Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Järki käteen, Tuomas Rauhala

Vapaudentien jatkeen kannattajajoukko kasvoi toissa keskiviikkona yhdellä, kun Seinäjoen Sanomien päätoimittaja Tuomas Rauhala liputti pääkirjoituksessaan jatkeen puolesta. Perusteena oli liikennevirtojen tasaaminen ja aikansa elänyt tiejärjestely.

Heppoisella pohjalla mennään, jos argumentit ovat samoja vanhoja. Päätoimittajan tasoiselta tyypiltä voisi odottaa tiettyä syvyyttä pohdinnoissaan.

Taivutetaas sitä tuttua rautalankaa taas vaihteeksi.

Jos liikennevirtoja halutaan tasata, siihen on olemassa puoli-ilmainen konsti. Sitä sanotaan liikennemerkiksi.

Jalasjärven suunnasta tuleva raskas läpikulkuliikenne, joka ei syystä b toisesta itäistä ohikulkutietä käytä, voidaan liikennemerkein ohjata kulkemaan Huhtalantielle. Tähän tapaan on toimittu iän kaiken Provinssirockinkin aikana.

Peräseinäjoen suunnasta tuleville voidaan tehdä sama ohjeistus Sorsanpesän risteyksessä. Vanha PPTH ei muuta Kiinaan sen takia, jos yhdestä risteyksestä pitää tehdä ylimääräinen kääntyminen vasemmalle.

Jatkeen kannattajille jää vielä henkilöautot argumentiksi.

40 km/h nopeusrajoitus ja hidastetöyssyt ovat aivan varteenotettavia keinoja kolarien välttämiseksi. Ja puoli-ilmaisia edelleen 6 miljoonan euron tiehen verrattuna.

Jos poliittista tahtoa löytyy ja lain puitteissa asia luonnistuu, kaupunki voi korottaa panoksia ja ostaa samankaltaiset nopeusvalvontakamerat, mitä isommilla teillä on peltipoliiseissa ja niitata nämä pysyvästi johonkin osuuskaupan liepeille tien molemmin puolin neljänkympin rajoituksen takeeksi.

Näihin toimenpiteisiin palaa maksimissaan joku 100 000 €, vaikka kaikki rajoitteet loisi ja ongelma on takuuvarmasti ratkaistu. Säästö on huomattava 6 000 000 € tarpeettomaan tienpätkään verrattuna.

Minkä takia sen paremmin Rauhala kuin kukaan muukaan median johtohenkilö ei ole Seinäjoella nostanut tätä tuiki yksinkertaista keinovalikoimaa keskusteluun?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mietipäs, kuinka paljon urakoita ja työtä tuolla 6 miljoonalla saadaan. Ja varmaan ainakin puolet saadaan valtion piikistä...

Ei Seinäjoen kannata osallistua Sipilän ja Orpon talkoisiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset