Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Tuulella kävijät

Tapahtui väistämätön ja persut romahtivat. Muutamia huomioita voi vetää tästä shokkigallupista kuitenkin.

Perussuomalaisten rakennehan on, kuten Soinikin on sanonut, työväenpuolue ilman sosialismia, joten tältä pohjalta siirtymän persuista demareihin voi selittää, kun duunareiden etuihin alettiin koskea pakkolakien kautta. Sosialismi kelpaa tässä kohtaa duunarille, kun tullaan leikkauksissa liian iholle.

Toinen rakenne on, mitä Soini ei saa sanottua juuri koskaan, vahvassa ksenofobiassa eli muukalaiskammossa. Maahanmuuton ja sitä myöden globalisaation eri variaatioiden vastustus on aivan sitä ehdotonta kannatuksen ydintä myös.

Soini on pelannut taiten koko perussuomalaisten historian, siinä 20 vuotta, hyppien erityyppisten poliittisten viiteryhmien välillä ja repien kannatusta vähän sieltä sun täältä. Seinien leveys ja katon korkeus on jo aikaa sitten ollut ihan äärirajoilla puolueessa.

Sanoo Soini puolueestaan mitä tahtoo, niin hän on luonut vennamolaisen SMP:n jatkeen perussuomalaisista, joka toimii poliittisena ukkosenjohdattimena eritavalla maan asioihin tyytymättömien suhteen. Perussuomalaiset eivät siis ole poliittisesti mikään erityisen yhtenäinen porukka.

Perussuomalaisten ylin johto (Soini ja Slunga-Poutsalo) vähättelee aivan valtavalla vimmalla pakolaiskriisin vaikutusta kannatusromahdukseen. Varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen ehdottama ylimääräinen kokous hallituksessa jatkamisessa on samalla kannatuksen syöksykierteellä jatkuttaessa aivan väistämätön fakta.

Soini on kuitenkin armoton reaalipoliitikko ja tajuaa, että hallituksessa asioihin vaikutetaan, ei oppositiossa. Jos jotain haluaa saada aikaiseksi, hallituksessa täytyy olla ja siellä tulee kaikille välillä kylmää kyytiä. Tätähän Soini on tämän tästä teroittanutkin haastatteluissa. Tästä Soinille ehdottomasti pisteet, mutta armoton poliittinen kädenvääntö tässä ylimääräisessä kokouksessa tullaan käymään, mikäli se koolle kutsutaan.

Hallituspolitiikan raadollisuuden selittäminen osalle kannattajakuntaa on kuitenkin aivan ylivoimainen tehtävä johtuen poliittisten lainalaisuuksien ymmärtämättömyydestä ja huonosta yleissivistyksestä.

Uskaltaisin väittää, että tuossa reippaassa 4 %-yksikön siirtymässä on ainakin puolet sitä maahanmuuttovastaista porukkaa, joka vaeltaa nyt vailla poliittista kotia tyhjän päällä. Samaa huomiota tekee politiikan tutkija Mari K. Niemi Turun yliopistosta Iltalehden haastattelussa.

Erityyppiset valtatyhjiöt ja poliittiset tyhjiöt tapaavat kuitenkin täyttyä. Oleellinen kysymys kuuluukin nyt, että kuka kaappaa riveihinsä nämä kodittomat ksenofoobikot ja millainen poliittinen liike heitä varten pitää räätälöidä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Kari Ahveninen

"Tapahtui väistämätön ja persut romahtivat."

Himputti! Joutuvatko he luopumaan eduskuntapaikoistaan? Peräti hallituksestakin?

Ehkä nyt olet turhan radikaali ilmaisussasi, sillä tietääkseni vasta vajaan neljän vuoden päästä se punnitaan mikä on persujen tilanne, ja montako heitä on eduskunnassa vaalien jälkeen.
Kaikki sitä ennen esitetty on vain pelkkää puhetta, eikö totta?

Mitä tulee Soinin asemaan puolueessa, niin sanoisin että on kenties aika arvioida Soinin linjauksia uudelleen. Taitaa ministeriauton takapenkki olla liian mukava, että siinä Soinin selkäranka alkaa pettämään. Käy vielä niinkuin Arhinmäelle.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

No paine hallituksesta irtaantumiseen tulee jos kannatuksen lasku jatkuu tai jää kympin luokkaan. Toisaalta tilanne persujen kohdalla alkaa olla sellainen että uskottavuus on joka tapauksessa mennyttä.

Spekulaatiot on pelkkää puhetta mutta niin näkyy olevan persujen vaalilupaustenkin kanssa. Vai eikö sitä persettä nyt sitten ole myyty?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Niinpä. Ekman täytyy myöntää, että olin ylioptimistinen kun vierailin muutama päivä sitten blogissasi. Arviointivirse lähinnä.

Luulisi nyt jokaisen tajuavan, että Tornio-Haaparanta silta on avoin kulkuväylä mettäsikaa myöten ja raja on veteen piirretty viiva.

Oma suhtautuminen pakolaisiin perustuu humaaniin malliin. Auttaa pitää kun avuntarvetta löytyy. Satavarma on se, että nyt on liikkeellä myös sellaista porukkaa, joka ei välttämättä apua tarvitse. No se siitä.

Oikeastaan huvittavinta on nämä ulostulot hallituskumppaneilta. Ovat aidosti huolissaan PS:n sisäisistä kiistoista ja ihan hyvästä syystä. Kukaan ei voi ennustaa mitä tuleman pitää jos hallituslaiva kajahtaa kiville. Ainakin se antaa liikkumatilaa PS-ministereille. Hallintarekisterilakia ja sen uudistusta odotan mielenkiinnolla.....

Eli ei tässä vielä kannata lähteä tuhkaa sirottelemaan tai jäsenkirjaa repimään.

Veikko Yli-Nisula

Henkilökohtaisesti yllättynyt olen kansanedustaja Saarakkalan osoittamassa paineensietokyvyn puutteesta. Se näkyy puolueen jättämis uhkailussa Siinä Soini haastetaan tosissaan

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse esittäisin sellaisen toivomuksen, että jätettäisiin nämä ksenofoobisiksi haukkumiset, sun muut "vihailut", kuten myös täysin perusteettomat arvailut kannattajien sivistystasosta, ja koitettaisiin saada sinne omaan pääkoppaan sellainen "normipersu" joka ihan oikeasti on vaan huolissaan siitä miten rahat riittää ja kenelle niitä riittää.
Ei siis suoranaisesti vihaa ketään, eikä suhtaudu ulkomaan elävään mitenkään kammoksuen.
Jollain tavalla vaan on ihmeissään siitä kun ympärillä kuohuu ja maamme konkurssin partaalla ja leikata pitää jokaiselta maamme asukilta, mutta sitten taas mitään rajaa ei ole siinä montako vierasmaalaista tänne otetaan, eikä juuri kustannuksia lasketa.
Tässä on se ongelman ydin, ei varmastikaan siinä että maamme olisi täynnä jotain KKK-henkisiä.

PS ehkä siihen yleissivistykseen/käytöstapoihin kuuluu myös että pipo pois sisätiloissa, mutta tuo lienee tahallista.

Toimituksen poiminnat