Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Meillähän synkkaa, Herlin - ota yhteyttä

Uuden Suomen kustantaja Niklas Herlin kirjoitteli likimain samoin viimeisimmässä bloggauksessa kuten meikäläinen on kirjoitellut jo pitkään median tilasta kirjoituksessaan Media jää - paineessakin

Kirjoituksen juoni oli looginen ja aiemmilta bloggauksilta tuttua Herliniä. 

Facebook ja Google imevät ilmoittelutuloja Suomesta aivan äärimmäistä vauhtia sekä liikkuvat lain harmaalla rajapinnalla myymällä yksityistä tietoamme ilmoittelijoille. Tuttua kamaa kaikin puolin ja totta turisee Herlin. 

Yleisellä tasolla Herlin pohdiskelee, että yksityisellä mediapuolella ollaan mielenkiintoisessa tilassa kaiken kaikkiaan tätä taustaa vasten. YLEä kohtaan esitettiin aivan asiallistakin kritiikkiä siitä, että YLE ohjaa porukkaa amerikkalaisjättien sivuille (Facebook ja Twitter) kotimaisten sijasta.

Osaavaa sisällöntuottajaa puuttuu Herlinin mukaan myös tasaiseen tahtiin ja kysyntää tälle porukalle olisi. Lujasti Herlin myös vakuuttaa, että hän tekee kaikkensa, että Suomessa olisi jatkossakin yksityistä ja monipuolista mediaa. Komppaan Herliniä, ehdottomasti.

Ei mittään. Todella kunnioitettava piirre miehessä, kun sijoittaa huikeaa omaisuuttaan tällaiseen demokratian kannalta välttämättömään toimintaan eli vapaaseen mediaan.

Näen Herlinin avauksen sellaisena, että hän tällä avauksella huutaa niitä uusia journalistisia pelaajia kentälle ja sopivan sattuessa kohdalle hän saattaa lähteä kustantajan roolissa mukaankin. Koitetaanpa vastata huutoon ja haasteeseen. 

En nyt lähde kuitenkaan ihan yksityiskohtaisesti julkisesti kertomaan, mikä on oman journalistisen ideani kantava voima, mutta sanotaanko sen verran, että mukana on alan ammattilainen mainostoimistopuolelta sekä journalistinen konsepti on viittä vailla valmis. Printin puolella ollaan 100 %:sti, joten onnistuessaan sieltä ne tulot vuollaan vielä tänä päivänäkin, koska verkon ansaintalogiikka on liki poikkeuksetta hukassa edelleen.

Sen verran mainittakoon, että ideani ei ole ristiriidassa Uuden Suomen etujen kanssa millään lailla sekä kohtuu huonosti koko Alma Mediankaan kanssa, joten ihan omasta jutusta on kyse ja ei siten syö teikäläisen osake- ja sijoitussalkkua juuri mihinkään suuntaan. 

Niin, ja ne omat näytöt tälle alalle. Eiköhän ne ole tarjoamallasi palstalla.

Otahan yhteyttä blogin yllä oleviin osoitteisiin, niin avaan koko idean teikäläiselle tarkemmin luottamuksellisesti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ilikka kuva
Ilkka Partanen

Uusi Suomi on toimituksellisesti linnoittautunut lähinnä jo vallitsevien rakenteiden jatkeeksi. Samat mielipiteet ja näkemykset joita Uuden Suomen toimittajat aina Huuskoa myöten jaksavat hokea, ovat löydettävissä Hesarissa, Ylellä ja kaikissa maakuntalehdissä. Oikeastaan ainoa media jossa on edes hieman konsensuksen ulkopuolelta omaksuttuja, kirjoittajan itsenäisesti muodostamia näkemyksiä ovat iltapäivälehdet. Muuten median, politiikan ja akateemisen maailman kolmikanta näkyy yhä selkeämmin: ensin on asia x josta kohkataan valtavasti, sitten taustalla muodostettu kanta asiaan x pommitetaan tajuntaan joka kanavalla, pääkirjoituksessa, lehdessä ja puheohjelmassa. Suomi on näiden tahojen mielestä liian pieni maa omatakseen useamman kuin yhden mielipiteen ja näillä on mielestään aina se paras muutenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset