kloonattua Timo Soinin uudelleen puolueeseensa. Sukupuoli on vain matkalla vaihtunut.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu