Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Vaalikuumetta helteillä

Näin alkuun heitän avoimen kysymyksen heille, jotka muistavat vaaleja hyvin. Kuten tiedämme, ennen vaaleja poliitikot tapaavat käydä hiukan ylikierroksilla. Tulee jos jonkinlaista lapsusta - niin tahatonta kuin kylmää populistista laskelmointiakin.

Kyselenkin nyt tässä kommenttiketjussa, että mitä munauksia sinä muistat poliitikoiden suusta tulleen vaalien alla? Järjettömiä lupauksia? Kohtuutonta vastapuolen syyttelyä? Vai mitä?

Anna palaa, sana on vapaa.

Itse annan ensimmäisen esimerkin eiliseltä, jossa kansanedustaja ex-ministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) otti kunnon varaslähdön vaaleihin kesähelteillä. Hän sätti pääministeri Alexander Stubbia siitä, että Stubbilla oli ollut kivaa triathlon-kisoissa, vaikka Suomessa on noin 400 000  työtöntä.

Mies joka on aloittanut kuukausi sitten hommansa ja jonka luottamuksen arvioijat lomailevat tällä hetkellä, kun koko eduskunta on kiinni, joutuisi nyt kesäkuumalla ratkaisemaan Suomen työttömyysongelman liki omin päin, kun koko Suomi lomailee.

Mitä, itkut jos olisi maaliin tullessa tirauttanut, niin olisiko tullut kaikille Nokiasta poispotkituille insinööreille työpaikka saman tien?

Anttilan sosiaalipornon taso on niin äärimmäistä luokkaa, että hän lensi VIP-luokassa aitiopaikalle muiden propellipäiden ja populistien joukkoon.

Toisena seikkana äkkiseltään mainittakoon, että viime kunnallisvaaleissa kierteli sosiaalisessa mediassa erään perussuomalaisten listoilta kampeavan ehdokkaan vaaliohjelma kuvana. Kohtia oli tasan yksi: ampumaratoja pitäisi saada kuntaan lisää. That's it! Niin simppeliä.

Kolmas kohta, ei todellakaan erityisen vakavasti otettava mutta kuitenkin ihan mainitsemisen arvoinen, oli erään kunnallisvaaliehdokkaan lehtikirjoitus Ilkassa vuoden 2004 kunnallisvaalien alla Seinäjoella, missä hän ehdotti Näsinneulan korkuista Leninin patsasta Lakeuden puistoon eli käytännössä keskelle Seinäjokea. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että kyseinen ehdokas ei tullut valituksi kaupunginvaltuustoon, vaikka jonkinlaista hinkua sinne suuntaan on ollut useimmissa vaaleissa.

Mutta nyt, sana on lukija hyvä sinun. Millaisia lapsuksia sinä muistat vaalien alta - tai no, miksei vaalien väliltäkin?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Hallitus lupasi 100.000 uutta työpaikkaa. Missä ne ovat?

On käynyt tasan päinvastoin, yli 100.000 työpaikkaa on hävinnyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuuluisimpia vaalilupauksia lienee vieläkin Vennamon, työttömyys poistuu kolmessa kuukaudessa.

Mutta mitä sanoikaan TV-haastattelussa Matti Vanhanen kun kyseltiin Hyssälän lupauksesta, kansaneläkkeisiin 300 euron korotus: vaalilupauksiin ei kannata luottaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ensi kertaa eduskuntaan pyrkimässä olleelta nuorelta Hannele Pokalta kysyttiin vaalitilaisuudessa että miksi pohjoisen vesivoimaloilta johtavat niin suuret sähkölinjat etelään. Pokka vastasi, että pohjoisen raakasähkö pitää käyttää etelässä jalostettavana.

Olavi Mansikka

Ihan mitä tahansa kun demarit ja vasemmisto aukaisee suunsa niin täyttä paskaa sieltä tulee. ei sen puoleen aika usein muitakin.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Minusta osallistuvan poliitikon on oltava aktiivinen niin näkemyksissään kuin tehtävissään koko ajan luottamustoimensa aikana.
Ei ainoastaan vaalien kynnyksellä.
Näitä "laiskoja" on kyllä jo tarpeeksi joten pitäisi enemmänkin kannustaa ottamaan kantaa asioihin.
Mutta tietysti jos ei osaa mitään sanoa niin turvallisinta on olla hiljaa.

Toimituksen poiminnat