Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Sen pituisia ne vaalilupaukset ja puheet

Nyt on kiihkeimpien persujen leirissä pienen mietinnän paikka. Kaikki merkit ovat ilmassa, että Kreikalle myönnetään jonkinlainen tukipaketti tiukoin ehdoin ja Suomen hallitus on sen takana, ellei jotain aivan mullistavaa satu. Ja Suomen hallituksen yksi puolue on perussuomalaiset.

Perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista tuli kertaheitolla vastuullinen hallituspoliitikko ja valtioneuvoston jäsen, kun ilmoitti, ettei aio olla rintamakarkuri vaan on mukana neuvotteluissa, jos ne lopultakin käynnistyvät. Hänen retoriikkansakin oli umpirehellistä toteamista, kun hän totesi, että nyt valitaan ruton ja koleran väliltä Kreikan suhteen. Poissa ovat sutkautusgeneraattori Jusulan kanssa luodut iskevän populistiset oppositiomiehen sivallukset. Tilalle on tullut vakavuus ja asiallisuus, kuten yleensäkin hallituspoliitikoilla. Soinin pisteet nousivat omissa silmissäni taivaisiin saman tien.

Aivan samaa olen myös todennut jo kauan, että Kreikan ajaminen totaaliseen romahdukseen, eli erottamiseen eurosta ja rahahanojen tukkimisen, voi aiheuttaa huomattavia pakolaisongelmiakin Kreikasta plus muuta sisäistä levottomuutta. Juuri samoilla linjoilla on kaimapoikakin tätä nykyä.

Vaan Soini osoittaa poliittista vastuuta siinäkin mielessä, että vihjaa altistavansa itsensä elokuun puoluekokouksessa puoluekokousjäsentensä arvioitavaksi ja ymmärtää, jos joku haastaa hänet puheenjohtajan paikalta. Vissiin ounastelee, että nyt tuli tehtyä sellainen päätös, että osalta katkeaa pinna.

Tämä tilanne opetti myös sen, että löysistä ja populistisista puheista menee pää vetävän käteen ennemmin tai myöhemmin. Oppositiopolitiikkaakin kannattaa tehdä suurella harkinnalla, ettei joudu samanlaiseen tilanteeseen kuin Soini nyt.

Saas nähdä kuopiiko lakeuden oma poika ja kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala jo lähtökuopissaan haastamassa Soinia elokuun puoluekokouksessa puheenjohtajan paikalta.

Jännitys tiivistyy ja tilanne elää joka päivä. Jatketaan seurantaa suurella mielenkiinnolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Soini valitsi ministeriauton ja oman auton käytön väliltä. Audi kuljettajineen voitti.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Korkman osui maaliin kympin arvoisesti, jos nyt otetaan vähän kyyninen näkökulma asiaan. :-)

Mutta näinhän politiikassa aina ennemmin tai myöhemmin toimitaan. Aatteet ovat kauppatavaraa demokraattisessa politiikassa. Ja on oltavakin, jos hallitukseen mielii.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Antakaa perussuomalaisia äänestäneiden kirjoittaa näitä ulostuloja, innolla odotan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Presidentti Urho Kekkosen takinkääntöjen määrään ja laatuun on amatööri Timo Soinilla vielä pitkä matka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset