Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Andersson hurskastelee ja Immoselta puuttuu pelisilmä

Taas on myrskyä jonkin kokoisessa astiassa – riippuu keneltä kysytään.

Perussuomalaiset ovat sitä mieltä eduskuntaryhmän pj. Sampo Terhon johdolla, että heidän oma kansanedustaja Olli Immonen keikkui Eugen Schaumanin haudalla järjestetyssä muistotilaisuudessa tuomittujen uusnatsien kanssa yksityishenkilönä eikä edustanut perussuomalaisia. Sellainen seikka niin Immoselle kuin Terhollekin tiedoksi, että kansanedustaja ei ole missään olosuhteissa julkisuudessa pyöriessään yksityishenkilö. Kaikkia tekoja peilataan tätä luottamusasemaa vasten. Se pätee kaikkiin kansanedustajiin puoluekannasta riippumatta.

Luonnollisesti poliittisen kentän toinen laita, vasemmistoliitto, otti tästä ilon irti ja alkoi riekkumaan ja vaatimaan toimia Immosen suhteen perussuomalaisilta. Kansanedustaja Li Andersson kyseli, että mitä perussuomalaiset aikovat tehdä tämän johdosta ja samalla poliittisella irtopistesammiolla oli kunnallispoliitikko Dan Koivulaaksokin samoine ajatuksineen.

Jos vastaavanlaisia toimia vaaditaan vasemmistoliitolta, kun heitä lähellä olevat anarkistit mellastavat pitkin ja poikin kaupunkia, vasemmistoliiton patenttivastaus on, että anarkistit eivät edusta heitä ja näin ollen vasemmistoliitto ei ole vastuussa anarkistien tekemisistä, vaikka vihreitä oikeammalle äänestäviä anarkisteja tuskin löytyy.

Perussuomalaisten blogigeneraattori, ammattimarmattaja, elämäntapaloukkaantuja ja ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen tietysti hermostui tästäkin Immoseen kohdistuneesta kritiikistä. Suurimman palveluksen kansanvallalle Tossavainen teki juuri siinä, ettei asettunut ehdolle eduskuntavaaleissa viime keväänä. Hänellä jäi oivaltamatta se seikka viime vaalikaudella, että hänet palkattiin päälle kuuden tonnin kuukausipalkalla kansanedustajan luottamustehtävään eikä kokopäiväiseksi blogistiksi Uuteen Suomeen. Yksi kausi äärimmäisenä oppositiopopulistina olikin enemmän kuin tarpeeksi.

Kylmä fakta on myös se, että perussuomalaisissa on väkivaltaa sympatiseeraavia ihmisiä ihan samalla tapaa kuin vasemmistoliitossakin. Vasemmistoliitto piut paut välittää, jos heitä lähellä olevat anarkistit pienistävät paikoja mielenosoituksissa mielensä mukaan. Tuolloin heidän sumealla logiikallaan kyseessä on joku eriarvoistumisen puolesta tehty oikeamielinen hätähuuto, joka vaatii yritysten näyteikkunoiden hajottamista jne. Perussuomalaisten väkivalta on sitten taas ehdottomasti sitä väärää väkivaltaa vasemmistoliiton mielestä.

Kummankin puolueen kiihkeimmässä päässä tuntuu olevan vaikeuksia tajuta, ettei ole sitä oikeutettua väkivaltaa missään muodossa, kun poliittisesta vaikuttamisesta puhutaan demokratiassa.

Vasemmistoliitto on myös puolueena mitä epäuskottavin muullakin tavoin kuin tässä valikoivassa hurskastelussaan. Yrjö Rautio, entinen Kansan Uutisten päätoimittaja ja pitkän linjan vasemmistovaikuttaja, sanoi aikoinaan Hesarin kolumnissa, että puolue jolla ei ole uskottavaa talouspolitiikkaa, niin sitä ei tarvitse ottaa vakavasti.

Koko vaalien ajan vasemmistoliitto huusi leikkauksia vastaan ja kehotti ottamaan lisää velkaa. Kun vaalien tulos oli selvä, vasemmistoliitto toimi kuin mikä tahansa yritys ja pisti lisävelanoton sijaan yt-neuvottelut puolueessaan päälle, kun puoluetuki tippui. Näin räikeä puheiden ja tekojen välinen epäsuhta pistää vasemmistoliiton perussuomalaisiakin pahemmaksi populistipuolueeksi vailla juuri minkäänlaista uskottavuutta.

Mutta eiköhän lähdetä itse kukin jussin viettoon ja palataan taas näppäimistömme ääreen pirteänä maanantaina. Ei muuta kuin hyvät juhannukset kaikille vakaumukseen katsomatta. Pysykää pinnalla, että pääsette kertomaan aivoituksianne ensi viikollakin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Ekmanin kirjoituskoneessa on nyt päällä trolliasento. Kommentoin omaa osuuttani: Olin eduskunnassa ainakin tilastojen valossa yksi aktiivisimmista. Tein siis muutakin kuin pidin yhteyttä äänestäjiin kirjoittamalla ja kiertämällä toreilla.

Yleensä arvostellaan siitä, että kansanedustajat ja ehdokkaat ovat aktiivisia vain vaalien alla. Vaalien jälkeen sitten hävitään omiin ympyröihin ja unohdetaan äänestäjät.

Mitä Ekman on saanut aikaiseksi?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Tossavainen ei ymmärrä trollin ja mielipiteen eroa kuten ei yleensäkään kiihkoilijat. Tämä nyt oli vain meikäläisen mielipide teikäläisen touhusta. Meni mun mielestä hiukkasen överiksi kirjoittelut ottaen huomioon, että tämä ei ollut ainut foorumi minne kirjoittelit. Ja muutenkin vähän turhan mustavalkoinen ja poleeminen olet makuuni. Koita ymmärtää, että hyvin monet eivät ajattele kuten sinä.

Olen saanut ainakin yhden freelancerin paikan erääseen lehteen, omaan blogiin mainospaikan sekä aika aktiivisen lukijakunnan tällä kirjoittelulla. Tossavainen voi toki ladella omia meriittejään pöytään jos niikseen tulee, mutta se ei ollut tämän avauksen tarkoitus.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tossavainen, olet nyt haukkunut trolleiksi jokaista joka ei kaunistele touhujanne. Lopeta jo, hyvä ihminen. Olet ymmärtänyt koko käsitteen väärin etkä tunnu ymmärtävän sanan merkityksen vakavuutta.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Täysin epäkypsä tuollainen Tossavainen kaltainen ihminen on kansanedustajaksi, jos eriävistä mielipiteistä käy hella aina kuutosella ja trolli-sana lentää joka käänteessä. Pelastus kansanvallalle, ettei noin äkkiväärä ihminen ole parlamentissa. Vaan ehkä siellä on joku hänen tilallaan tällä hetkellä. Mene ja tiedä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Reijo Tossavainen ( ps. ),

Kysyn vaan, mihin eduskunnan maksuttomaan, verovaroilla rahoitettuun kerhotoimintaan viittaat aktiivisuudellasi ?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin vasemistossa kyllä on tällainen käsitys, että anarkistien väkivalta on oikeutetumpaa, koska se kohdistuu jotain halitsevaa luokkaa vastaan.

Ei heitä ole koskaan oikein pistetty seinää vasten näiden hyysäämisestä. Siihen on osallistunut myös Arhimäki ihan henkilökohtaisella läsnäollollaan. Taisi saada sakotkin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

En tiedä voiko sanoa että Immoselta puuttuu pelisilmä. Hän on valinnut asettaa edustajuutensa kokonaan sen aatteen ja liikkeen käyttöön. Pelisimää on kai puoluejohdolla ollut kun ovat hyödyntäneet näitä erivärisiä ääriliikkeiden ehdokkaita. Erivärisillä tarkoitan että niissä vaihtelee se onko piru muslimi tai juutalainen.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Nähdäkseni piru voi olla myös homo, viimeistään jos se aikoo avioon? Ei ehkä niin järjestäytynyt liike, mutta selkeästi tuossa puolueessa erotettavissa oleva joukkue.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Totta. Ja päällekkäisesti nämä myös esiintyvät.

Marko Huttunen

Nyt on minun myönnettävä että olen käsittänyt väärin tämän SVL:n agendan kun nyt tutustuin ko. liikkeeseen. Elin luulossa että ovat kömpelöllä tavalla patriootteja (patriotismi on aatteista jaloin näin suomalaisena) mutta nämä juutalaishöperehtimiset kertoo että eihän nämä ymmärrä edes Suomen historiasta mitään. Googlaisivat edes Salomon Klassin nimen tai tutustuisivat Suomen juutalaisten uhrauksiin Suomen sodissa niin voisi tulla tolkkua. Tai sitten ei.

Pari kertaa olen törmännyt Suomessa sellaisiin juutalaisista jauhaviin nahkatukkiin, jotka minun ulkoisen habituksen takia luulevat minua hengenheimolaiseksi. On näytelty veriryhmätatuointeja ja heilailtu baaritiskillä. Sitten on alettu mököttämään kun olen kertonut näkemykseni mokomasta puuhastelusta. Vastaavasti olen joutunut painiin äärivasemmistohörhöjen kanssa saman habituksen ja Suojeluskunta-aiheisen tatuoinnin vuoksi. Lasken molemmat ääripäät älyllisesti samaan, matalahkoon sarjaan. Historia (jos kohta mikään) ei liene ollut vahvin aihe peruskoulussa. Sen pidemmälle opintoja ei varmaankaan ole jatkettu.

Li Anderssonin hyväksyntä poliittiselle väkivallalle on jotenkin lipsahtanut medialta ohi, samoin kuin Arhinmäen poliisimurhaajaa ylistävät Steen Christenseen-huudot potkupalloyleisöstä. Dan Koivulaakso, tuo politiikan Aku Ankka, kertoi hölmöyksissään julkisesti ylläpitävänsä laitonta henkilörekisteriä, eikä Mika Ilmankaan korvaansa lotkauttanut. Vasemmistoliiton yhteydet demokratian vastaisiin Takku-debiileihin ja väkivaltaisiin kuokkavierasrikollisiin ovat kiistattomat mutta ei näytä Hesarin tutkiva journalismi siihen yltävän. Höperehditään vain "äärioikestolaisesta" väkivallasta. Äärivasureille tuli kuin taivaan lahjana pride kaasuisku (wau mikä ilmaisu), ja Jyväskylän kirjaston hässäkkä missä äärioikeisto hyökkäsi hyvin aseistautuneen äärivasemmiston kimppuun kuin Berliinissä 1936. Paitsi että osanotto molemminpuolisessa puukotuksessa rajottui muutamaan henkilöön.

Mukavaa että näistä hörhöistä on kuitenkin edes puheenaiheeksi.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Vaikka vihreitä oikeammalle äänestäviä anarkisteja tuskin löytyy."

Tuota noin, anarkistit eivät lähtökohtaisesti äänestä.

Käyttäjän saramo kuva
Jussi Saramo

Anarkisti ei ole minkään puolueen jäsen. Saati että edustaisi jotain puoluetta eduskunnassa. Perusasiat!

Anarkistit vastustavat myös vasemmistoa, vaikka osa ehkä vähemmän kuin oikeistoa. Tosin Suomessa on myös anarkokapitalisteja. En voi käsittää miten se vertautuu siihen, että kansanedustaja järjestää uusnatsien kanssa yhteisiä tapahtumia.

Marko Huttunen

Rankasti out of topic, mutta jos haluaa nähdä oikein kunnon antisemitistä propagandaa tyyliin Göbbels und leute niin kannattaa vierailla Venäjän äänitorven, RT.com sivuston kommenttiosioilla. Siellä ryssän trollit pistää ihan kaiken vastahankaisuuden huonosta säästä alkaen kansainvälisen juutalaisuuden piikkiin. Juutalainen on putinistien mielestä syyllinen jopa Ukrainan kriisiin, ja amerikkalainen juutalainen se vasta varsinainen belsebuupi onkin.

Oman kapean maailmanmatkailun suoman kokemuksen mukaan itänaapurimme on rasistin nurkka, joka Eurooppaan karttaan mukaan lasketaan, huonona kakkosena Ranska jossa ei suurkaupunkeja ehkä lukuunottamatta ole hyvä olla ulkomaalaisena töissä. Pikkukaupungin pubissa Suomipojan paikka on istua afrikanranskalaisten kanssa nurkkapöydässä lottokuponkeja täytellen. Eikä se huono paikka ole, en sillä. Heistä kuitenkin aika moni suostui puhumaan englantia. Johon alemmuuteen aito ranskalainen punaniska ei koskaan alistuisi. Onhan ylemmyydentunteen taustalla kuitenkin fakta että kaikissa sodissa viimeisen 300 vuoden aikana on tullut selkään. Herrakansaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Onneksi Eugen Schaumanin hauta oli ehditty jo luoda umpeen, koska blogisti kertoo kansanedustaja Olli Immosen ( ps. ) " keikkuneen haudalla".

Marko Huttunen

Minäkin vähän äimistelen tätä persujen väkivaltaiseksi äärioikeistoksi leimaamista kun näytöt on melko hoikkia. Äärivasemmistolaista poliittista väkivaltaa on osoittaa pilvin pimein, joka itsenäisyyspäivä esim. eikä sitä näköjään niin pahana pidetä. Mukava on YLE:n vaikka haastatella näitä yhteiskunnan kultamunia seuraavalla viikolla.

Ruotsissa missä naamioidut antifasisti-sankarit pyrkivät kirveellä oven läpi yh-äidin kotiin on jopa taltioitu Kartellen nimisen räpryhmän videolle, nyt näköjään poistettu kun koitin etsiä tähän malliksi. Mutta tässä nyt jotakin näistä hyväntekijöistä, ja huom!! Reija Härkönen-varoitus, nämä maila kädessä heiluvat naamioidut hemmot jotka särkevät ihmisten koteja ovat antifasisteja, eivät natseja.

https://www.youtube.com/watch?v=U1MYMVfyHi0

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

"Polta auto, se on rikos... Polta sata autoa, se on mielenilmaus..."

Siinä vassareiden logiikka.

Toimituksen poiminnat