Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Ravista laukaksi – Seinäjoen kaupunginhallituksen unelmahöttö

 

Seinäjoen kunnallispolitiikassa tapahtuu vaihteeksi jotain sellaista, mikä ei tunnu menevän juuri kenenkään jakeluun näillä nurkilla. Uutta tielinjausta, joka kulkee nimellä Vapaudentien jatke, ajetaan kuin käärmettä pyssyyn kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kimmo Heinosen (kok) johdolla. Asia on ollut Heinosen agendalla viime valtuustokaudellakin jo, joten jonkinlaisesta missiosta voi jo puhua. Tie menisi samansuuntaisesti laskutavasta riippuen 2–3 muun tien kanssa, jotka ovat noin puolen kilometrin leveydellä toisistaan ja perusteena kulkee epämääräinen Kärjenmäen / Eskoon alueen kasvu, joka perustuu niin puhtaaseen mutuiluun ettei mitään rajaa.

Heinonen maalailee parinkymmenen tuhannen väkimäärän kasvun tuhannen vuosivauhdilla ja sijoittaa ne kaikki tuolle alueelle asumaan, missä ei ole liki ensimmäistäkään valua vielä valettu eikä teitä tehty, vaikka Seinäjoki kasvaa keskustan tuntumasta sekä muista suunnista voimakkaasti. Heinonen perustelee aivan summittaisella automäärän kasvuluvulla uutta tielinjausta

Homma on lähtenyt pahasti laukalle ja laput silmillä kuljetaan kohti tuntematonta.

Heinosen vastapelurina on ollut entinen kaupunginvaltuutettu ja Ilkan teräväsanainen ex-kolumnisti Jarmo Lintala, joka on ampunut järkiargumentein Heinosen väitteet alas yksitellen likimain samoin argumentein kuin itsekin.  Herrat ottivat mittaa menneen keskiviikon Ilkassa ja Lintalan nokkelaa sanailua oli ilo lukea. Tunnesyitäkin on monilla vastustajilla paljon, kuten Törnävän hautuumaan ainutlaatuinen ympäristö ikikuusikkoineen. En itsekään halua tuttavieni haudan nurkkaan nelikaistaista maantietä, kun muu tieinfra riittää vallan mainiosti nykyisille liikennevirroille.  

Yksi seikka on jäänyt kuitenkin vähemmälle huomiolle. Suomessa on yksi hyvinkin tunnettu eläin, joka kaataa kunnallisen päätöksenteon aivan sujuvasti. Pituutta on parikytä senttiä ja painoa vähän toista sataa grammaa.  Väri harmaa, aktiivisuus öisin, mikä aiheuttaa jatkuvaa riitaa kannan koosta.

Liito-orava on jokaisen luonnonsuojelijan märkä uni. Sillä kaataa kaavat ja rakennushankkeet noin vain, koska se EU:n kautta kuuluu uhanalaisuusluokituksen ylimpään kastiin, joiden elinpaikkojen hävittäminen on kielletty. Poikkeuslupia voidaan myöntää erittäin painavin perustein, mutta muutaman kilometrin kokoiset täysin fiilispohjalta tehdyt tienpätkät tuskin kuuluvat tähän kastiin.

Seuraisin Lintalan Facebook-seinällä käytävää keskustelua aiheesta, johon otin itsekin osaa. Koska tunnen Törnävän alueen ympäristön hyvin sekä luonnon noin yleisesti myös, jylhän ikikuusikon kohdalla alkoi räikkä soimaan päässä ja elättelin toiveita liito-oravasta ja kyselinkin sen perään. Paikallinen luonnonsuojeluaktiivi otti osaa keskusteluun ja todisti myöhemmin kuvien kera, että paikalla on liito-oravia.

Sopassa on sellainen hauska vivahde, että Heinosen mukaan kaupunki on muutama vuosi sitten tehnyt selvityksen aiheesta ja kaupungin mukaan niitä ei ole. Tämä sanan varsinaisessa merkityksessä oleva poliittinen eläin nähdään näköjään hyvin valikoivasti. Toki jos nyt joku nappaskengillä oleva porukka on tehnyt katselmuksen keskellä päivää, niin käpytikan koloissa torkkuva yöaktiivinen liito-orava vähän huonosti tuolloin näyttäytyy. Joka tapauksessa pesäpuuta myöden on tiedossa kyseisen otuksen sijainti, joten se siitä, that’s it. Vaihteeksi vihreiden ja muun luonnonsuojeluväen toimintamalleista on konkreettista hyötyä.

Saaga ei pääty ihan vielä kuitenkaan tähän. Huomenna Seinäjoen kaupunginvaltuusto päättää –hallituksen esityksestä siitä, että antaako se kaupungin rahoja 85 000 € alustavan selvitykseen tien suunnittelusta jonkun konsultti- / insinööritoimiston taskuun. Lopullinen hintalappu on jossain 6 miljoonan euron tietämillä ja kustannusarviot julkisissa hankkeissa tuppaavat olemaan järjestänsä alakanttiin.

Nyt, arvon 51 Seinäjoen kaupunginvaltuutettua. Riippumatta siitä mitä mieltä te olette tien tarpeellisuudesta, toivottavasti näette kuten Lintalakin, ”tehdään luruja katepillarilla” eli ylimitoitettuna, niin liito-orava kaataa tuon hankkeen ainakin 10 vuodeksi, koska sen uhanalaisuusluokka ei varmasti ole kohentumassa, pikemmin päinvastoin vanhojen metsien häviämisen ja elinalueiden pirstoutumisen vuoksi.

Luonnonsuojeluväki ei jätä yhtään valitusta aiheesta tekemättä, sillä heillä on niin ylivertainen valttikortti käsissään. Koko tiehanke pitää unohtaa tasan niin kauaksi, kun yksikin lentävä lapanen tuolta alueelta löytyy. Parannella vaikka vanhoja teitä jne. 6 miljoonalla tekee nykyisellekin tie-infralle yhtä ja toista.

Ne taulapäät, jotka sokkona äänestävät huomenna Jaa ja täten heittäisivät 85 000 € kaupungin rahoja jollekin suunnittelufirmalle näin toivottomassa pelitilanteessa, pääsevät mustalle listalleni, joita en niin lämmöllä muistele vuoden päästä kunnallisvaaleissa, mikäli ehdolla ovat. Muistutan takuuvarmasti sopivasti ennen vaaleja heistä, joille ei kylmät faktat kelvanneet vaan kaksion hinta nakattiin tuuleen.

Lintala toivoi Ilkan haastattelussa lopuksi valtuutetuille viisautta huomiseen äänestykseen eri faktojen pohjalta.

Samat sanat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat