Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Vihreiden kasvukipuja

Kesä on ottanut vihreillä tuulta purjeisiin palstatilan suhteen. Ensin mekastaa muuan lainsäädäntösihteeri valtionyhtiön lentokoneessa omia fiiliksiään jääden kentälle ja sitten puheenjohtaja läpsii paidatta parhaassa Village people -hengessä homoa pepulle ja kaulailee transujen kanssa.

Kun nämä kohut realisoituvat jossain syyskuun puoluegallupissa, odotettavissa on kannatuspiikki - nimittäin alaspäin. Jos kannatus on jossain lähellä kymppiä, niin jossain kohtaa vihreiden piirissä aletaan miettiä, mitä oikein on tapahtunut, kun viime syksyn kannatuspiikistä on kadonnut pian puolet.

Vihreän puolueen voi karkeasti jakaa kahteen lohkoon. On pk-seudun besserwisserit, joilla on muusta Suomesta poikkeava aatemaailma ja tavat. Sitten on Kehien takainen vihreä poppoo, joilla on jalat maassa enemmän.

Suuri kysymysmerkki onkin, että kuinka paljon Aallon äänissä oli tätä ei puolueuskollista äänestäjää Keski-Suomen vaalipiirissä, mistä Aalto on ensimmäiselle kaudelle valittu?

Jos lista jollain tapaa epäonnistuu seuraavissa ek-vaaleissa ja muutaman sadan äänen kerääjiä tulee liiaksi sekä konservatiivisempi sakki vaihtaa puoluetta, niin ihan mahdoton ajatus ei ole tippuminenkaan eduskunnasta, vaikkakin epätodennäköistä. Mikäli siis Aalto Keski-Suomen vaalipiiristä on ehdolla.

Ja laajempi kysymys onkin, paljonko vihreiden kannatuksessa on ylipäätään liikkuvaa äänestäjää? Jos mennään samalla prosentuaalisella osuudella kuin persuilla, alaspäin saatetaan tulla vielä jokunen prosenttiyksikkö.

Aallon puolustajat toitottavat tällä hetkellä  sitä, että yksityiselämän ei pidä kuulua poliittiseen kannatukseen. Tällainen mahtikäsky ei vain yksinkertaisesti toimi.

Riippumatta puoluetaustasta poliitikon yksityisellä elämällä on merkitystä, kun ollaan puolueen puheenjohtajatasolla ja vakavasti otettavana kandina valtioneuvostoon. Tämä seikka ei tule koskaan täysin katoamaan, sillä ihminen ei ajattele puhtaasti asiaosaamisen kannalta äänestäessään.

Se, mikä vaikuttaa yksityiselämän puolelta joko nostavasti tai laskevasti, vaihtelee eri aikoina ja puoluekohtaisestikin.

Aallon kannattaa myös muistaa sekin, että jos kannatus jää jonnekin kympin nurkille, niin se on monen vihreän mielestä hyvinkin laiha torjuntavoitto, sillä jo Ville Niinistönkin kauden lopulla pyörittiin 15 % nurkilla kannatuksessa.

Aalto voi hyvinkin saada haastajan puoluekokouksessa, jos vaalit menevät penkin alle. Tuolloin voidaan nähdä sellainenkin allianssi, että pk-seutulaisilla on oma ykkösehdokas ja muu Suomi asettuu jonkun toisen ehdokkaan taakse.

Vihreiden kannatus alkaa vain olla sitä luokkaa, laskuvireestä huolimatta, että aatteellisen seinien ja katon leveys on sen verta suuri, että repeämisiä alkaa pian tapahtua. Jo nyt on havaittavissa esim. oikeisto-vasemmisto-janalla huomattavaa eriävyyttä. Samaa on haistettavissa näissä lentokonerettelöinneissä sekä yksityiselämän julkituonneissa.

Vaan luonnollinen kasvavan puolueen elämänvaihe tämäkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ehkä vihreä puolue jakautuu kuten perussuomalaiset?

Pääkaupunkiseudulle, lähinnä Pitkänsillan pohjoispuoleiselle lähialueelle syntyy äärivasemmistolainen lgbt- eli suomenkielellä häröpuolue, josta erkaantuvat jalat maassa olevat ja henkisesti tasapainossa olevat ei- tai vähemmän kommunistiset vihreät.

Haavisto on esimerkki siitä, ettei sukupuolisesti erilaisen tarvitse heilua dildo kädessään korostamassa erilaisuuttaan ja siitä huolimatta vihertävää politiikkaa voi tehdä melkoisen uskottavasti.

Nythän vihreiden häröpolitiikka on pääasiassa uskomatonta.

Mahtaa Koijärven veteraaneja harmittaa?

Koijärven aikaan vihreiden olemassaololla oli vielä jokin tarkoitus.

Nyt se on profiloitunut kolmen H:n liikkeeksi. (Homoilu, häröily, huumeet)

Jälkikirjoitus:

Mitä käytännön eroa on nykyisellä vasemmistoliitolla ja vihreillä?
Ei muuta kuin toisella on naisjohtaja ja toisella on miesjohtaja.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kummalla puolueella on se miesjohtaja?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Perussuomalaiset eivät jakautuneet. Pari omaneduntavoittelijaa ja loikkaria lähti.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Alunperin 38 hengen euskuntaryhmä, josta nykyään on pois 19 sinistä ja persuilla on 17 edustajaa.

Pari edustajaa lähti?

Ilmeisesti tämä laskukaava on perussuomalaista logiiikkaa ja uutta nomraalia. :)

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #13

Puolue ei jakautunut, vaan "pari" lähti. 19 edustajaa on puolueen jäsenmäärään verrattuna pari. Olisiko Mäkelä tarkoittanut sitä.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #20

Toki mainittujen edustajien ohella toki lähti jokunen muukin. Mutta niin vähän, että sillä porukalla olisi vaikeuksia saada edes täysiä ehdokaslistoja eduskuntavaaleihin.

Lähteineillä itsellään tuskin on kannatusta edes optimistisesti arvioiden neljäsosaakaan siitä mitä oli 2015 vaaleissa - suunta oli nähtävissä jo ennen lähtöä 2017 kuntavaaleissa.

Tältä pohjalta ei ole perusteltua puhua perussuomalaisten jakautumisesta. Puolue ei ole jakautunut mihinkään vaan jatkaa toimintaansa vapaana omaneduntavoittelijoiden painolastista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #20

Aina voi verrata vaikka mihin, mutta kun puhutaan puolueen koosta, niin eduskuntaryhmä on olennaisin mittari, ei mikään muu.

Lauri Pajunen Vastaus kommenttiin #43

Olennainen kyllä, muttei ainoa. Sinun mielestäsi siis lukemattomilla kuntatason tekijöillä ei ole mitään virkaa puolueen kokoa määrittäessä, puhumattakaan puolueiden jäsenmääristä.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Lentokonehäiriköinti oli törkeää. Sen hyväksyminen oli törkeää. Pyllyn taputtelu oli harmitonta.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Harmitonta niin kauan, kun maltaa himoaan hilliten katsoa kenen pyllyä taputtelee.

Pekka Iiskonmaki

#2
Entä jos olisi moiskauttanut pusun anushuuliin?

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Vihreät ovat alkuaikojen luonnonsuojeluun keskittyneestä liikkeestä muuttuneet ja edistyneet jalkovälipuolueeksi; puolueen nykyinen puheenjohtaja johtaa puoluettaan komeasti edestä paljas selkä hiestä märkänä. Asiat ovat puolueessa hallussa ja kaikki menee linjakkaasti. Moitittavaa ei ole.

Muistamme myös, kuinka Alexander Stubb törkeästi esiintyi loma-aikanaan kesäauringossa kaduilla ja kujilla shortseissa - kuitenkin paitaan verhoutuneena. Sellaista urheilullisuutta ja reippautta paheksui iso osa ajanmukaisista suomalaisista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kyllä Stubbkin ilmaisi halunsa syleillä jormaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"puheenjohtaja läpsii paidatta parhaassa Village people -hengessä homoa pepulle ja kaulailee transujen kanssa."

****????****????****

Jaah, no ehkä vain olen sen verran vapaamielinen ettei moinen satu itseäni kiinnostamaan. Miten tuo nyt haittaa ketään? Siis läpsikööt ihmisiä (suostuvaisia sellaisia) pyllylle vaikka joka päivä. Ihan muut syyt on miksen Vihreitä äänestä. Oman maan kansalaisten asiat ovat unohtumassa tai eivät paljoa paina, luonnonsuojelukin vähän touko-vaihteella, tappiollisen tuulivoiman tukeminen ja harvempi tukee ydinvoimaa, vaikka kuinka uskoisivat ilmastonmuutoksen olevan tärkein kysymys, yltiönaiivit maahanmuuttokannat, jne. jne.
Kaiken lisäksi epäilen että voivat hyvinkin jatkossa ajaa sensuuria, jotta vain "hyvät ihmiset" (=heidänlaisensa) pääsevät keskustelemaan vapaasti. Omilleen sääntönsä ovat huomattavasti lievempiä tai taipuvaisempia kuten Toukon puolustelusta Pennasen kohdalla oli aistittavissa (verrattuna hänen aikaisempiin kantoihinsa).

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Kyse on henkilön uskottavuudesta. Uskottavuus on keskeinen tekijä politiikassa. Tuollainen toiminta romuttaa henkilön uskottavuuden.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No tietenkin kyse on poliitikoilla usein uskottavuudesta. Ei tuossa ole mitään uutta. Kerroin vain henkilökohtaisen mielipiteeni ettei sillä itselleni ole väliä vaikka Touko tai vaikka Li tahi Orpo tai miksei Sipiläkin jne. läpsisivät pyllyjä monta kertaa päivässä (edelleen, pitää kai lisätä että kunhan moiselle on suostumuskin eli ei nyt pitkin kaupunkia lähde tuntemattomia lyömään perseelle).

Eli minulle tuo ei romauta Touko Aallon uskottavuutta, vaan moni muu asia. Muilla voi sitten mennä uskottavuus siitäkin että Touko hyppelee ilman paitaa perseitä läimäytellen. Tosin uskoisin ettei suurin osa Vihreiden äänestäjistä siitä pelihousujaan revi... elleivät sitten halua että Touko läimäyttelee heitä paljaalle pyllylle myös.

Ihme höpöilyä, kun Vihreitä voisi arvostella ihan yhteiskunnalle tärkeistäkin aiheista. Olen ehkä vain lievän hämmästynyt että monille tärkeä aihe on myös tuollainen Toukon pyllyläimäyttely ... tietenkin sallin että se joillekin on lähes elämää suurempi aihe.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #47

Aallon #diskoläpsyttely ei ole se ainoa syy, vaan kaiken muun lisäksi.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Toivon että vasemmisto muistaa tämän tapauksen sitten kun joku miespoliitikko jää kiinni naisten pyllyjen läpsimisestä clubilla. Suostumuksella tietty.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Niimpä.. mut arvaako ubohtaako ja jäättääkl media asian..

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Muistakaa Ilkka Kanerva, vaikka ei jäänyt edes kiinni fyysisestä kontaktista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Tarkoitatko Aleksi että saman sukupuolen julkinen eroottissävyinen perseenläpsiminen on jotenkin lähtökohtaisesti ei-tuomittavampi teko kuin vastakkaissukupuolen takamuksen perinteisesti ei-perverssinä pidetty sellainen?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Meinaan lähinnä tätä härskiä kaksinaismoralismia, jota kummassakin poliittisessa reunassa ilmenee.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #50

Kaksinaismoralismiahan politiikassa riittää. Kysyn kuitenkin uteliaisuuttani, mihin "reunaan" sijoitat vihreät ja keitä on "toisessa" reunassa?

Sanoisin, että yhteiskunnallisessa toiminnassa on kolme perusulottuvuutta: taloudellinen egalitarismi–libertarismi; kulttuurinen liberalismi–konservatismi; ja poliittinen internationalismi-nationalismi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puheenvuorossa esitetään usein mutu-pohjalta aivan päättömiä väitteitä vihreiden kannatuksen katoamisesta Euroopassa. Vihreille mitattiin juuri Saksassa 15 prosentin gallup-kannatus, joka on korkein luku viiteen vuoteen.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article180...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

No tuo Saksan vihreiden kannatuslukema oikeastaan pohjautuu viime parlamenttivaalien tulospohjaan nousten noin neljällä prosenttiyksiköllä viimeiseen kannatuslukuun. On myös huomattava samaan aikaan, että populistipuolueeksi tituleeratun AfD:n kannatus on noussut noin viisi prosenttiyksikköä samana ajankohtana. Kyllä Saksassakin uudet tuulet puhaltavat politiikassa.

Saksassa sitten puolestaan SPD:n kannatus on tippunut samana ajanjaksona noin kolme prosenttiyksikköä. CDU/CSU:n hieman vähemmän pudonnut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Vai uusia tuulia. AfD:n "ajatukset" ovat 1930-luvulta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #21

Ei ollut puhe "ajatuksista" vaan kannatustuloksista. Eikös Saksan vihreiden ajatukset ole mainitsemastasi 1930-luvulta? Noin olen ollut ymmärtävinäni.

Saksan vihreät perustuu DDR:stä peräisin olevaan politiikkaan. Vuonna 1989 perustettiin DDR:n vihreä puolue, joka liittyi Länsi-Saksan vihreään puolueeseen seuraavana vuonna. https://fi.wikipedia.org/wiki/Liittouma_90/Vihre%C...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_demokraattine...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #22

Perinteistä Abdallahin lukutaidottomuutta ja epälogiikkaa. Saksan liittotasavallan vihreät, die Grünen, perustettiin vuonna 1980. Vasta muurinmurtumisvuonna 1989 itäpuolelle perustettiin vastaava järjestö, joka seuraavana vuonna (tietenkin) yhdistyi vanhempaan ja suurempaan läntiseen.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #41

Samaa DDR-soopaa syytävät täällä muutkin kuin Abdallah.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #44

Toki joo. Eräs tuossa alempana esiintyvä on aiemmin ollut melko varma, että Yleisradio on ideana peräisin DDR:stä. 1920-luvulla siis. No, kolme kirjaintahan BBC:ssäkin on.

Ja peruskoulu... Vaikka nyt ei mentäisi Forssan ohjelmaan asti, kuka uskoo vakavissaan, että Reino Oittisen ja Touko Voutilaisen mielessä oli jokin hemmetin DDR 1950-luvulla...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #41

Mitens tuo kommentissasi esittämä muuttaa Saksan vihreän liikkeen syntyhistoriaa?
Tässä muuten eräs maininta tuon liikkeen synnystä;
"Harva edes tietää tai muistaa, että vihreä aate lähti liikkeelle DDR:n salaisen poliisin Stasin ohjauksella ja rahoituksella. Tarkoitus oli häiritä Liittotasavallan talouselämää."
https://www.kaleva.fi/juttutupa/muut/vihreasta-aat...

Ei todista mitään se, että läntisen Saksan puolelle on perustettu aiemmin vihreät puolue ja siihen liitetty sitten DDR:ssä perustettu. Voihan vihreiden aatemaailma pohjautua stasin aatteeseen kaikesta huolimatta.

Ahaa, vai on minun mielipiteet epäloogisia ja olen lukutaidotonkin. Sillä lailla. Eikös ole hieno J-P Vuorela olla pätevänä täällä kommentoimassa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #49

"Voihan" ja "saattaisivathan" ovat tietysti sanoja, jotka "voitaisiin" ja "saatettaisiin" liittää vaikka marsilaisiin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #52

Et siis kyennyt kumoamaan tuota Sakasan vihreän puolueen perustamista stasista lähtevänä. Lähdit vain leikittelemään sanoilla ja niiden muodoilla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #56

https://en.wikipedia.org/wiki/European_Green_Party

Moni taho tietysti pyrkii tukemaan kaikenlaista liikettä, josta luulee itselle olevan hyötyä, vaikkapa KGB Kekkosen valintaa presidentiksi tai CIA vapaata ammattiyhdistysliikettä Puolassa.

KGB ei kuitenkaan keksinyt Maalaisliittoa eikä CIA Solidaarisuutta, eikä Saksan keisarikunta opettanut Leniniä bolshevikiksi.

Pekka Iiskonmaki

Vihreät on DDR:n luomus ja se toimii Suomessa läpi jälkikommunistisen kauden.

Suomen on pakko liberalisoiua, koska ääripäästä toiseen syö pienen maan voimavarat ja muut menevät ohi kahtapuolen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Sieltähän se tuli kuin kanan pyllystä. Juuri tuossa ylempänä osoitettiin (taas kerran) että puhut ihan höpöjä vihreistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kasvukipujen syyksi nuorella ihmisellä paljastuu joskus pahanlaatuinen luusyöpä, jolloin ensimmäinen hoitotoimenpide on raajan amputaatio.

Mitä tämä käytännössä merkitsee vihreiden kohdalla, sen aika näyttää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Aalto&Pennanen ovat joutuneet ns. someraivon kohteiksi, "yllättäen ja tilaamatta" - tai sitten odotetusti ja tilaten. Voi muuten olla että vihreiden tai persujen tai muiden 'ääriliikkeiden' strategian mukaan ei ole kannattavaa niinkään tehdä rikosilmoitusta uhkauksista ym. vihapostista kuin revitellä niitä huhumedian tasolla. Kannatuslukemat saavat hakemaan julkisuutta eri tavoin.

Kehitys vihreissä onkin aika tarkkaan analoginen toisessa 'ääripuolueessa' eli perussuomalaisissa nähdyn kanssa: kannatuksen hiipuessa johdon jyrkkä fraktio radikalisoituu ääntenkalastelussaan virallistamaan kovemman siiven toimintalinjoja julkilaittomuuden aatteellista siunausta myöden. Näin oletetaan kaiketi puolueen perinteisen luonnonsuojelusiiven eli pehmisten jakavan ex-persujen 'sinisen' alamäkitulevaisuuden. Tuleekohan (jos analogiaskenaario toteutuu) vanhan ajan luonnonsuojeluekologistien siivestä nimeltään Vihreämpi tulevaisuus erotuksena vallan kaapanneen kansalaistottelemattomuusmilitanttien vihreistä, jotka ehkä eroavatkin kansan mieltämästä 'perusvihreydestä' samassa suhteessa kuin rasismin kanssa flirttaileva perussuomalaisuus eroaa kansan syvien rivien sinisestä suomalaisuudesta.

Se vaan että, sinisiä suomalaisia samaten kuin luonnonsuojeluvihreitä on pilvin pimein kaikissa puolueissa ilman loikkausaikeita, joten radikalisoituneet siivet saanevat lopulta määräysvallan omissa erityispuolueissaan (jotka ovat kuitenkin tuomittuja kutakuinkin elinikäiseen pien- tai nollapuolueen kuriositeettistatukseen ajoittaisine pikkujytkyineenkin).

Suunta vihreissä on ollut Niinistön jälkeen ilmeisesti huonompaan, mutta toisaalta vaalien lähetessä on ennenkin myös provosoitu viharyöppyjä (false flag -taktiikalla tekaistujakin) sympatiapisteiden kalastelemiseksi ja asenteiden nimenomaiseksi kärjistämiseksi/koventamiseksi. Moni poliitikko tekee tätä hyvinkin julkeasti. Aalto ja Pennanen ovat tässä suhteessa melko tavallisen vastuutonta poliittista pyrkyri/kaaderiainesta eivätkä millään muotoa Kansan Omatunto enempää kuin muutkaan (en taida itse asiassa osata nimetä äkkiseltään poikkeuksia).

Vihreiden kannatuksen vapaa pudotus on ollut puolueen kaadereilla tiedossa, samoin se että eduskuntavaaleihin on runsaat kahdeksan kuukautta aikaa. Puheenjohtaja Touko Aalto on selväsanaisesti ilmaissut tukevansa puolueen jyrkän siiven romanttista laittomuuslinjaa. Täten 'omaa etuaan ajattelematon' altruistijuristi Aino Pennanen laskelmoi pykälänterävästi antautuessaan rajakkien someterrorin vapaaksi riistaksi uhrautumalla olemaan istumatta aloilleen, vaikka sitten Puolue joutuisikin maksamaan tukiaisistaan ilmailuliikenteen sabotointiviulujen taloudellisen hinnan.

Suosittelen lopuksi blogia, jota ei ole helppo kommentoida leimaavasti tuomiten (mikä kaiketi on monille suun avaamisen vaivannäön edellytys eli katalysoi vihapuhekierrettä) - ks. Aino Pennanen & Touko Aalto, henkisesti jälkeenjääneet tuulimyllytaistelijat> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258980-a...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"'omaa etuaan ajattelematon' altruistijuristi Aino Pennanen laskelmoi pykälänterävästi antautuessaan rajakkien someterrorin vapaaksi riistaksi uhrautumalla olemaan istumatta aloilleen..."

;) ! - Voisihan Aino-the-Epäitsekäs kenties vielä kauniisti pyydettäessä suostua jopa asettumaan ehdolle kansanedustajaksi itsekin? Ja jos laajat kansalaispiirit ja kukkaislähetystöt jossain vaiheessa vaativat tuoretta naisvoimaa johdon näkyvään eturiviin, niin ehkä pidemmälllemenevääkin pyyteettömyyttä voi ilmetä. Sitäpaitsi miesvallan on senkin joskus yksinkertaisesti väistyttävä myös tulevissa puheenjohtajuuskilvoitteluissa... Miksei Suuri Viherpomo voisi Nykymaailmassa läpsiä julkisesti myös naisen pakaroita ;)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Tuleekohan (jos analogiaskenaario toteutuu) vanhan ajan luonnonsuojeluekologistien siivestä nimeltään Vihreämpi tulevaisuus.…"

Tai sitten sinivihreä tulevaisuus?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Puoluefuusiokin voisi tulla tuohon oivaltavaan nimivalintaan luonnollisena jatkumona, ja näin vältyttäisiin kalliilta nimenvaihdoslogorumbaltakin. Yhdessä kaksinverroin voimaantuneempia. - Siltikin valtaosa suomen sinivihreistä (maltillis-isänmaallisista luonnonystävistä) jatkaisi edelleen muissa puolueissa ja niiden ulkopuolella ilman enempää kiinnostusta yhdenasianliikkeisiin...

Sitä Punavhreä tulevaisuus -siivestä en nyt osaa ennustaa sitä tai tätä, olisivatko valmiita liittoutumaan melko maltillisen vasemmistoliiton kanssa, vai perustaisivatko uudelleen Stalinistis-taistolaisen edistysliikkeen Vihreät De Röda.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vihreillä on se merkittävä etu, että puolueen äänestäjäkunta on poikkeuksellisen koulutettua, nuorta ja fiksua. Nämä "kohut", joiden kuvittelette leimaavan koko puoluetta eivät taida oikeasti vihreitä äänestäviä juurikaan hetkauttaa.

Osa radikaaleista voi pitää lennon viivyttämistä "sankarillisena" provokaationa, mutta valtaosa näkee sen silti yksittäisen henkilön kannanottona. Puolueessa yleisesti hyväksytään myös radikaalit väkivallattomat mielenilmaukset jos ne tehdään omissa nimissä ja niistä kannetaan vastuu. Onhan Suomen valtion nykyinen palautuskäytäntö erityisesti Afganistaniin täysin anuksesta, joten ymmärrän ihmisten tuohtumuksen. Seuraavan hallituksen on korjattava tuo ensi töikseen ja siihen tarvitaan Vihreitä. Myös äänestäjät tietävät tämän.

Mitä merkitystä sitten jollain Pride-jatkoilla on. Vihreiden äänestäjille ei yhtään mitään. Vähän oli turhaa julkisuutta, muttei todennäköisesti vaikuta kannatukseen sitä tai tätä.

Ymmärtäisin blogin, jos Ekman kertoisi vihreiden menettäneen hänen jo varman äänensä. Ilmeisesti näin ei ole käymässä, joten kyse on lähinnä tyhjästä huutelusta. Minulle on ihan sama kenen peppuja puolueiden puheenjohtajat makkarissaan läpsivät vai ovatko vaan läpsittävinä. Kunhan läpsiminen on molempien mielestä ok.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Onkohan Uimonen lukenut huonosti tuon läpsimisepisodin tapahtumat. Vai ovatko (homo)baarit vihreille "makkareita"?

Uimosen kaipaama yksittäisen henkilön "manifesti" ei ole ollenkaan niin kiinnostava kuin Ekmanin yleisellä tasolla pohdiskeleva blogi (tokkopa olisi tuollainen "manifesti" kelpuutettu karuselliinkaan).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Oletan, että muillakin puoluejohtajilla on jäljellä jotain seksuaalisia haluja ja jopa kykyjä. Toki Aalto on nuori ja testosteronitasot vielä sen verran korkealla, että joskus myös läikkyy.

Ihmisen uskottavuus politiikassa ei lisääny sillä, että kuvitellaan heidän olevan selibaatissa tai harrastavan lähetyssaarnaajaa joskus lauantai-iltana saunan jälkeen. Se itse asiassa kertoisi minulle, ettei kyseinen ihminen ole kovinkaan kyvykäs ymmärtämään muita ihmisiä ja ihmisten tarpeita.

Ainakin huhujen perusteella se edellinen puheenjohtajakaan ei ihan aina pitänyt sitä makkarin ovea lukossa, mutta ei kai ihan julkiseen performanssiinkaan päätynyt.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Minusta olisi syytä nostaa kysymys: onko vihreiden aika jo ohi-kysymys esiin.

Ruotsissa vihreiden kannatus on 4% luokkaa. Saksan liittopäivävaaleissa vihreiden kannatus on pudonnut tasaiseen tahtiin.

Nykyvihreät ovat suuntautuneet lähi-itäläisten miesten edunvalvojaksi ja vapaan, rajoittamattoman maahanmuuton edistäjäksi. Tätä he kutsuvat nimellä 'ihmisarvon puolustaminen'. Kysyn: mitä ympäristonsuojelua tällainen on?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Vaikka vihreät onkin vankasti ns. seksuaalitasa-arvon kannalla ja julisesti taputellaan erisuuntautuneiden peppuja, se ei tarkoita sitä etteikö erilaisia suuntautumisia olisi liikkeen sisällä yksilöiden kesken. Saattat ehkä voida kuvitella joitakin syitä, miksi esimerkiksi vihreiden naisten ei-lesbolainen siipi ja vihreiden homomiesten siipi asettuvat myös ulkoaatteellisista syistä puoltamaan voimakasta tukea mainitsemiesi ihmisarvon puolustuksen kohderyhmien edunvalvonnalle osanana sitä ns. paperittomienkin maahanjääntinäkymien tukeminen.

Petri Hämäläinen

Pieni tarkennus. Vihreät on profiloitunut nuorten naisten puolueeksi, jossa perhekäsitys on äitiyksinhuoltajuus yhdistettynä Suomeen valtion varoilla tuotuun lähi-itäläiseen mieheen ilman isän oikeuksia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Joo, juuri siksi nuoret naiset Ville Niinistö ja Touko Aalto ovat jatkuvasti esillä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #60

Ei Villeä niin nuoreksi voi sanoa, käy jo viittäkymppiä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kuten kommentoin Uuden Suomen artikkeliin Toukon twiittaamaa kuvaa, joka tiivistää vihreyden nykyään? https://t.co/DtYMs1euvt

"Toukolla ei taida olla rohkeutta ymmärtää häneen osunutta kritiikkiä?

Vihreät - De Gröna - Me olemme rohkeampia - Me olemme parempia"

Uusi Suomi, Touko Aalto julkaisi kuvan: ”Ei enää lisättävää tähän aiheeseen – Nyt eteenpäin”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255520-touko-aalt...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Vihreiden sisältä saamme vahvistusta sille, että Ekmanin blogi on aivan paikallaan:"Puolueen entinen puheenjohtaja Ville Niinistö totesi lauantaina olevansa politiikassa muuttamassa maailmaa, ei tekemässä performanssia."
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255520-touko-aalt...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Samaa mieltä blogistin kanssa, Touko Aallon päivät Vihreiden johdossa taitaa olla luetut. Vihreille on käymässä samoin kuin muillekin vihreille Euroopassa. Ei heillä ole edes realistisesti otettavaa vaihtoehtoa joka toimisi täällä. Vihreät on toiminut täällä melko hyvänä protestipuolueena oppositiossa - tähän asti, arvostellen hallituksen politiikkaa, se tehtävä kuuluu oppositiolle, mutta kyllä suunta nyt on kääntynyt vihreille taaksepäin, kun ymmärretään, mitä vihreät oikeasti kannattavat. Ei sääntöjä, kaikki käy, ollaan vain vapaita ... minusta yhteiskuntaa ei voi perustaa tällaiselle ajattelutavalle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Ja sitten on Pentti Linkola -fraktio, ei ihan pikkuriikkinen sekään. Pari opinkappalepoimintaa tv-keskustelusta:

-terrorismin kannatus
-diktatuurisen hallinnon kannatus ja demokratian vastustaminen
-teknologisen kehityksen pysäyttäminen ja sitä edeltävään aikaan palaaminen
-maailman väkiluvun dramaattinen pudottaminen

- lisäksi Linkola kertoo olevansa huolehtivainen lähimmäisiään kohtaan ja rakastaa heitä, mutta ”kaukomaiden asukkaista hän ei piittaa lainkaan”.
> http://jgagarin56.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259081-...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyse taitaa olla pikemminkin pöhötyksestä Vihreissä?

Jukka Nousiainen

Nyt on niin tasokasta kommentointia ,että tunnen SUURTA ylpeyttä kuukua samaan kansaan !

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Aaltosen uskottavuudelle olisi ollut kauhea kolaus, jos hän olisi esiintynyt abortinvastuatajien marssilla. Vaikka olisi ollut paita päällä. Eihän tästä jutusta pöyristyneet kuin iltapäivälehdet, mutta sellainen pöyristyminen kuuluu niitten journalistisiin rutiinihommiin.

Käyttäjän tapiomakelainen kuva
Tapio Mäkeläinen

Hyvä kirjoitus. Saksassa ja Ruotsissa vastaava liike on jo kuihtumassa merkityksettömäksii.
Sitä ootellessa.

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Eikös tuo puolue ole "keskenkasvuisten" puolue ylipäätään ? Eräänlainen protestipuolue kuten persutkin. Toisella laidalla vaan. Ainakin välillä tuntuu, että vihreisiin on kerääntynyt elämän tosiasioihin uskomattoman naivisti suhtautuvat ihmiset.

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Eikös tuo puolue ole "keskenkasvuisten" puolue ylipäätään ? Eräänlainen protestipuolue kuten persutkin. Toisella laidalla vaan. Ainakin välillä tuntuu, että vihreisiin on kerääntynyt elämän tosiasioihin uskomattoman naivisti suhtautuvat ihmiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset