Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Seinäjoen kepussa kuohuu – kaupunginvaltuutettu Katteluksen asema tukala

Allekirjoittanut on haastatellut keskustaa lähellä olevaa tahoa ja saanut haltuunsa keskustan sisäisessä jaossa olleen sähköpostin, jossa vaaditaan kaupunginvaltuutettu Piia Katteluksen (kesk.) eroa Seinäjoella keskustasta. Aihetta on käsitellyt Seinäjoen Keskustan kunnallisjärjestön johtokunta kokouksessaan 8.8.

Johtokunta huomauttaa, että asia ei ole heidän päätösvallassaan, mutta Suomen Keskusta rp:n omat säännöt kieltävät yksiselitteisesti kuulumisen toiseen puolueeseen. Kattelus itse kuuluu Ylistaron Keskustan paikallisyhdistykseen.

Johtokunta katsoo myös, että Katteluksen rooli Paavo Väyrysen perustaman Kansalaispuolue r.p:n 2. varapuheenjohtajana on omiaan aiheuttamaan huomattavaa vahinkoa keskustapuolueelle.

Näin ollen johtokunta suosittelee yksiselitteisesti Katteluksen eroa keskustasta sekä hänelle annetuista luottamustehtävistä hyviin tapoihin vedoten.

Myrskyn aineksia?

Keskustan lähde mainitsee, että kaupunginvaltuutetun asemasta Kattelusta ei voi erottaa, mutta keskustan sisällä olisi halua laittaa Katteluksen hallussa olevat luottamustehtävät uusjakoon.

Asian tekee ongelmalliseksi se, että luottamustehtävät ovat ensisijaisesti henkilökohtaisia eivätkä puolueen omaisuutta, joten juridisia reittejäkään pitkin Kattelusta ei voida vaatia luopumaan luottamustehtävistä.

Taannoin samantyyppinen tilanne nähtiin, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kovisteli valtuutettujaan olemaan loikkaamatta tai muuten he menettävät luottamuspaikkansa. Tämä ukaasi osoitettiin oikeudellisesti pätemättömäksi, vaikka henkilö olisi allekirjoittanut mitä loikkaamattomuussopimuksia puolueen kanssa.

Lähde mainitsee, että Katteluksen merkittävimmästä luottamustoimesta, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtajan paikasta, Kattelus voidaan erottaa siten, että puheenjohtajisto erotetaan kokonaan ja valitaan uusiksi niin, että vain Katteluksen paikalle valitaan joku uusi ehdokas keskustan riveistä.

Tämä vaatii kuitenkin muiden valtuustoryhmien kanssa yksimielisyyttä, jotta äänestyksessä saadaan tarvittava enemmistö taakse, jolla puheenjohtajisto erotetaan.

Teoriassa näin voisi toimia muidenkin luottamuspaikkojen suhteen eli erottamalla lautakunta lautakunnalta kaikki jäsenet ja valitsemalla sinne kaikki uudet jäsenet paitsi Katteluksen. Tämä kuitenkin voisi olla muiden valtuustoryhmien kannalta melko työläs prosessi.

Erikoinen ajoitus

Lähde mainitsee, että suurinta närää Katteluksen toiminnassa on herättänyt se, että hän odotti kaikki luottamuspaikkojen jaot ensin Seinäjoella ja melko pian sen jälkeen ilmoitti nousseensa uuden puolueen puheenjohtajistoon. Katteluksen Väyrys-sympatiat ovat olleet tiedossa ja niitä keskustassa edelleen riittää, mutta loikkaa Väyrysen riveihin ei osattu odottaa lainkaan.

Keskustan lähteen mukaan parin viikon kuluttua kokoontuva Seinäjoen Keskustan valtuustoryhmä käsittelee Katteluksen erottamista valtuustoryhmästä. Lähteen mukaan halua erottamiselle on, mutta ryhmän voimasuhteet ovat hänen mukaansa vielä hieman epäselvät.

Kattelus ei ole lähteen mukaan kommentoinut saamaansa sähköpostia tähän mennessä mitenkään.

Kattelus on toisen kauden kaupunginvaltuutettu Seinäjoella.

Kommentti: Väyrysen miina

Politiikan ikiliikkuja ja Keminmaan viidenkymmenen vuoden poliittinen tähdenlento jaksa yllättää edelleen sitkeästi.

Väyrysen touhuille on vaikea nähdä mitään muuta poliittista tarkoitusperää kuin kiusanteko ja kauna emopuoluettaan kohtaan. Politiikan konkari tietää kyllä, että hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia sen paremmin tasavallan presidentiksi kuin hallitukseen ministeriksikään.

Kuten nyttemmin on huomattu, Väyrynen on kerännyt varjonsa alle sekalaisen seurakunnan vanhaa kepua haikailevia päivitettyjä yya-jatkeita sekä tieteen perustotuuksien kieltäjiä, kuten puheenjohtaja Sami Kilpeläisen evoluutiovastainen ulostulo osoittaa.

Omalla tavallaan aika surullistakin, että yhden ihmisen häikälemättömän vallanhimon ja kiusanteon vuoksi tuhotaan muiden ihmisten poliittisia uria. Kuten Katteluksenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Naapurikunnassa Ilmajoella keskustalaiset vastustivat ajatustakin hyvien tapojen noudattamisesta, tapauksessa jossa perussuomalaisista loikkasi kaksi valtuutettua keskustaan.
Seinäjoella hyviin tapoihin vedoten vaaditaan keskustan taholta eroamaan.
Kasinaismoraali kukoistaa.
Ymmärrän keskustalaisten huolen, sillä suuri osa Väyrysen kannattajista on keskustalaisia, joille Sipilän/Vanhasen liberaalihömppä on vierasta.
Keskusta uhraa Vanhasen poliittisen uran Presidenttikisaan, jossa Vanhaselle jää vain murusia poimittavaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset