Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Suuria tunteita, suuria arvailuja

 

Eduskunnassa siunattiin tasa-arvoinen avioliittolaki kaatamalla Aito avioliitto -kansalaisaloite. Homoseksuaalit saavat mennä maaliskuun alusta lähtien naimisiin heteroiden tapaan ja sillä siisti. Piste.

Omassa some-porukassani piste on kuitenkin muuttunut pilkuksi ja mutta ja jos -kombinaatioksi sekä riehaantunut aiheesta melkoisella vimmalla. Yksi on jättämässä kokoomusta siitä hyvästä, että ruiskukissa vain Magda Goebbelsin kaksoisolento oli heteroavioliiton kannalla ja toinen nostaa homovanhempien lapset koulukiusauksen uhreiksi vanhaan malliin.

Keskustelu oli monipuolista ja paikka paikoin avartavaakin. Oivalluksen riemu tuli pariinkin otteeseen.

Heille jotka nostavat kerta toisensa jälkeen lapset tapetille homoavioliiton vastustamisen argumenttina, voisi heittää ilmoille kysymyksen, että onko peruskouluikäisiltä kysytty aiheesta.

En muista yhtäkään tutkimusta tai kyselyä, missä olisi kysytty alaikäisiltä, että mitä veikkaatte, tuleeko kiusausta, jos joillakin on pari isää tai äitiä. Nuoriso on aina yllättänyt ja ollut edellistä sukupolvea avarakatseisempi. Ihan koko ihmiskunnan historian ajan. Ei ole mitään viitteitä, että mentäisiin toiseen suuntaan, jos katsotaan valtavirran linjauksia nuoremmilla sukupolvilla.

Koko koulukiusaamiskeskustelu homoparien lapsien kohdalta on ammennettu konservatiivisista heterobunkkereista. Se johtaa väistämättä ajattelun kaventumiseen.

Kasvatuksen ja koulun vastuu korostuu tässä. Ne nuoret, jotka ottavat kiusauksen työkalupakkiin kiusattavien vanhempien seksuaalisen suuntautumisen, leimaavat siinä sivussa omat vanhempansa aika sujuvasti. Ruokapöytäkeskusteluista ammennetaan se, mitä välitunneilla puhutaan.

Nähtäväksi jää, heilauttaako nuorisoa millään lailla lähipiirien vanhemmat. Omaa nuoruuttani kun muistelen, niin omat vanhemmat olivat kaikissa nuorten välisissä keskinäisissä touhuissa aika etäällä. Heistä ei puhuttu juuri sitä ei tätä ja heistä pikemmin haluttiin eroon kuin korostaa suhdetta heihin.

Totta kai joku perämetsien punaniskojen kasvatti voi nauraa höröttää ja pilkata, kun kuulee luokkakaverilla olevan pari isää, mutta, kuten jo mainittu, se kertoo ruokapöytäkeskusteluista aika paljon. Kiusaamisen valtavirtaa siitä tuskin tulee. Merkkivaatteet vs. kirpparikamat jne. taloudelliset statukset lienevät edelleen tikun nokkaan nostamisen kärkeä välitunneilla.

Vaikuttavimman aatteellisen puheenvuoron käytti kokoomuksen Juho Romakkaniemi eräässä some-keskustelussa.

Liberalismi ja toleranssi ovat hyvän, demokraattisen, ihmisarvoa ja yksilönvapautta kunnioittavan yhteiskunnan arvoja.

Konservatismi on kunnioitettava henkilökohtaisen elämän arvo ja vakaumus.

Konservatismi yhteiskunnallisena arvona on totalitaristinen - Iran on siitä erinomainen esimerkki.

Minä olen esimerkiksi omissa elämänarvoissani konservatiivinen, mutta yhteiskunnallisesti liberaali.
Se tarkoittaa, että en yhteiskunnallisen päätöksenteon ja lakien avulla pyri muita noudattamaan omassa elämässään juuri minun arvojani. Tästä on kysymys.

Vastasin siihen seuraavasti:

Romakkaniemeltä vaikuttava avaus sen suhteen mikä on henkilökohtaisten arvojen ja yhteiskunnan kokonaisuuden toimivuuden välinen ero.

Minäkin heikkoina hetkinä olen sitä mieltä, että kaikkien ei pitäisi lisääntyä.

Kun pysähdyn, tajuan, että näin ei demokraattinen yhteiskunta toimi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Timo Lehtonen

Blogisti kirjoittaa ”Homoseksuaalit saavat mennä maaliskuun alusta lähtien naimisiin heteroiden tapaan ja sillä siisti.”

Hänelle ja muille tiedoksi: täysi-ikäiset homoseksuaalit saavat mennä naimisiin voimassa olevan avioliittolain mukaan jo tällä hetkellä ennen maaliskuuta. Mikään avioliittolain säännös ei sitä estä!

Käyttäjän AleksiVehniinen kuva
Aleksi Leppänen

Hienosti kommentoitu Timo! /sarkasmi

Ihan oikeasti, älä viitsi takertua sanamuotoihin.

Timo Lehtonen

"Ihan oikeasti, älä viitsi takertua sanamuotoihin."
En tarkertunut sanamuotoihin. Kirjoittamani tekstin sanoma on tosi - se taitaa pänniä sinua.

Käyttäjän AleksiVehniinen kuva
Aleksi Leppänen Vastaus kommenttiin #5

Minua "pännii" ainoastaan se, että tahallaan väärinymmärretään se mitä kirjoittaja tarkoitti.

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #6

En ole väärinymmärtänyt tahallaan enkä tahattomasti sitä mitä kirjoittaja tarkoitti.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Timo Lehtoselle ja muillekin hyvä elämän ohje taas kerran; Jos vastustaa homoliittoa, niin sellaista ei pidä sitten solmia. Timolla ja muilla uskossaan vahvoilla ei pidä olla oikeutta pakottaa elämään heidän omalla tavallaan. Jos haluaa elää tuhansia vuosia vanhan sadun mukaan niin siitä vaan ja onnea. Mutta heillä ei ole oikeutta pakottaa yhteiskuntaa elämään tarinoidensa ikeessä. Taistelu on nyt ohi onneksi.

Timo Lehtonen

"Timolla ja muilla uskossaan vahvoilla ei pidä olla oikeutta pakottaa elämään heidän omalla tavallaan."
Jarmo Halttu, et sinä tiedä minkälainen minun uskoni vahvuus on. Eihän minulla olekaan oikeutta pakottaa ketään elämään omalla tavallani.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Ai oisko ihan näin? Suu vaahdossa olet täällä vuosia kiljunut että homot ei ansaitse saada mennä naimisiin ja suollat tuota epä-älyllistä homot saa mennä nytkin naimisiin , mutta sitten "Eihän minulla olekaan oikeutta pakottaa ketään elämään omalla tavallani." Koetas nyt päättää että mitä mitä sinä haluat tai vaadit muilta. Uskosi on ihan sinun oma asiasi.

Toimituksen poiminnat