Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Liito-orava, virkamies vai tolkun valtuusto?

Ylihuomenna käynnistyy kuntavaalien ennakkoäänestys. Sote- ja maakuntavaalikuvioista johtuen tulevien valtuustojen päätäntävaltaa on leikattu siinä puoleen. Näin myös Seinäjoella.

Seinäjoella keskeinen elementti kuntavaaleissa on siinä, mihin vähät varat kanavoidaan. Vastassa on kaupunginhallituksen pj. Kimmo Heinosen (kok) ja hänen peesaajiensa Vapaudentien jatke tänne ja heti -porvariallianssi, joka haluaa tehdä muistomerkkejä toiminnastaan pitkin Seinäjokea. Toinen puoli on maltillisuutta painottava perusasiat kuntoon ja suu säkkiä myöden -porukka, joka ylittää kaikki puoluerajat mennen tullen.

Seinäjoki juoksee hyvää vauhtia kohti kriisikuntastatusta, joka ajaa kaupungin valtiolliseen holhoukseen, mikä ei saa päättää ilman valtiovarainministeriön puumerkkiä koirapuiston aidan peruskorjausta kummemmasta asiasta. Seinäjoen Kokoomus on ainakin miespuolelta kaukana viinasmaisesta niukkuuden edustajasta. Myös kepussa samaa vauhtisokeutta esiintyy, miesten puolella sielläkin.

Niin nykyvaltuustossa kuin ehdokkaissakin esiintyy tätä edellämainittua vauhtisokeuden riivaamaa suhteellisuudentajun puutetta siitä, mikä on kunnan perustehtävä. Se ei ole jatkuva laajentuminen vedoten mantraan nimeltä kehitys. Suu säkkiä myöden ei osata Komiassa Seinäjoessa elää. Oikeisto ei näillä nurkilla sitä oikein muista.

Kunnan ensisijainen tehtävä on lakisääteisten peruspalveluiden järjestäminen, mihin kuntalaki antaa selvät ohjeet ja viitekehitykset.

Laista vielä sen verran, että niin kauan kun liito-orava elää Vapaudentien jatkeen linjauksen alla ja ko. lentävä lapanen on EU:n ylimmässä suojelukategoriassa, niin kauan maansiirtokoneiden on erittäin vaikea tulla möyrimään Törnävän perinnemaisemaa uuteen uskoon maantien muodossa.

Kaavoituspäätöksiä katsastaneena en myöskään voi olla sitä seikkaa hämmästelemättä, että mihin katosi osalla ehdokkaista se totuus, että Seinäjoki täyttyy jatkossakin mummoista, naakoista ja opiskelijoista voittopuoleisesti.

Tämä sakki ei ole Eskoon soilta ostamassa Osuuspankin suosiollisella vetoavulla 200 000 €:n velkaisia Jukka-taloja, kun puolta halvempia omakotitönöjä on vuosi toisensa jälkeen tarjolla kaikissa kaupungin lähiöissä entistä enemmän.

Valtuuston päätöksiä seuranneena minun on väliin vaikea sanoa, mitä haluaisin enemmän.

Haluaisinko järjen ääneksi öisin elävää nisäkästä, jota Heinosen nappaskenkädelegaatio ei löytänyt Vapaudentien jatkeen alta, mutta joka todistetusti löydetään pienellä vaivalla; haluaisinko pilliin viheltäjäksi valtionvarainministetiön virkamiestä priorisoijaksi sen suhteen, mikä on olennaista ja mikä ei vai haluaisinko suhteellisuudentajun omaavan valtuuston?

Ehkä, totta puhuen, haluan näitä kaikkia sopivassa suhteessa. Asia selviää ainakin valtuuston suhteen 9.4.

Muut oikolukijat tulevat tarpeen vaatiessa perästä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset