Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Punaniska nimeltä Kaj Turunen

Kansanedustaja Kaj Turunen (ps) maksimoi sen puolen ihmisluonteesta, millä hän voi osoittaa olevansa täysin kohtuuton ja kohtuullisen yksinkertainenkin.

Ei käynyt demarien puheenjohtajakilpailuun lähteneen Antti Rinteen (sd) arvio siitä, että persut ovat hänen mielestään rasistinen ja fasistinen puolue perussävyltään. Tästä näkemyksestä piti kansanedustajatason henkilön suivaantua niin, että piti oikein rikosilmoitus ilmoille ladata. Jep, jep. Ei muuta kuin iso kasa aplodeja suhteellisuudentajun kadottamisen takia lienee paikallaan, mikäli aplodien arvoiseksi tämän puolen ihmisluonteesta kokee.

Eihän Rinteen lataama arvio tule kellekään politiikka seuraavalle millään tasolla yllätyksenä, jos puolueita on sananvapauden nimissä lupa käsitellä stereotyyppisesti kuten yleisesti ottaen on ollut koko Suomen historian ajan. 

Kokoomuslaiset ovat öykkärimäisten ison rahan hautojien suojelijoita, kepulaiset junttien maajussien edusmiehiä, rkp. bättrefolkkien edunajajia, kristilliset kiilusilmäfundamentalistien asianajajia jne. Persutko siis näiden yleistyksien ulkopuolella?

Olen nyt stereotyyppisesti sitä mieltä, että kansanedustaja Kaj Turunen on kaikella tapaa isomman tason ahdasmielinen ja omahyväinen punaniska sekä täysin kykenemätön hyväksymään eriäviä mielipiteitä, kuten persut laajemminkin.

No mutta, johan pomppasi stereotyyppiseksi panetteluksi eli ihan rikosilmoituskamaksi ainakin Turusen mittapuun mukaan!

Laitetaan tätä myötä haaste kehiin. Haasta Turunen käräjille kunnianloukkauksesta, kun et selvästikään muuta osaa. Tehdään diili: kirjallinen menettely ei asiassa käy, eli tapaamme toisemme face to face rosiksessa.

Tätä kautta selviäisi myös, mitä mieltä syyttäjä ja oikeusistuin ovat oikeuskäsityksestäsi ja se, mitä Suomessa saa puhua sananvapauden nimissä ja mitä ei. Tai siis jos nyt ylipäätään syyttäjä näkee Turusen avausta sellaisena, että sitä kannattaa käräjäsaliin asti edes viedä. Veikkaan vähän, että mappiin Ö Turusen ehdotus menee syyttäjällä.

Tietysti syyttämättäjättämispäätöksen jälkeen voi kiljua korruptoituneesta Suomesta ja muusta hyvä veli -järjestelmästä jonkun Reijo Tossavaisen säestämänä. Tossavaisesta saa aina kaverin kaikille päättömille populistisuuksille, kun muuhun eivät sivuraiteille ajautuneella blogistilla ja elämäntapamarisijalla taidot riitä.  

Johan pomppii karua kieltä täältä suunnasta Turusta ja hänen hengenheimolaisiaan kohtaan! Käräjäreissun paikka, vai mitä, Turunen? Laita uutta rikosilmoitusta vetämään ihmeessä. Unohda ehdottomasti kaikki mielipuolisuudet, mitä puolueesi kansanedustajat ja riviedustajat huutelevat joka ikinen viikko muulla tavoin ajattelevia kohtaan.

Passaisiko meikäläisen liittäminen rikosilmoitukseesi mitenkään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuo 40-luvulla kommunistien lanseeraama fasismin vastainen taistelu, joka oli taistelu toisinajattelijoita vastaan, alkaa olla vähän liian jokapäiväistä kauraa monen makuun. Siinä alkaa aika monella kastepiste lähestyä. Ainoastaan rasismi on saatu vasemmalta laidalta lisäevästeeksi, mitä ei vielä osattu lisätä syntisäkkiin em. vuosikymmenellä. Suuri syy tähän saattoi olla aika usein kansakoulupohja ja miltei aina kuritushuonemenneisyys vasemman laidan kansanedustajissa. Keskivertoa suomalaista alkaa nopeasti vituttamaan moiset provot, sillä se on itse asiassa tämän keskiverron dissaamista, suorastaan loukkaamista.
Olisipa netti ollut jo 70-luvulla käytössä, monelle Siperian maisemat olisi tullut tutuksi tosin vankikuljetusvaunun ristikkoikkunasta.

Käyttäjän turuka kuva
Kaj Turunen

Timoliini. Ilmoituksella halusin puollustaa puolen miljoonan perussuomalaisen kunniaa. Tein tutkintapyynnön Rinteestä, koska hän ei ole ihan mikä tahansa "puntinkuluttaja". Sinusta en tee...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tykkäätkö sä nuorista pojista kun blogistia Timoliiniksi kutsut?

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Tiedä noista sterotyypioista. Aika monotonisia nuo PS:n vastaiset ulostulot ovat. Ikäänkuin kuin pizza johon olet itse valinnut lisäkkeet. Leikkaat sentin siivun ja siitä ei löydy kuin katkarapua ja juustoa. Tämän perusteella ajattelet, että koko pizza on samaa kamaa. Ajattelun kapea-alaisuutta koko hulina näitten ulostulojen ympäriltä.

Kokonaisuus on sitten ihan eri juttu. Itse PS:n rivijäsenenä olen lähinnä huvittunut kun tuo punaniska tai rasisti tai mitä kaikkea niitä onkaan ei sovi omaan elämän katsomukseeni. Rinteen ulostulo ei ollut kovin tyylikäs, typerä oikeastaan. Turunen saattoi ottaa asian henkilökohtaisesti ja Rinteen möläytys ylitti kipupisteen. Mene ja tiedä.

"Kokoomuslaiset ovat öykkärimäisten ison rahan hautojien suojelijoita, kepulaiset junttien maajussien edusmiehiä, rkp. bättrefolkkien edunajajia, kristilliset kiilusilmäfundamentalistien asianajajia jne. Persutko siis näiden yleistyksien ulkopuolella?"

Mielenkiintoinen kappale ja varsinkin sen viimeinen lause. Voi olla, että Perusuomalaisia uutena isona puolueena ei vielä pystytä lokeroimaan, vaikka yrityksen puutteesta ei voi syyttää ja siksi vouhkotaan näitten siivujen kimpussa. Vaan minne unohtui SDP tuo...niin joo mikä se nykyisin sitten onkaan?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Härskiä on teettää poliisilla turhaa työtä päästäkseen lehteen. Kyllä persukin sen ymmärtää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Pitäisikö kaikki Perussuomalaiset, jotka käyttävät nimitystä "viherstalinisti", haastaa tästä lähtien oikeuteen?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Terävä kynä käytössä.
Pitää tunnustaa.

Pentti Järvi

Seinäjokiseksi yllättävänkin terävä. Silti, arvoasteikolla 4-10, antaisin vain kutosen (6). (huumor puuttuu vrt. Helena Eronen).

Minna Eerolainen

Eikö muka "elämäntapamarisija" ollut hauskan osuva termi muutamastakin perussuomalaisesta bloggarista?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Suo anteeksi Timo, kun hiukan "hyväksikäytän" siun ketjua, mutta siis rasismi ja fasismi on niin vakavia asoita että niitä ei pitäisi ulkoistaa vain yhdelle puolueelle. Persubashing on niin helppoa kun porukka ei ole politiikan salongeissa kasvaneita politiikan kasvatteja eivätkä siten osaa välttämättä toimia tuon julkisuuden kanssa niinkuin vaikka kokoomus jossa kyllä riittää rasisteja ja fasisteja, mutta piilottavat sen paremmin. Ehkä poislukien kokoomusnuoret jotka välillä avaavat suunsa hyvinkin äänekkäästi. Ton Turusen tunnen muuten hyvin ja ennen eduskuntaan tuloa oli 30 vuotta yritäjänä työllistäen ihmisiä, joten julkisuuden kanssa on varmaan vähän hakemista.

Mutta tähän varsinaiseen fasismi ja rasismi sivuasiaan:
Mitä ajatuksia tästä Heinolan keissistä, missä otetaan 100 kiintiöpakolaista jotta pysytään 20 000 asukkaan sotealueen paremmalla puolella.

Kokoomuslainen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja puuhamies on kuitenkin esittänyt toiveita:

"mahdollisimman hyviä ja terveitä maahanmuuttajia"

"Ihamäki tarkentaa, että tällaisia pakolaisia olisivat ”akateemisen koulutuksen saaneet ihmiset, jotka Syyriassa ovat saaneet koulutuksen eivätkä ainakaan mitään tuberkuloosia tai sellaista sairasta”. Hän toivoo myös, ”ettei ihan ikäloppuja olisi”.

Noh, ehkä kokoous lähettää Kosken tai jonkun muun laaduntarkkailijan varmistamaan että haluttu tuote saadaan Heinolaan riittävän laadukkaana.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/65866-kokoomuspaat...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta tällä foorumilla dominoivat persut ja tässä salongissa ovat kyllä parhailla sohvilla. Siellä missä ottavat vallan pitää heitä myös voida kritisoida.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Mielestäni blogisti kuitenkin hiukan erehtyy verratessaan Rinteen sanomisia leikkimieliseksi nimittelyksi tai vitsailuksi. Rinne puhuu täyttä totta arvopohjan puuttumisesta ja siitä, miten juuri sellainen mahdollistaa rasistisia ja fasistisia ilmentymiä. Hän ei tarkoittanut mitä ilmeisimminkään että kaikki perussuomalaiset ovat yksioikoisesti fasisteja tai rasisteja, koska kaikki tietävät, ettei näin ole.

Reaktioista päätellen Rinne vaikuttaa sen verran auktoriteetiltä, että hänen kannattaisi hakeutua määrätietoisesti puolueensa johtoon.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Antti Rinne sopii hyvin demarijohtoon. Olen samaa mieltä. Auktoriteettikin on kohdallaan kun sai Pro: keskustoimistossa työskentelevät alaisensa työajalla tekemään vaimonsa vaaltyötä. Vapaaehtoisesti tietenkin.

Reijo Tossavainen

Blogin luettuani ymmärrän, mitä tarkoitetaan sanalla "aivopieru".

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Peruste?

Eri mieltä kuin sinä?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Perustele... Se ei voi tarkoittaa tämän blogin avausta, koska se on asiallinen, pääosin totuudellinen, ja vapaa kansalaismielipide.

Sen sijaan, kun puhutaan aivopieruista, jota sanan varsinaisessa merkityksessä en toisin kuin Tossavainen, ymmärrä.

Jotain pilkallista siinä on kun Reijo tuota termiä käyttää. Reijo tietää mikä peili on. Sen edessä voi tehdä muutakin kuin kammata tukkaa.

Siitä olen varma, että aivoilla ei voi pieraista.
Se on fakta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #17

Ok Mikko.
Tuo todisti, että Tossavainen on väärässä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #18

Tossavainen on muutenkin kumnnostautunut sanojen uuskäytöllä, aivopierun lisäksi nimenomaan "trollaaminen".

http://urbaanisanakirja.com/word/trollaaminen/

Minkäköhän sanan hän keksii seuraavaksi ilmaisemaan omastaan eroavaa mielipidettä? Me "trollit" jäämme sitä innolla odottelemaan.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #20

Mark, tuo urbaani sanakirja ei tee oikeutta "trollaamiselle" ilmiönä. Jos lontoonkieli taittuu niin tässä on listattu 13 erilaista trollia:
http://www.buzzfeed.com/robinedds/types-of-troll-y...

Tässä on ehkä vähän paremmin määritelty 18
http://www.smosh.com/smosh-pit/articles/18-types-o...

Mutta Jukka Korpela (mm. nettiketti) määrittelee miusta trollaamisilmiön tyhjentävästi:
http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/nyysit/3.4.html#trolli

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #22

Sama se, ainakaan trollaaminen ei tarkoita eri mieltä olemista, kuten Tossavainen sen käsittää.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Esimerkiksi Reijo Tossavaisen blogissa on kyllä siihen tapaan puhuttu vasemmistoliittolaisista ja vihreistä, että olsi varmaan ollut aihettakin enemmälle kritiikille, mutta "uhrit" ne osaavat ihan hyvin sivuuttaa. Vaivaamatta poliisia turhaan.

Persut ovat kuin ne ala-asteen koulukiusaajat, jotka olivat heti kantelemassa opettajalle, jos niiille joskus jotain sanoi takaisin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Vihreät ja vasemmistoliittolaiset ovat tottuneet saamaan vuodesta toiseen törkyä niskaansa. Yksi Tossavainen ei siinä sopassa paljoa paina.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No niin nyt on tämä Turuskovis muiden räyhien kanssa savustaneet Pirkko Ruohonen-Lernerin ulos persujohdosta Soinin siunauksella. Tuskin Pirkko R.-L. jää puolueeseen. Pahemmaksi menee touhu koko ajan.

Toimituksen poiminnat