Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Onko sinisten loikat jo nähty?Sinisen tulevaisuuden kannatusalho on saamassa jo hätähuudon piirteitä. 

Eduskunnan puhemiehenäkin toiminut Maria Lohela päätti yks kaks jättäytyä pois politiikasta. 

Yli 5000 ääntä haalineet toisen kauden kansanedustajat eivät nelikymppisenä tällaista yleensä tee, ellei hätä ole aivan äärimmäinen. 

Vajaa kahden pinnan kannatus on kuitenkin se äärimmäinen hätä. 

Taannoinen kysely sinisten suhteen paljasti sen, että pari kansanedustajaa ei ole mukana seuraavissa ek-vaalikahinoissa korkean iän takia, osa on ja osa fundeeraa asiaa. 

Fundeeraajien joukkoon kuuluu Vaasan vaalipiiristä Reijo Hongisto, joka antoi sangen erikoisen lausunnon aiheesta.

Hän ilmoitti, että hän kertoo kantansa 20.8 klo. 12:00. Päivämäärä ja kellonaika on ollut melkoiselle miesrevohkalle tuttu jo vuosikymmenien ajan. 

Tuolloin näet alkaa sorsastus ja rannoilla alkaa melkoinen haulikoiden pauke. 

Voisiko tuo pauke ja präisket olla symboli myös sille, että Hongisto loikkaa porukastaan toisaalle ja se aiheuttaa pauketta ja präiskettä palstoilla?

Mitä präiskettä ja pauketta siinä olisi, jos Hongisto ilmoittaa, että a) ei lähde ehdolle tai etenkin b) lähtee ehdolle. Perusilmoituksia vaalikauden lopussa.

Joka tapauksessa Hongiston minuutilleen antama kellonaika omien suunnitelmien julkituontiin kertoo siitä, että hänelle on täysin selvillä se, mitä hän tekee tulevaisuudessa, mutta jostain taktisesta / kuvainnollisesta syystä se on ajoitettu minuutilleen sorsastuksen lähtölaukaisuaikaan.

Tietäen Vaasan vaalipiirin poliittiset voimasuhteet ja Hongiston kotikunnan, Vimpelin, niin ainoa menestymisen mahdollisuus olisi kepussa. 

Hongiston äänimäärä itsessään riittäisi kepun listoilta läpimenoon, reilut 6000, mutta oman epävarmuustekijän tähän tuo loikkarin viitta. Paljonko katoaisi äänistä toisessa leirissä, on niin korkeaa vaalimatematiikkaa, että paraskaan puoluesihteeri ei tuota ennakoi. 

Vaasan vaalipiirin kepu on myös paha paikka kelle tahansa eduskuntaan yrittäjälle. Alta viiden tonnin harvoin pääsee maaliin saakka.

Mutta äskeinen loikka laskettiin siis vain siten, että Hongisto ei pidä kotipesään, persuihin, paluuta mahdollisena. Entäpä jos se olisikin mahdollista?

Seuraukset voisivat olla sorsastuksen pauketta symboloivat monella monella tasolla.

Sinisten meteli olisi melkoista, jos näin kävisi. Muistammehan taannoin Kaj Turusen loikan kokoomukseen, joka nostatti sinisissä kierroksia ja alapainetta. 

Moniulotteinen hyötykin asiasta tulisi. Vaasan vaalipiiri saisi oman istuvan kansanedustajan perussuomalaisista pienen tauon jälkeen. 2015 ek-vaaleissa perussuomalaiset saivat 3 paikkaa Vaasan vaalipiiristä ja perussuomalaisten hajoamisen jälkeen se on näyttänyt nollaa Reijo Hongiston ja Vesa-Matti Saarakkalan loikan jälkeen, kun Maria Tolppanen loikkasi jo aikaa sitten demareihin.

Myös täydellinen poliittinen niskalaukaus se olisi Vaasan vaalipiirin sinisille. Äänet ei yksinkertaisesti riitä edes yhteen paikkaan, jos Hongisto poistuu rivistä.

Ja lopullinen pommi ja poliittinen ilotulitus syntyisi Hongiston sote-kannasta. Jospa emopuolueessa saisi ajatella vapaammin ja Jaa-kanta muuttuisi kielteiseksi.

Tuolloin Hongiston tuplaloikan jälkeen voimasuhde olisi 100-99 soten puolesta. Niukin mahdollinen ero. Yhtä olisi enää vailla täydellä salilla äänestettäessä Suomen itsenäisyyden historian suurimman hallintomuutoksen kaatuminen.

Vaan odotellaan, mikä yllätys Hongistolla on tarjota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat