Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Keskisuomalainen hävisi

Toimi Kankaanniemen (ps) Facebook-kohussa on yksi hyvin merkillepantava piirre. Kankaanniemi on lähettänyt ensimmäisiä seksuaalissävytteisiä viestejä jo viime syksynä. Kaksimielistä rumbaa oli jatkunut vaalien alle saakka, mutta kukaan naisista ei ollut älähtänyt tavuakaan aiheesta julkisuudessa ennen vaaleja. Nyttemmin on selvinnyt, että rasvaiset viestit ovat jatkuneet vielä vaalien jälkeenkin.

Hieman epäselvää on, olivatko naiset tietoisia toisistaan ja tekivät ulostulot yhteisellä päätöksellä, mutta hyvin epätodennäköiseltä se vaikuttaa. Useita heitä kuitenkin lehtitietojen mukaan on ollut. Pontimena kaikille naisille on ollut Keskisuomalaisen vaali-iltana kuvaama video, jossa Kankaanniemi moralisoi puolueen törttöilijöitä ja käskee heidän hävetä. Naisilla vuoti tästä tekopyhyydestä johtuen malja yli.

Aika tarkka kuukausi meni vaalien jälkeisestä ajasta ennen kuin asia pinnalle pomppasi Keskisuomalaisen kautta. Veikkaan, että tipoittain on ulostuloja tullut ja homman laajuus on paljastunut Keskisuomalaiselle vaihe vaiheelta.

Se lienee ihan päivän selvä, että kumpaankaan ip-lehteen naiset eivät ole olleet yhteyksissä. Jo ensimmäinen ulostulo olisi ollut sellainen, että etusivu olisi mennyt uusiksi heti seuraavana päivänä, jos olisivat tästä aiheesta vihiä saaneet. Ehkä vähän erikoista siinä mielessä, että yleensä tämän tapaisissa kohuissa ensimmäinen yhteydenotto-osoite on jompikumpi ip-lehdistä. Vaali-illan videolla kaiketi Keskisuomalaisen osuus selittyy.

Näissä Kankaanniemen tapausta käsittelevissä toimituspalavereissa olisin halunnut olla mukana Keskisuomalaisessa. Lehden päätoimittaja Pekka Mervolalla on ollut melkoinen pohtimisen paikka, että miten lehti suhtautuu asiaan. Selvää on se, että moinen tapaus on vimpan päälle ip-lehtien ja Seiskan uutisoinnin ydintä. Monen silmissä hieman arveluttavaa kohujulkisutta, jolla revitellään vain myyntilukujen valossa.

Vaan asialla on moraalisempikin puoli. Kaksinaismoralismi sotii ihmisten oikeustajua vastaan jyrkästi ja on jo siten uutisoinnin paikka, kun kyseessä on tämän tason vaikuttajasta kuin Kankaanniemi. Ja paheksuttavuutta lisää Kankaanpään siviilisäätykin. Ukkomies kun on.

Selvää Keskisuomalaiselle on ollut sekin, että yhtään uutta tilausta ei tämän vuoksi lehdelle tule. Alta nelikymppiset eivät tämänkään paljastuksen jälkeen ryntää Keskisuomalaisen toimitukseen tilaamaan lehteä sen vuoksi, että lehti on ollut paljastuksen liikkeellepanija. Tämä väki saa kaikki tarvittavat tiedot ilmaiseksi netistä, ja vanhempi porukka, joka ei ole tähänkään asti tilannut Keskisuomalaista, ei tilaa sitä tämänkään jälkeen.

Jokunen kymmenen irtonumeroa on saattanut tämän vuoksi mennä kaupan enemmän jossain Jyväskylän R-kioskeilla, mutta toki joku Kankaanniemen uskollinen kannattaja on voinut mielenosoituksellisesti peruakin Keskisuomalaisen tilauksen ainakin joksikin aikaa. Taloudellisesti ajateltuna aika lailla tasan plusmiinus nolla. Päälle sapekasta haukkua toimituksen sähköpostiin, että mikä perkeleen Seiska kunniallisesta maakuntalehdestä on tullut, taas on persuja kohtaan käynnissä ajojahti ja sitä rataa.

Mikäli Keskisuomalainen olisi päättänyt olla julkaisematta naisten ulostuloja, olisi mennyt ehkä päivä pari, täysin sama asia olisi kirkunut R-kioskien keltaisten lehtitelineiden lööpeissä. Nyt tilanne olisi mennyt Keskisuomalaisen kannalta hiton hankalaksi. Naiset olisivat todennäköisesti sydämistyneenä kertoneet keltaiselle lehdistölle, että Keskari on joku persuja suojeleva junttimedia, joka ei lokaa persujen mainetta vaikka mitä tapahtuisi.

Tämä olisi tukkinut lehden toimituksen sähköpostit haukuista sananvapauden loukkaamisesta ja muutama kymmenen ylimääräistä irtonumeroa olisi jäänyt myymättä ja ne muutamat Kankaanniemen lähipiiriläiset olisivat jatkaneet tilaustaan. Taas jälleen kerran plusmiinus nolla taloudellisesta näkövinkkelistä katsottuna ja jonkinmoinen kolaus yleiselle objektiivisuudelle ja sananvapaudelle eikä taaskaan kukaan kolkuttelisi sen takia Keskisuomalaisen toimituksen ovea, että tilaanpa moraalisesti suoraselkäisen maakuntalehden, joka ei vajoa bulevardilehden tasolle.

Keskisuomalainen oli itse asiassa niin pahoin puun ja kuoren välissä, että se ei voinut tehdä paljon muuta kuin julkaista asian, vaikka johto tiesi aivan varmasti, että he ovat tässä kohussa jakojäännöksen rooli taloudellisessa mielessä. Suurimmat voitot tästä keräävät ip-lehdet, jotka masinoivat omat jatkojuttunsa tästä sekä Seiskan toimituspalaverissa kudotaan jo omia kuvioita aiheen parista. Ja taas irtonumeromyynti vauhdittuu ja tulos paranee kaikilla muilla paitsi kohun liikkeellepanijalla. Ei käy Keskisuomalaista kateeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Tässä yksi vinkki Keskisuomalaisen jutun juurille:

"Sorry, mutta olin jutussa taustapiruna ja kehoitin naisia tulemaan julkisuuteen, kun kuulin, että hemmo hakee eduskunnan puheenjohtajan paikkaa. Naimisissa oleva "kristitty" saatana, paha sai palkkansa, siitä me tytöt pidettiin huoli." (lainaus facebookista)

8 vuotta sitten eduskunnassa oli suuri "seksiskandaali". Silloin HS julkaisi kokonaisen aukeman (siis kaksi sivua) aiheesta suuren kuvan kera. Seksihäiriköiksi leimattiin ja häväistiin puoli tusinaa mieskansanedustajia, mm. Pekka Vilkuna ja Tapani Mäkinen, moni tai ehkä kaikki täysin aiheetta. Siitä lähtien en ole Helsingin Sanomia ottanut vakavasti. Silloisen jutun käynnistäjä (naiskansanedustaja) pysytteli piilossa eli ampui puskista (tosin arvattavissa, on eduskunnassa tänäänkin).

Vuosikaudet olen päivittäin lukenut kolmea maakuntalehteä: Turun Sanomat, Kaleva ja Keskisuomalainen. Nyt tipahtaa joukosta pois Keskisuomalainen. En tuhlaa aikaani törkylehtiin.

Kankaanniemen aiemman (kd-aikaisen) eduskuntatyön ja eduskuntapuheiden perusteella pidän häntä edustajana parhaasta päästä. On suhteellisuudentajun puutetta sekä menetys eduskunnalle ja meille kansalaisille jos hänet ahdistetaan nurkkaan. Eduskunnan taso laskee.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Vaan kohtuullisen typeräkin Kankaanniemi oli. Tuolla tasolla oleva ukkomies ja luulee, että tuosta ei jää kiinni, kun kaikki viestit tallettuu muistiin.

Kannattaa ottaa huomioon, että persut ovat ihan omasta tahdosta sivuttaneet Kankaanniemen. Se Sopii Sonille, sillä hän on sen verran konervatiivinen ihminen, ettei tuollaista katsele.

Muistan tuon Hesarin tapauksen. Se ei ole oikein vertailukelpoinen tähän tapaukseen, kun siinä oli sana sanaa vastaan vain. Tässä tapauksessa, niin kuin Kanervankin, on tarjolla ihan konkreettisia todisteita.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kankaanniemi oli otettu hallitusneuvottelijaksi eli tuskin häntä oli perussuomalaisten "omasta tahdosta" sivuutettu, päinvastoin. Soinin ja Lindströmin toimet kertovat rajattomasta hallituskipeydestä ja Lindströmin kohdalla pelokkaasta kokemattomuudesta. Pienet pintavaahdot pääsevät heittelemään isoa miestä.

Tarvittais koivistolaista suurpiirteisyyttä ja leikkimieltä: kyllä se siitä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #4

Eihän Kankaanniemestä olisi ollut jatkamaan hallitusneuvotteluissa:

Eduskunnan keskuskansliasta kerrotaan, että Kankaanniemi jätti ilmoituksen sairauslomastaan jo eilen maanantaina.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143200063175...

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #5

Syy lienee psyykkisellä puolella ja syytä tuskin tarvitsee kovin kaukaa etsiä.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Ymmärsinkö ihan nyt oikein? Joku nainen on mekastanut julkisesti vaalien jälkeen esim. Facebookissa, että asialle pitää saada stoppi ja tähän on ensimmäisenä reagoinut Keskisuomalainen noin kuukausi vaalien jälkeen vasta? Vai onko tässä tämä nainen käynyt jossain pienessä sisäpiirissä keskusteluja aiheesta ja naiset ovat avautuneet toisilleen?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tässä facebookpäivityksessä jonka jo kopioin Antikaisen blogiin käsitellään myös Keskisuomalaisen roolia.
http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän uskap kuva
Pasi Kortesuo

Tänäpäivänä on suurin ja ehkä jopa ainoa kiinnostuksen kohde politiikassa on, kuka kenenkin kanssa makaa ja mitenkä päin, ja paremman puutteessa jo pelkkä ehdottelu riittää.

Sillä ei ole enää merkitystä jos kansanedustaja jää kiinni vaalirahoitusvalehtelusta tai taloudellista etua saadakseen viranomaisille valehtelusta. Aivan samanlaisessa asemassa oleva "hallitusneuvottelija" kuin Toimikin. Ai niin Toimi on mies ja aiemmat vaalirahoitusvalehtelijat olivat miehiä ja nyt kyseessä oleva on nainen.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kuukausikaupalla kansa hörisi avioliittolaista. Samaan aikaan kenenkään mitään huomaamatta ajettiin läpi EU:n pankkiunionilait.

Finanssipolitiikan kurilaki ajettiin läpi joulukuun huuruisina myöhäistunteina kansan tietämättä ja välittämättä yhtään mitään. Tämänpäiväinen EU:n komission "varoitus" Suomelle perustuu juuri tuohon lakiin.

Tänään höristään ihmisten keskinäisestä jutustelusta jotta Smolnassa voivat samaan aikaan leikellä rauhassa.

Tyhmä kansa. Tyhmä mikä tyhmä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Timo Soini muistutti, että taloutta on hoidettava terveesti aivan Brysselin viesteistä riippumatta. Otetaan siis muikkari vastaan rauhallisesti ja parannetaan tapamme.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uusi valta joka istuu hallitusneuvottelyuissa on sekä taloudellisissa että arvokysymyksissä oikeistolainen. Mitä tyhmää siinä on että arvokysmykset kiinnostavat kansaa?
Ja off topic, tämäkin kiinostaa http://yle.fi/uutiset/syyte_aarnio_harrasti_seksia...

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Naisilla ei ole ollut motiivia katkaista Kankaanniemen poliittista nousua, koska ilmiannot ajoitettiin vaalien jälkeen. Toimi on kampanjoinut tosi rajulla riskillä lähetellessään seksiviestejä arvokonservatiivisuutta henkineen vaalityönsä aikana!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Keskisuomalainen on Kepua lähellä oleva maakuntalehti, jolle kaikki muita kuin kepulaisia politiikkoja koskevan roskan julkaiseminen sopii kuin nyrkki silmään.

Se miksi nämä persunaiset valtisivat juuri Keskisuomalaisen on todella mielenkiintoinen asia.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Keskisuomalaisessa vaikuttaa Erkki Laatikaisen perintö vielä pitkään varmasti. Hiukan sama juttu kuin Ilkka ei pääse Kari Hokkasen perinnöstä irti millään. Kepulainen tausta Ilkallakin.

Jotenkin sen tajuan niukin naukin sitä kautta, että Kankaanniemi on Keski-Suomen vaalipiiristä valittu kansanedustaja ja Keskisuomalainen on alueen ykkösmedia.

Mutta jos mulle tulisi joku eteläpohjalainen nainen marisemaan siitä, että joku persu-, demari- tai kokooomusäijä on lähetellyt rasvaisia viestejä ja voisinko auttaa jotenkin, niin ellen nyt itse ottaisi asiaa blogissani ensiksi puheeksi, en silti ehdottaisi ensimmäisenä Ilkkaa osoitteeksi, vaikka kepusympatioiden vuoksi sellaista voisi odottaakin. Kyllä sinne ip-lehtien suuntaan osoittaisin tietä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Näissä Kankaanniemen tapausta käsittelevissä toimituspalavereissa olisin halunnut olla mukana Keskisuomalaisessa. Lehden päätoimittaja Pekka Mervolalla on ollut melkoinen pohtimisen paikka, että miten lehti suhtautuu asiaan. Selvää on se, että moinen tapaus on vimpan päälle ip-lehtien ja Seiskan uutisoinnin ydintä. Monen silmissä hieman arveluttavaa kohujulkisutta, jolla revitellään vain myyntilukujen valossa."

Seiska- ja iltapäivälehtihenkinen uutistyyppi tosiaankin. Näkisin kuitenkin, ettei Keskisuomalaisella oikein ollut vaihtoehtoa. Jos se ei olisi tehnyt asiasta juttua, olisi/-vat nainen/-set seuraavaksi ottanut/-eet yhteyttä nimenomaan Iltalehteen tai Ilta-Sanomiin, ja uutisointi olisi ollut jotakuinkin tällaista: "Kankaanniemi sitä ja tätä - maakunnan suurin lehti kieltäytyi uutisoimasta/suojeli vaalimenestyjää/halusi peitellä skandaalin/salata tapahtumat!" Tämä olisi ollut vielä huonompaa mainosta, koska väki kuitenkin suurimmaksi osaksi kaipaa läpinäkyvyyttä.

Edit: Olisi pitänyt malttaa lukea kirjoitus kokonaan, koska juuri tämänhän Ekmankin totesi. Virkistävää olla kerrankin samaa mieltä hänen kanssaan, vaikka eilisaamuna mietinkin, etten ottaisi asiaan mitään kantaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta jos Kepu ja Persut nyt ovat samassa hallituksessa ja vielä alkutaipaleella ei kai kepulehdellä pitäisi olla syytä julkaista mitään vain jotta persut tulisivat epäedulliseen valoon. Entäs jos toimittajat vaan pitivät naisia vakuuttavina ja juttua yleisesti mielenkiintoisena mitä se kaikesta keskustelusta päätellen onkin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Sinäpä sen sanoit: yleisesti mielenkiintoisena.

Eihän media lynkkaa ketään, eikä tämän jutun kanssa kukaan joudu edes lakitupaan. Jos asialla on uutisarvoa, se päätyy uutisiin. Simppeliä!

Kankaanniemi vetäytyi piiloon, ja luulenpa naiskontaktien juuri tällä hetkellä olevan ainakin hiukan hämillään. He olisivat voineet antaa viestitelleelle poliitikolle ns. viimeisen varoituksen: asialinjalle ja heti, tai muuten olet kohta lööpissä.

Toimituksen poiminnat