Alta viitisen pinnaa

Luin sunnuntain Ilkan. Perus-Ilkka 48 tabloid-sivulla A- ja B-osioon jaettuna. Vanhana broadsheet-koolla siis 24 sivua. Kevyen oloinen siis sunnuntainumeroksi. Yleisöpalstalla kaksi tuumausta lukijoilta pääkirjoituksen ja päätoimittajan kolumnin lisäksi. Laihuudessaan takavuosien maanantaitasoa.

Kävin myös talon ulkopuolelta tulleet maksetut ilmoitukset läpi. Niitä siinä reilut 3 sivua. Näistä ristillä olevia kuolinilmoituksia balttiarallaa sivun verran ja vajaa puolikas yksityisten "neiti täytti 2 v." plus sun muita Meidän Uutiset -palstan ilmoituksia pilkkahintaan, joilla ei edes painokuluja peitetä.

Tämän lisäksi rivi-ilmoituksia. Ei tietoa mitä Ilkka saa Lääkäripäivystys- ja Menot-palstan rivi-ilmoituksista, mutta taittaja tuskin niillä palkkaansa haukkuu. Siinä puoli sivua niitäkään.

Rajan tällä puolella olevia kovan rahan ilmoittelijoita huomista ajatellen näin ollen noin 2 sivua 48:sta. Siinä balttiarallaa alle 5 % pyöreästi painopinta-alasta. Vielä kerran, alle viitisen pinnaa. Ei ainuttakaan päivittäistavarakauppaa mukana, mikä on ollut kymmeniä vuosia printtilehtien ilmoittajien ydinrunko.

Facebook, Google, Youtube, muu some ja valtakunnalliset mediajätit täyttävät bannereillaan paikallisilla ilmoituksilla netin täyteen. Evästeet sun muut mainontamiseen kohdennetut apuvälineet täsmäiskevät meitä jokaista netinkäyttäjää päivästä toiseen. Joka päivä.

Ne löytävät iän ja taustan perusteella meistä jokaisen likimain oikealla tavalla. Seniori-ikään saapunut ei saa lumilautamainoksia Burtonilta, mutta vastavuoroisesti teineille ei tarjota yksityisen lääkäriaseman kaihileikkauksia. Kohdentaminen osuu ja toimii.

Mitä veikkaatte, koska on Ilkka-Yhtymässä seuraavat yt-neuvottelut?

Ja muuallakin printin puolella?

P.S. Entinen JSN:n jäsen Pasi Kivioja on saanut päätökseen väitöskirjan, joka kulkee seuraavalla enteellisellä nimellä: "Iltapäivälehtien evoluutio median murroksessa". Ja alaotsikkona "Hiipuva printti, nouseva digitaalinen mahti ja ansaintamallin uusi asento".

Täytyypä pääkohdin lukaista, kun käsiin saa. Opettavainen lukuhetki varmasti tätä taustaa vasten.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu