Näin kohut olisivat jääneet syntymättä

 

Iltalehden liikkeellepanema Pääministeri Sipilän esteellisyys, vol. 2, on hajottanut mielipiteet melko lailla kahteen leiriin ja välimaasto on pudonnut jonnekin tavoittamattomiin. Eräänlainen ajankohtainen maahanmuuttokeskustelun jatke ja näköispatsas siis.

IL:n mopo laukkasi sen suhteen, että se onnistui paisuttelemaan asian aivan kohtuuttomaan mittaluokkaan. Chempoliksen sopimus oli tehty jo aikoja sitten ja kyseessä oli enää vain muodollinen julkistamistilaisuus. Sipilän lähipiirien omistukset olivat muutaman prosentin luokkaa eikä missään päättävissä elimissä edes oltu ko. yhtiössä. Jäi kertomatta tämän tason olennaisuudet.

Näillä seikoilla IL:ä ruoskiva vastapuoli ratsastaa pitkälle.

Politiikassa on aina mukana kuitenkin eräs keskeinen elementti, mikä on kaikkien poliitikkojen syytä ottaa huomioon, mikäli haluaa nostetta uralleen. Niin on, jos siltä näyttää, on Urkin suuhun laitettu viisaus, joka kantaa hyvin tänäkin päivänä. Muualla päin maailmaa ei tarvitse näyttää edes tuonkaan vertaa jääviltä kuin Sipilä nyt, niin tulee jo lähtöpassit ministerin pallilta. 

Sunnuntain Ilkassa tätä kertasi päätoimittaja Satu Takala kolumnissaan ja samoilla jalanjäljillä oli maahanmuuttokriitikoiden ja vastikkeellisen sosiaaliturvan kritisoijana meritoitunut Sakari Timonen. Ja moni muukin. Timonen toki summasi aika kiitettävästi linkkeineen tätä Sipilän kujanjuoksua, mikä nyt ei missään nimessä oikein kaksiselta näytä.

Poliitikoissa elää turhan usein aina kunnallistasolta valtakunnan ykköspaikoille erittäin huono pelisilmä median suhteen. Media nähdään vain omien agendojen edistäjänä uutisoinnin kautta ja pienikin kritiikinpoikanen on jotain tarkoitushakuista ajojahtia. Etelän media on käsite kepulaisessa mytologiassa, eikä lainkaan imartelevassa merkityksessä.

Molemmat jääviysuutisoinnit, sekä YLEn että IL:n, olisi pystynyt aivan helposti välttämään muutamalla simppelillä keinolla, jonka avuttominkin lehdistöavustaja olisi osannut Sipilälle kertoa. Täysi avoimuus omistuksien suhteen, jokainen medialle lähetettävä sähköposti avustajan tarkastettavaksi ja lähisukulaiset pois pääministerin töihin liittyviltä matkoilta ja tapahtumilta.

YLEn aikaan saama Pääministeri Sipilän jääviydet, vol. 1. olisi näillä ohjeilla jäänyt syntymättä, mikä olisi todennäköisesti johtanut siihen, että IL:n kohu olisi kuivunut, ellei nyt aivan kasaan, ainakin huomattavasti luonnollisempaan kokoluokkaan. Niin simppeliä.  

No, jos vaikka ensi kerralla kokeiltaisiin mennä näillä eväillä. Jäisi palstatila muille teemoille vapaaksi.

Tämä julkisuuden hallinta ja kohujen minimointi muuten vain vaatisi pääministeriltä yhden merkittävän teon. Hänen pitäisi hankkia itselleen lehdistöavustaja, kuten esimerkiksi ulkoministeri Soinilla ja muutamalla muulla ministerillä on. Tällä hetkellä sellaista avustajaa ei ole.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu