Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Demareiden kolmas puheenjohtajaehdokas?

10 vuotta Sitten Jyrki Katainen paukautti itsensä politiikan keulille tullessaan valituksi kokoomuksen puheenjohtajaksi. Valinta tapahtui Seinäjoella.

Nyt 10 vuotta myöhemmin Seinäjoki toimii jälleen valtakunnan politiikan keskiössä, kun Seinäjoella toukokuussa järjestettävässä demarien puoluekokouksessa selviää kaksi asiaa: 

1) Jatkaako Jutta Urpilainen demareiden puheenjohtajana, vai tuleeko paikalle valituksi Urpilaisen haastaja Antti Rinne, sekä 2) kuka on Suomen valtiovarainministeri tämän vaalituloksen jälkeen, sillä Urpilainen antoi ymmärtää erittäin selvästi, että demareiden puheenjohtajuudella ja valtiovarainministerin tehtävien välillä on tämän vaalikauden loppuun asti yhtäläisyysmerkit.

En ole aivan varma Rinteen kyvyistä politiikan huipulla. Ei päivääkään kansanedustajana puhumattakaan ministerinä olemisesta. Hiukan kriminaalia taustaa ja maine ankarana ay-jyränä. Tällainenko paras mahdollinen valtionvarainministeri vuoden 2014 muuttuneessa maailmassa? Ehkä ei.

Toki Urpilainenkaan ei monen mielestä paras mahdollinen ole, mutta nyt täytyy valita kahdesta kandidaatista vähemmän huono / enemmän paras.

Liikkeellä on ollut ilkeitä huhuja, että Antti Rinnettä ei olla alunperinkään kaavailtu demarien puheenjohtajaksi vaan hänen olisi pitänyt haastajana säikäyttää Urpilainen paikaltaan vapaaehtoisesti. Tuolloin kun haetaan tyhjää puheenjohtajan paikkaa, pj-kandidaatteja alkaa ilmestymään mahdollisesti Erkki Tuomiojaa ja Antti Lindtmania myöden, mikä tervehdyttäisi kisaa ja tuolloin voisi valita laajemmasta repertuaarista mieluisimman.

Jos näin todellakin oli, uhkapeli ei toiminut, sillä meidän kokkolalainen luokanopettaja on melkoinen sisupussi ja ei vähästä hätkähdä. Puheenjohtajapeli on tällaisessa skenaariossa lukkiutunut hiukan erikoiseen tilanteeseen. Vaalitappiosta toiseen demareita luotsannutta Urpilaista ei oikein enää haluttaisi puheenjohtajan paikalla katsella, mutta vähintään yhtä arveluttavana pidetään ainoaa haastajaakin. 

Toki gallupit kertovat murskavoittoa Rinteelle näillä näkymin, mutta tilanteeseen saisi uutta eloa, kun peliin saataisiin vähintään vielä yksi haastaja lisää. Rinteen äänistä voi näet olla melkoinen nippu ehdollisia - menevät vain Rinteelle, mikäli muita haastajia ei ole.

Kuka olisi pj-pelin kolmas tai useampikin haastaja, todellinen musta hevonen? Politiikka voi olla väliin hyvinkin arvaamatonta. Tätä arvaamatonta taustaa vasten demareiden kannattaa pitää mielessä kepun pj-vaali 2012. Ei Juha Sipilän puolesta panostanut kovinkaan moni, kun hän ilmottautui kisaan mukaan. 

Vaan kuinka kävikään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Jari Vuorinen

Rinteestä huokuu nemmän demari kuin Jutta U:sta ja se osa mikä Jutassa ei ole demaria on Kokoomuslaista minä-minä-minä-dynamiikkaa.

Jutta on dynaamisempi kuin Rinne ja Jutan soisi jatkavan sillä SDP:n kannatus ei ole vielä riittävän alhaalla.

Toivottavasti sitä kolmatta ei tule sillä sehän voi olla joku jolla on homma hanskassa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ihalainen meni pesuveden mukana, koska käyttäytyy herrasmiesmäisesti hallituksessa tukien Juttaa toisin kuin wuolijokelainen muumio ja muun siipikarjalauman tekemisistä nyt ei kukaan noteeraa. Pankaa se sorsasäätiö vaikka asialle tehtävällä; puolue uudelle vuosituhannelle saatteena; ei sitten mitään paskaa menneestä vaan nokka eteenpäin.
Lehtinenkin menetti oivan tilaisuuden mitata kannatustaan pres. vaaleissa ja tilalle saatiin mörkö. Helvetin onnettomia yhteensattumia puolueelle, jolla on varsin vähäinen määrä tehtävään sopivia ehdokkaita.
Ihalaisessa on häivähdys Tanneria, mikä välittyi eilen tentissä Kataisen erosta 18.15 TV1;stä. Voi olla Laurillakin viimeinen pesti lasten hiekkalaatikolla onhan tämä ministeritaival varsin hieno kuorrutus omalle uralle, joka ansaitsee hyvän arvosanan yli puoluerajojen.
Siinä teillä demareilla meni todennäköisesti sateentekijä, jokeltavasta Rinteestä siihen ei ole. Yllätyin itse (kaikkea lysoliin, ammoniakkiin ja jopa lelujenkin plagioimiseen suivaantunut naapuri) Jutan kohtuullisesta virantäytöstä kaikkein haastavimpaan aikaan. Silloin alussa oli naurussa pitelemistä.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Ei kolmatta tule, sillä ne molemmat jotka olisivat voineet olla kolmas, ovat kieltäytyneet. Puhun siis Ihalaisesta ja Lindtmanista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset