Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Syystä että, YLE?

 

Yleisradio otti ja kompuroi harvinaisella tavalla painamalla Vaasan jääkäritapahtuman niin marginaaliin kuin vain voi.

Tuhansien ihmisten tapahtuma, jota kunnioitti läsnäolollaan Saksan valtion ja puolustusvoimien edustajat, Suomen puolustusministeri, puolustusvoimien komentaja ja oman maan sotilaita huikean yleisön lisäksi, ei ollut YLEn päätoimittaja Jouko Jokisen mielestä uutinen, jota olisi voinut näyttää YLEn pääuutislähetyksessä miljoonayleisölle.

Jääkäreitä on kuulemma nähty ja kuultu riittämiin Jokisen mielestä ja tämän mittakaavan juhlallisuus tuon tason vieraineen ei vain ole kuulemma uutinen. Oli olympialaisetkin esteenä ja juhlatilaisuuksien uutisointi on kuulemma itsessään hankalaa ilman ylimääräistä ohjelmaa sun muuta heppoista selitystä.

Jokisen äänensävykin oli Ilkan ja Pohjalaisen haastattelussa hermostunut, vähättelevä ja ylimielinen. Ne joille jompikumpi lehti tulee, lukekoot sen 27.2 numerosta.

Samaan hengenvetoon Viron 100-vuotisjuhlia toimitettiin viikon päivät. Se siis jollain logiikalla oli noin giganttisen hehkutuksen arvoinen.

Areenaan ja Svenska YLElle jääkäriparaati kuitenkin tuupattiin marginaaliporukan katsottavaksi.

Vaikka kuinka pinnistelisi ja yrittäisi löytää edes etäisesti järkevän syyn moiselle liikkeelle, sitä ei tunnu löytyvän.

Jokisen historiasta ei löydy mitään laitavasemmiston komppaamista eikä millään tasolla ole uskottavaa, etteikö Jokinen olisi ollut riittävästi infottu tapahtumasta.

Taannoin YLEn hallitus otti ex-päätoimittaja Atte Jääskeläisen puhutteluun, kun hän oli suurin piirtein vain vaatinut pientä sisäsiisteyttä pääministeri Sipilää koskevassa Terrafame-uutisoinnissa.

Tilanne paisui aivan yli äyräiden ja pari toimittajaa otti ja lähti ovet paukkuen Suomen Kuvalehteen ja Jääskeläinenkin lopulta muille maille, kun JSNää myöden herran tyyli nuijittiin kenttään.

Nyt Jokisen munaus journalistisen painopisteen vääristelyssä on aivan kosmisissa mittasuhteissa Jääskeläisen minimaaliseen editointiin verrattuna ja kuulemispyyntöä ei YLEn hallituksen puolelta kuulu ja ovet eivät pauku.

Olisiko syytä kuulua?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Täysin samaa mieltä.
Tapahtuma on Suomen menneisyyden kunnioittamisessa merkittävä. Jumalattoman paljon turhaa uutista tuodaan esille, jos vain aate on oikea.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jokinen on haloslaisia, vain toinen osapuoli kelpaa muisteluun. Lisäksi vielä epävarma omasta genderistä tämä moderni Ylen PääIHMINEN....Haliintoneuvostolla mahdollista muuttaa työsopimuksen rahayksikkö Euro 80 senttiin....

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Nyt alkaa paikkailu. Sävy aikaisempaan haastatteluun on jo aivan toista asiallisuusluokkaa. https://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/ylen-j...

No, selittelyn makua, ja turha enää surra maahan kaatunutta maitoa.

Käyttäjän TapaniKittel kuva
Tapani Kittelä

Kuinkakohan olisi käynyt Ylelle tällä journalistiikan tasolla 86 Tsernobylin aikaan? Pieni tussahdus ja ohimennyt tapahtuma vaan. Yle on niin syvällä sairaudessaan että, siihen ei auta muu kuin lopettaa koko laitos. Väitän toimittajien olevan muutenkin pihalla kuin lumiukot tärkeistä yhteiskunnallisista asioista jotka eivät käsittele muuta kuin seksiasioita ja muuta hömppää tänä muodin ja lifestylen aikakautena. Suututtaa ylläpitää muutenkin laitosta yllä joka ei kykene enää vähäisessäkään määrin tehtäviänsä hoitamaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset