Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Minkä puolueen puolella?

Ihan tämän tuosta meikäläiseltä kysellään, että mitä puoluetta tai ketä äänestelen. Avoimesti poliittisen mielipiteensä esittäviltä sitä saakin kysellä toisella tapaa kuin rivikansalaiselta, jolla painaa vaalisalaisuus vaakakupissa toiseen tapaan.

Mitä sitten sellaisesta ihmisestä voi päätellä, joka  on äänestänyt elämänsä aikana kokoomusta, demareita ja vihreitä? 

Voin sanoa jo nyt, että tulevissa eurovaaleissa ääni menee mitä varmimmin kokoomukselle ja sieltä suunnalta tod. näk. Petri Sarvamaalle. Kokoomus vain keikkuu kaikissa vaalikoneissa aivan kärjessä ja aivan erityisesti Sarvamaan avaukset ovat lähellä aatemaailmaani.

Mutta voiko yhden äänen perusteella laskea jonkin puolueen kannattajaksi? Kai ainakin niissä vaaleissa, mutta vaaleissakin on vain eroja. Vaaleista riippuen äänestyslogiikkani on vaalikohtainen. 

Puolueen merkitys on eniten horjuvalla tolalla, kun puhutaan presidentinvaaleista. Kunnallisvaaleissakin laveutta löytyy jonkin verran, mutta eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa puolue merkitsee ylivoimaisesti eniten. 

Tällainen sukkulointi puolueiden välillä tuottaa perinteisille puolueille aika lailla päänvaivaa ja lisää epävarmuutta. 

Kuitenkin persujen jytkyä lukuun ottamatta Suomessa puolueiden kannatukset eivät erityisen paljon heittele. Siirtymää siis tapahtuu tasaisesti puolueiden välillä ristiin.

Paljon kuulee myös vakiomantraa siitä, että äänestäjä äänestää henkilöä, ei puoluetta. Kyseinen tokaisu osoittaa vain sanojaltaan tietämättömyyttä politiikan peruskuvioista. Ääni henkilölle on aina myös ääni puolueelle suhteellisesta vaalitavasta johtuen, vaikka henkilö olisi kuinka sitoutumaton.

Toki henkilöllä on huikea merkitys vaaleissa, sitä ei käy kiistäminen, mutta jos joku äänestää jotain symppistä tuttuaan kunnallisvaaleissa, joka on vaikkapa kepun riveissä, ei se tee äänestäjästä loppuelämäksi kepulaista. Motiivit ovat herkästi toiset muissa vaaleissa.

Vaan entäpä jos kirjoittelee ja juttelee pitkin vaalikautta kokoomus- / oikeistomyönteisiä juttuja, mutta ottaa ja äänestääkin demareita syystä b toisesta, niin onko silloin kokoomus- / oikeistolainen vai vasemman laidan kulkija / demari?

Eikö äkkiseltään voisi laskea asiaa niin, että neljän vuoden lobbaus kokoomukselle on arvokkaampi teko kuin yksittäisen äänen antaminen kilpailevalle puolueelle?

Ehkä tästä voi päätellä vain yhden asian: henkilö ei ole ainakaan edusta sitä puoluetta, mitä ei ole koskaan äänestänyt. Muuten mennään vähän kaltevalla pinnalla ideologian suhteen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Minulla menee joko Mia-Petra Kumpula-Natrille (sdp) tai Sari Essayjah'lle. (kd)

Joo, aloitetaan sitten vaalien alusviikon paljastajaiset.

Ps. Kristillisdemokraatteja en ole koskaan äänestänyt, enkä varsinaisesti nytkään koska kyseessä on vain löysästi puoluevaalit.

Katsotaan uurnalla ratkaiseeko arpa vai joku muu...

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Markku, kun täytin Yle:n vaalikoneen, omalle kymmenen kärjessä listalle tulivat sekä Petri Sarvamaa ja Miapetra Kumoula-Natri. Kertookohan se siitä, että ovat keskenään samaa mieltä?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No, kysymys on europolitiikasta, ja yksilöllisitä kysymyksistä. Ei kotimaisesta puoluepolitiikasta.
sarvanmaa on muualta julkkis. Ei politiikasta, ja minulla on kynnys äänestää niitä.

Kävelijä Essayah myös, mutta Euroopan mestaruus urheilussa on vaativampi saavutus kuin Ylen toimittajana oleminen.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #5

Mielestäni toimittajataustasta politiikolle ei ole ainakaan haittaa, saattaa puolestaan antaa asiaan taustatietoa. Essayahia en myöskään moiti urheilijataustasta. Meillä on, ja on ollut useita urheilijataustaisia politiikkoja. Toiset heistä ovat pärjänneet paremmin kuin toiset.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #6

Tuo pitää paikkansa. Ihmisen menneisyys ei saa määräänsä enempää vaikuttaa siihen, miten häntä kohdellaan ja arvostellaan politiikassa.

P.S. Olet päässyt kaimapaoikasi luupin alle monen muun "äärioikeistolaisen" mukana. Eli käys vilkaisemassa Pekka Siikalan FB-profiili, mikäli olet FB:sä.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #11

Olen kyllä FB:ssa. Siikala on tainnut panna minulle eston sivuilleen pääsemisessä. Olisi ystävällistä, jos copypastaisit hänen kirjoituksensa minusta tänne.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #12

Saman hän on tehnyt minullekin, mutta seuraan häntä toisen profiilin kautta, sillä kaikessa älyttömyydessään hän on silti erittäin kiinnostava hahmo. Hänhän ei siedä minkäänlaisia eriäviä mielipiteitä muilta vaan pitää niitä jankkaamisena.

Ollos hyvä:

"Joillain on silmälaput, ja vain yksi ohjelma aivokopassa. Nolo juttu, sillä sellaiset ihmiset tekevät itsestään naurettavia.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/1203pl"

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #13

Kiitos! Sain kyllä juuri tiedon asiasta toistakin kautta.

Mielestäni Siikalan toiminta kertoo hänestä enemmän kuin "meistä äärioikeistolaisista". Suoranaista puskista huutelemista antamatta kirjoituksen kohteelle minkäänlaista mahdollisuutta esittää asiasta omaa kantaansa. Ala-arvoista suorastaan!

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #14

Näinhän se menee. Sen jälkeen kun hänet nakattiin täältä psyvästi pellolle keskustelun pilaamisen ja jankkaamisen takia, hän käytännöllisesti katsoen pimahti omassa narsismissaan ja oikeassa olemisen pakkomielteessä ja niittasi Usaria vastaan reippaan vuoden aikana ehkä 3000 FB-päivitystä.

Usari on äärioikeistolainen lehti, Huusko on antikristus, Kammosesta ei ole mihinkään, meikä on sotahullu / jankkaaja ja kaikki persut ovat hädin tuskin ihmisiksi luokiteltavia.

Kyllä, Siikalan toiminta on erittäin ala-arvoista ja hyvin keskenkasvuista. Ei pahaiset teinitkään toimi noin alta lipan kuin Siikala.

Toki hän nyt maistaa hiukan omaa läkkettään, sillä hän ei pääse tätä ketjua kommentoimaan. Ne, joita Siikala ei ole krinnyt vielä bannaamaan, niin he voivat käydä seuraamassa hänen raivoamistaan täältä: https://www.facebook.com/pekka.siikala?fref=ts (profiili on toistaiseksi kelle tahansa avoin).

Varoitus! Siikala on kaikessa älyttömyydessään hyvin koukuttava trolli / patologinen trauma samassa paketissa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #15

Antamasi linkki ei ainakaan minulle auennut. Tuli vastaan teksti, että sivu tai osoite on vanhentunut tai virheellinen. Ei minua haittaa! Pekalla on myös oma kotisivu. pekka siikala.fi. tämäkin minulle selvisi, kun viestisi jälkeen asiaa hiukan tutkin.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #16

Usko pois, se toimii liki kaikilla muilla, mutta ei meillä harvoilla ja valituilla bannatuilla. Pyydäpä jotain kaveriasi tsekkaamaan linkki.

Pekan mustalle listallehan pääsee erittäin yksinkertaisesti siten, että on pari kertaa hänen kanssaan eri mieltä.

Tuo Siikalan kotisivu on myös mielenkiintoinen seurattava. Sielläkin kannattaa vierailla säännöllisesti, sillä Siikala tapaa poistaa tekstinsä säännöllisin väliajoin. Syyksi hän sanoo, että ne ovat aikaan sidottuja ja kukaan ei säilytä vanhoja lehtiäkään.

Tämä syy varmasti osittain pitää paikkansa, mutta toinen hiukan hänen kannaltaan kiusallisempi syy on se, että niistä paljastuu ristiriitoja ajan myötä ja ne menevät armotta metsäänkin tasaisin väliajoin. Hän ei kestä piikittelyä vanhoista munauksistaan, joten siksi myös niitä poistaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #17

Olen kirjoittanut tänne jo muutaman vuoden. Joskus tietysti olen virheitäkin tehnyt, mutta yhtään kirjoitusta en ole poistanut. Siellä arkistossa kaikki ovat tallella ja kaikkien arvioitavissa.

Mutta Siikalan tyyli ottaa henkilö käsittelyyn antamatta vastapuolelle mitään mahdollisuutta puolustautua, on sikamaista.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #18

On suorastaan uskomatonta, että 1948-syntynyt ihminen käsittää noin rajallisesti sananvapauden mukana tuomat hyvät tavat. Muutenkin Siikalan mesoaminen ylittää kaikki normaaliuden ja kohtuuden rajat satakertaisesti.

Miten joku voikaan jostain keskustelupalstasta ja verkkomediasta tehdä itselleen loppuelämän mittaista traumaa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #19

Siikalaa ottaa US-puheenvuorosta saamansa banni todella kovasti päähän. Seurasin hänen FB-kirjoitteluaan, kunnes minulle tuli sinne banni. Muutaman erimielisen kommentin jälkeen. Aikuinen mies ei kestä kritiikkiä yhtään.

Mutta kokonaan eriasia on se, että hän kehtaa bannien jälkeen jatkaa kirjoittelua itse bannaamistaan henkilöistä. Sitä pidän sikamaisuutena. Kertoo henkilön narsismista jotakin. Käytän sanaa narsismi hyvin varovaisesti kenestäkään, mutta nyt katson sen oikeudekseni.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #21

Juuri näin. Tätä en itsekään eikä käsittääkseni kukaan muukaan normaalilla etiikalla varustettu ihminen ymmärrä, että päätä auotoaan antamatta mahdollisuutta pään aukomisen kohteelle puolustautua.

En ole ihan varma, mitä FB-säännöt sanovat tällaisesta toiminnasta etenkin silloin, kun herran profiili on avoin kaikille muille paitsi bannatuille ja pään aukomisen kohteille.

Siikala on tehnyt eri foorumeilta pellolle lentämisessä varmaan jonkinlaisen Suomen ennätyksen, joten en kauheasti ihmettelisi, vaikka hän munaisi FB:sa olemisensakin ja lentäisi joku päivä pellolle sieltäkin. Se nimittäin vaatii jo todella paljon, että siinä onnistuu.

Siikala itse möykkää asian siten, että sananvapauteen kuuluu myös se, että kohteet eivät saa puolustautua. Ja juuri tuo krtiikinsietokyky on täysi nolla hänellä. Olisi aivan karmeaa, jos tuon kaltainen ihminen olisi päättävissä elimissä jossain mediassa. Kuulemma omien sanojensa mukaan ollutkin jossain hevosurheiluun liittyvässä lehdessä, mutta ei ihme, ettei ole enää.

Mutta kuten sanoin, hän maistaa nyt omaa lääkettään ja ei pääse kommentoimaan tätä keskusteluketjua lainkaan. Minun puolestani tätä Siikala-teemaa voidaan jatkaa hyry mykket tämän bloggauksen alla, vaikkei se itse blogi-kirjoitukseen liitykään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #23

Joskus Siikala möykkäsi täällä blogistanissa paljonkin sananvapauteen liittyvästä vastuusta?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #26

Tässä juuri käytännön esimerkki siitä, miten hän on tajuttoman ritiriitainen persoona ja käy aivan tunteella tämän tuosta. Hän tajuaa sen itsekin ja peittelee kimpaantumisiaan poistamalla tekstejään.

Paras olisi, kun joku jaksaisi kopioida hänen tekstinsä aina julkaisun jälkeen, ja kun sitten ajan myötä tulisi joku päätöön ristiriita, liittäisi sen johonkin keskusteluketjuun.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #28

Valitettavasti en pääse hänen FB-sivuilleen tätä kopiointia tekemään!

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #29

Niitä munauksia ei niinkään hänen FB-sivuillaan esiinny. Niitä löytää hänen nettisivuiltaan enemmänkin, minne hän kirjoittelee pitempiä avauksiaan.

Hänen FB-sivut ovat totta puhuen valtavan puuduttavat tätä nykyä. Samaa US:n haukkumista aamusta iltaan. Nyt uutuutena on tullut olla Venäjän puolella tässä Ukrainan kriisissä ja haukkua kaikki muut puolueellisiksi ja äärioikeistolaisiksi. US nyt tietysti etunenässä.

Välillä tuntuu siltä, että Siikalan perusidea on se, että hän etsii minkä tahansa keinon, jolla lyödä US:a. Näkökulmalla ja aatteella ei ole väliä, sillä ne ovat vain toisarvoisia seikkoja pääasian edessä eli siinä, että saa mäiskiä US:a, kun se kehtasi antaa herralle elinikäisen bannin reilu vuosi sitten, mistä hän ei ole vieläkään toipunut.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #30

Siellä FB-sivuillakin voi Pekalla olla vaikeaa. Kun ei ole sitä enää sitä yleisöä, joka aikanaan hänelläkin US-puheenvuorossa oli.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman Vastaus kommenttiin #32

No sepä juuri. Siikalahan on mm. deletoinut ystäväpiiriään ihan hullun lailla FB:sa, kun siellä on yksi sun toinen huomauttanut hänelle mielipiteistään.

Pappa jää yksin, ei siinä sen kummempaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Hannu Töyri
13.5.2014 00:13
Minä äänestän Jussi Halla-ahoa. Sinä tiedät nyt tämän, mutta älä usko kaikkea mitä sinulle kerrotaan."

Tällainen paljastus tuolta toisaalta löytyi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Miksi nämä avauksesi Timo Ekman ei tahdo saada tuulta alleen?

Toisaalta aihe olisi mielenkiintoinen karusellissakin, ketkä uskaltavat paljastaa äänestyskohteensa.

Ehkä blogin fokus olisi pitänyt olla tiivistetympi.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Voi olla näin kuin Tyry sanoo. En yleensäkään onnistu saamaan suuria kansanjoukkoja puolelleni ylipäätään missään kirjoituksessani.

Tiedä sitten niittaanko vain niin tylysti asian laidasta laitaan, ettei se jätä mitään tulkinnan varaa vai mikä on. :-)

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Kuten osasin aavistaa, ei Siikala saanut olla huutamatta meille. Ota ja lukaise miehin kohdistuva kritiikki vielä kun kerkeät:

http://www.pekkasiikala.fi/306792722

P.S. Pakko pistää tälle papalle vielä jatkossakin jotain menemään, sillä hän on niin narsisti ja heikkohermoinen, että hän todennäköisesti tekee rikosilmoituksen.

Sen nimittäin haluaisin nähdä. :-)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Kiitos tiedosta. Käväisin lukemassa. Hän ei tapansa mukaan näe tietenkään mitään vikaa omassa toiminnassaan. Kyllä hänellä täytyy olla tosi vaikeaa.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Väittää tämän tuosta FB-profiilissaankin, ettei tiedä mitä kirjoitan, koska väittää, ettei lue meilejäni, mutta tietää tasan tarkkaan teemani liki joka kerta "lukematta".

On se lutuinen pappa. :-)

Rainer Nuorinko

"P.S. Seinäjokinen harrastajakirjoittaja Timo Ekman, ole hyvä äläkä lähettele yksityiseen sähköpostiini elämänohjeita minulle, arvioita minusta, arvostelua minusta ja tekemisistäni tai tekemättä jättämisistäni. Toivon ettet lähetä edes psyykkistä terveyttäni koskevia diagnoosejasi etkä lääkitysneuvojasi. Toivon ettet lähetä yksityiseen sähköpostiini yhtään mitään, etkä sen puoleen työmeiliinikään. Kiitos jo etukäteen!"

Pitääkö tuo paikkaansa, että meilailet Pekalle usein?

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Näin tuon viestin jo eilen.

Olen lähestynyt Pekkaa usein silloin, kun olen ollut totaalisen eri mieltä jostain hänen postauksestaan.

Hän myös poisti nettisivuiltaan kommentointimahdollisuuden, kun olin yksinkertaisesti hänen kanssaan vain eri mieltä muutamasta kommentista. Väitti sitä inttämiseksi, vaikka se oli täysin normaalia asiasta väittelyä.

Silloin etenkin olen ottanut Siikalaan yhteyttä, kun hän on kommentoinut jotain minun bloggaustani. Pikku pakko ollut ottaa sähköpostin kautta yhteyttä, kun muuten ei ole voinut bannauksen vuoksi. Ainoastaan Hotmail-tiliin olen viestejä lähetellyt, noin reippaan tusinan noin vuoden aikana, en hänen työsähköpostiin, koska en edes tiedä sitä eikä sinne ole tarpeen lähettääkään mitään.

Muutaman kerran olen kyllä sanonut hänelle aika suoraa ankaraakin kritiikkiä, kun hän 2578:n kerran taas haukkuu Huuskoa/Herliniä/Uutta Suomea, että meneeköhän tämä nyt pikkuisen jo trauman puolelle.

Toimituksen poiminnat