Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Imatra

Nuori mies on nyky-yhteiskunnan hullu metso. Hullut metsot (kukot / urokset) alkoivat lisääntyä 60-70-luvun taitteessa, kun metsätaloutemme koki muutoksia ja tuo monen metsästäjän suosikkisaalis ja jonkinlainen suomalaisuuden symboli alkoi oirehtia, kun ei pystynyt sopeutumaan talousmetsiin (18-35 v. suomalainen mies). Tuli ne hiljaiset puolikesyt metsot (pojat yksin koneidensa ääressä), jotka istuskelivat talojen pihalla lasittunein silmin, ja tuli myös kunnon äkkiväärät soidintaan ties kelle pitävät kukot (kouluampujat ja Imatra) ties missä metsäautoteiden nurkissa ja talojen nurkilla.  

Nuorten sivuraiteille ajautuneiden miesten osuus on kasvamassa vuosi toisensa jälkeen. Muutama hullu metso (syrjäytynyt mies), nuo omaa soidintaan pitävät, ovat soitimensa jälkeen poistuneet ajasta iäisyyteen (Matti Saari ja Peka-Eric Auvinen), mutta muutama on jäänyt eloon ikään kuin todistaakseen ongelmansa (Imatra).

Miksi näin?

Metso tarvitsee elääkseen ja voidakseen hyvin laajoja vanhoja metsiä ja mahdollisimman vähän ihmisiä ympärilleen (mitä vaatii nuori mies?). Se voi noissa ikimetsissä hyvin ja kerran vuodessa ottaa mittaa saman sukupuolen kanssaeläjistään (nuorten miesten luonnolliset nahinat tytöistä sun muista, vai mikä?). Muuten se elää omissa oloissaan ja voi hyvin. Sillä on ympäristö, missä sen on valtavan hyvä olla ja mistä se ei yleensä pois halua. Se on äärimmäisen paikkauskollinen.

Mikä on tämän päivän nuorten miesten talousmetsä (peruskoulu?), se, missä nuori mies oirehtii ja haluaa sieltä pois pitämään omaa outoa soidintaan?

Olisiko tämän päivän ikimetsä vanha kunnon tyttö- ja poikalyseo, missä pojat saisivat peruskoulun sijasta kasvaa omantasoistensa kanssa lyseon / "poikaperuskoulun" loppuun (ne biologiset erot tuossa kriittisessä kehitysvaiheessa)?

Miksi korkeamman oppiahjon laitokset ovat vuosi toisensa jälkeen entistä naisistuneempia ja miehet ammattikoulujen jakojäännöksiä? Viekö koppelo (nainen) parhaat paikat, koska sille tämän päivän talousmetsä (peruskoulu?) sopii paremmin ja se ajaa enemmän sen etuja kuin ukkometson?

Miksi aseiden kanssa riehuvat ja keskikaljakuppiloita kansoittavat nuoret miehet ovat kerta toisensa jälkeen otsikoissa, kun jotain äärimmäistä sattuu? Aina, riippumatta uskonnollisesta tai muusta etnisestä taustasta tämä ikimetsästä pois revitty kukko (se nuori mies), ikähaarukalla 18-35v., on otsikoissa. Aivan aina.

Nuori mies voi huonosti. Missä olisi hänen ikimetsänsä (poikalyseo, jokin muu, mikä)?

Kertokaa, antakaa mielipiteitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat