Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Perussuomalaiset korjaustalkoot

Kuntavaalit lähestyvät ja puolueiden sisällä käy jo kuhina ehdokkaiden kalastelusta. Ensimmäisiä puolueiden mainoksiakin on asian tiimoilta jo nähty.

Perussuomalaisten mainosbanneri Facebookissa nousi satiirisuuden ja itseironian Mount Everestille ja Kilimanjarolle yhteensä, kun tekstissä rävähti, että sananvapaus on rikki ja alatekstissä pyydettiin korjaustalkoisiin mukaan eli asettumaan ehdolle kuntavaaleissa helmikuun loppuun mennessä.

Perussuomalaisen retoriikan ja äänestäjäkunnan mielenliikkeet tuntevana tiedän, että tätä ei ole tarkoitettu jonkinlaiseksi huippuunsa viritetyksi mainostempuksi ja itseironian kymppiplus mallikappaleeksi, vaan sama tuttu marina naukuu pitkin nettiä ja yleisöpalstoja siitä kuinka meitä sorsitaan, meidän ääni ei kuulu, on vainoa median suunnalta, on poliittista ajojahtia, koko universumi on korruptoitunut ja meitä vastaan etc. muuta uhriutuvaa ja pari takan pesällistä tuhkaa päällensä ripottelevaa poliittista marttyyripölinää.

Toisin kun perussuomalaiset, muu Suomi näkee ironian äänivallin paukkumisen iskulauseessa ja muovaa siitä näköisensä ajatuksen – sananvapauden hajottaja on siis päättänyt siivota jälkensä ja lähteä jälleenrakennustöihin. Somen keskusteluketjut ja bloggaukset hykertelevät riemunsa lakipisteessä tällä hetkellä.

Perussuomalaiset ovat noin 5 vuoden aikana seanneet ja sotkeneet netin keskustelukulttuuria enemmän kuin kaikki muut puolueet yhteensä netin keksimisestä lähtien. Omista puheista vastaaminen ja vastuun ymmärtäminen on aivan naurettavalla tasolla muihin puolueisiin verrattuna ja normaaleissa käytöstavoissa on parin parsekin kokoisia aukkoja. Käsitys Suomen laista on myös jostain 1800-luvun Teksasista kaapattu liian monilla. Tältä pohjalta on tehty tuhansien kirjoittajien invaasio nettiin ja muutettu se keskusteluareenojen suhteen joksikin 30-luvun Saksan ja kivikauden sekoitukseksi.

Oikeudenkäynnit ovat aivan arkipäivää puolueen sisällä, poispotkimisia on tehty kajahtaneimpien osalta aivan tasaisena virtana, keskenään on riidelty enemmän kuin tarpeeksi ja osa kuntapoliitikoista antaa itsestään aivan seinähullua kuvaa riitelemällä jatkuvasti kaikesta, käyttäytymällä valtuustossa ja kokouksissa päättömästi ja sen jälkeen vielä silmät pyöreinä antavat paikalliselle medialle tärähtäneitä lausuntojaan.

Kahden edellisen kappaleen valuvirheet kun saisi siivottua valtaosin pois kevään vaaleihin mennessä, persujen mainoslause muuttuisi itsekriittiseksi ryhtiliikkeeksi ja aivan tolkuton itseironia katoaisi jäljettömiin. Vaalien tienoilla ja sen jälkeen seuraavien neljän vuoden aikana se sitten nähdään, onnistuiko remonttiryhmä hommissaan.  

Kukaan ei näet vastaankaan laita, jos perussuomalaiset vastaavat haasteeseen ja korjaavat sen, minkä ovat säpäleiksi laittaneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Tattista. Ihan vaan että tällä retoriikallako se taso nousee...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuule Nahkamäki kun nyt Juho Eerola hyödyntää kampanjassaan vanhoja vasemmistoteemoja niin miten olisi teille "Kenen joukossa seisot". Kuvassa olisi sitten Tynkkynen vaipoissaan, Sademies jariaarnioilmeessään ja itsensä haastava ja pääöksestä valittava Terhi Kiemunki.
Kiemunki haastaa itsensä rikoksesta mutta on tyytymätön kun haasteensa noteerataan. Onko se sinusta hyödyllistä oikeuslaitoksen resurssien käyttöä?

Jaakko Häkkinen

"Seanneet"? Nerokas johdos! Onko se jotain murretta vai keksitkö itse? :) Tuo on käyttökelpoinen sana, seka --> seata. (Vrt. lika --> liata.)

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Jo elää syvällä eteläpohjalaisuus itsessäni, sillä kuvittelin tuon seanneet-sanan olevan aivan yleissuomea. :-)

Kyllä, juuri noin tuo johdos menee. Liata-sana on aivan ymmärrettävää suomea meikäläisen kotinurkilla.

Toimituksen poiminnat