Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Pieni pyyntö ammattivalittajille

Kesä on pyörähtänyt erilaisten tapahtumien muodossa käyntiin Seinäjoellakin. Toista kesää Framin rannassa keikkuva M/S Barpuuri avasi viikonloppuna kunnon ysärijytkeellä viikonlopun ja päälletysten sen kanssa meni hiukan toisenlaiseen makuun sopiva TalaRock Uppalan kartanossa. 

Pian on sitten Provinssirock ja heti perään Tangomarkkinat ja Vauhtiajot sekä muutamat muut siihen samaan syssyyn kesän aikana.

Odotan jo pienellä pelolla sitä paheksunnan aaltoa, mikä netin, yleisöpalstojen ja puheiden parissa kumpuaa ilmoille näistä tapahtumista.

Maristaan järjestyshäiriöistä, roskaamisesta, metelistä, ruuhkista sekä paheksutaan yleisesti ylenmääräistä ryyppäämistä ja muuta säädyttömyyttä. 

Kyllä, näitä kaikkia on aivan varmasti luvassa tänäkin vuonna. Näiden lisäksi on luvassa rekkalasteittain euroja kaupungille ja yrittäjille sekä iloista meininkiä. Laittakaapa vaakakuppeihin näitä seikkoja ja miettikää, mikä on kaupungin elinvoimalle tärkeää. 

En tule koskaan oikein ymmärtämään sitä asennetta, että joku ihminen haluaa muuttaa keskelle puuronsilmää eli tässä tapauksessa Seinäjoen ydinkeskustaan ja nostaa metelin erilaisten kesätapahtumien lieveilmiöistä. Seinäjoen ydinkeskusta ja siellä järjestettävät kesätapahtumat ovat suurimmaksi osaksi jollain 500 x 500 m. alueella Provinssirockia lukuun ottamatta. 

Kyllä muualta Seinäjokea, maakunnasta puhumattakaan, löytyy sitä rauhallista lähiötä ja kaava-alueen ulkopuolista aluetta, missä käki kukkuu kesäisin.

Valittajien olisi syytä muuttaa näille seuduille, sillä kaupunkieloon kuuluu erottomana osana kirjava äänimaailma ja muut kaupunkielon kuviot. 

Sellainen asuinympäristö on käytännön mahdottomuus, jossa kaikki palvelut ovat kädenmitan päässä, mutta ympärillä on hiljaista kuin munkkiluostarissa ja katukuvaa ei häiritse yksikään rantojen mies, mikään metelöivä porukka tai kortteliralli.

Jostain pitää aina tinkiä, joten olisiko liikaa pyydetty, jos jätettäisiin ne turhanpäiväiset marinat tälle vuotta sikseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Olavi Mansikka

olet ihan täysin oikeassa. Näiden valittajien pitää miettiä minne muuttaa. Oulussa asustelin aikoinaan. ihan pari esimerkkiä.

Moottorirata joka sijaitsi metsässä kaukana asustuksesta. Uusi asuinalueviereen ja valitus alkoi. Nyt rata sijaitsee vielä kauempana. en ymmärrä miksi piti muuttaa paikkaan jossa on meteliä kuultavissa.

eräs asukas valitti saunan savusta joka tuli naapurista. harrastuksena kuuleman hajuttomuus. Koko asuinalueen saunat olisi ilmeisesti pitänyt kieltää. Toki kyseessä oli puulämmitteinen sauna.

Valiettavasti näitä riittää.

Erkki Joonala

Jos haluaa elää ilman että koskaan kuulee, näkee tai haistaa naapurinsa tekemisiä, kannattaa muuttaa jonnekin keskelle metsää, sellaisia paikkoja pitäisi Suomesta vielä löytyä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllä ihmisten pitäisi ymmärtää, mitkä hankkeet ovat menestystarinoita vailla vertaa. Elleivät ymmärrä, heidät on pantava ymmärtämään.
Lasten tehtävä on sitten kertoa aikuisille, onko keisari ilman vaatteita. :D

Toimituksen poiminnat