Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Vinkkejä Uudelle Suomelle

Vaikka Uusi Suomi ei toistaiseksi olekaan mikään rahasampo vaan tappiota tekevä media-alan yritys, ovat lukijamäärät kuitenkin huimassa nousussa. TNS Metrixin sivuilta paljastuu, että Uusi Suomi on pikkuhiljaa ottamassa valtakunnallisen median roolia lukijamäärien puitteissa. Lukijamäärissä lähestytään puolta miljoonaa jopa, ja kaikkien maakuntalehtien verkon lukijamäärät on ohitettu jo kirkkaasti. Puheenvuoronkin lukijamäärät ovat tasaisessa nousussa.

Näkyvyyttä ja tunnettavuutta siis piisaa yllin kyllin.

Koska nettimedian ansaintalogiikka on äärimmäisen ongelmallinen, pääsyynä se, että palstamillimetrihintoja ei ole saatu siirrettyä mainosbannereihin ja kaiken toimituksellisen materiaalin tuputtaminen ilmaiseksi, Uuden Suomen kannattaisi vakavasti harkita siirtymistä vanhaan perinteiseen printtimediaan ja toki myös sitä kautta maksullisiin digitaalisiin näköislehtiin nettisivujensa ohella. 

Annan yhden idea-aihion. 

Suomesta puuttuu tällä hetkellä kerran viikossa ilmestyvä valtakunnallinen maksullinen sanomalehti. Siis sanomalehti, ei aikakausilehti. Idea voisi kulkea sunnuntain Hesarin Sunnuntai-osaston ja ip-lehtien viikonloppunumeroiden artikkeleiden väliltä höystettynä esimerkiksi yhdellä selvästi pitemmällä jutulla Kuukausiliitteen ja Imagen tapaan. Eräänlainen sanomalehtipaperille painettu kevytversio aikakausilehdestä, jossa menneeltä viikolta uutisvirrasta syvempiä analyyseja ja omaa toimituksellista materiaalia perinteisten sanomalehtien tapaan. 

Irtonumerohinnaksi pari, kolme euroa per numero ja jakelu R-kioskien ja Lehtipisteiden kautta sekä tilauksen kautta myynti, niin oltaisiin jakelun suhteen jo hyvällä pohjalla. Tilattavana etuna voisi mainita huokeahkon hinnan verrattuna maakuntalehtien satojen eurojen vuosimaksuihin. Joku 1,2-1,3 € per numero hinnaksi tuolloin.

Muina hyötypuolina mainittakoon, että tuon tyyppisen lehden pystyisi tekemään kohtuu pienellä toimituksella, kun päivittäin ilmestyvien lehtien hektisyys ei painaisi päälle niin vahvasti. Myös kerran viikossa ilmestyvän lehden mahdolliset tappiot jäisivät irtonumeromyynnissä helposti pienemmäksi kuin esimerkiksi kuutena päivänä viikossa ilmeistyvien iltapäivälehtien.

Ja niin. Freelancer apua moiseen projektiin olisi tarjolla täältä suunnasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat