Ei turhaa dramatiikkaa

Jotain emme nyt näe. Tai tietysti joku kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps) näkee varmasti omalla itsevarmuudellaan Hesarin mädännäisyyden pitkän linjan Hesari-kriitikkona, missä rotat jättää uppoavan laivan, kun kesän mediapuolen suurin uutispommi tiputettiin meille pureksittavaksi Hesarin suunnasta, missä kerrottiin, että kolme esimiestä nostaa oma-aloitteisesti talosta kytkintä. 

Tossavainen tuulettaa sosiaalisen median puolesta, mikä on käytännöllisesti katsoen persujen elinehto, joten sen nyt ymmärtääkin, mutta vanhana lehtimiehenä Tossavainenkin tajuaa sisimmässään, että sosiaalisen median taso luotettavana tietolähteenä pitkässä juoksussa ei yllä aina edes Seiskan juorupalstan tasollekaan, joten sosiaalinen media ei ole mediakentän uskottavuuden pelastaja vaan korkeintaan sen täydentäjä. 

Mutta me muut vähemmällä ylivertaisella mediapuolen tieto-taidolla varustetut olemme ehkä hiukan hämillämme, kun maan suurimmasta lehdestä lähtee kolme esimiestä samana päivänä oma-aloitteisesti.

Olemme edelleen Hesari-faneja, lähtöön ei liity turhaa dramatiikkaa, haluamme tehdä yhdessä jotain, muttemme tiedä vielä mitä. Siinä ulostuloja lähdön tehneeltä triolta, Reetta Räty, Paula Savolainen ja Ville Blåfield sekä vt. vastaavalta päätoimittaja Riikka Venäläiseltä, mitkä menevät jo ihan Kummeli-tason huumorista. 

Vai muistaako joku muka tilannetta, missä Hesarin kokoisesta yrityksestä lähtee kolme esimiestä yhtä kepeällä Twitter-erolla ilmoittamatta sen paremmin tulevaisuuden suunnitelmia? Hesari on YLEn ohella journalistipuolen halutuimpia työpaikkoja ja kaikista alaskirjauksista huolimatta Hesari on mediakentän vahva tekijä edelleen ja näillä näkymin ei ole konkurssiin menossa muutenkaan. 

Yksi tulevaisuuden kannalta tärkeä mittari on digiaineiston tilaajat, joita Hesarilla on jo toista sataa tuhatta. Painii siis omassa sarjassaan tässäkin, joten hätäkö tässä. 

Hesarin vt. vastaava päätoimittaja Riikka Venäläinen toki myönsi osittain YLEn haastattelussa, että lähdöt eivät tulleet yllätyksenä ja matkan varrella on keskusteltu ”elämästä ja tulevaisuudesta”, joten joku tienristeyskeskustelu on käyty tämän kolmikon kanssa. 

Toki paikat täytetään ja sopivat seuraajat ovat kuulemma jo mahdollisesti tiedossa Venäläisen mukaan, joten kulisseissa näitä tahdikkaita potkuja on hiottu jo pitkään. 

Se varmasti pitää paikkansa, että ex-päätoimittaja Mikael Pentikäisen fuduihin nämä lähdöt eivät suoranaisesti kytkeydy, mutta rajusta organisaatiouudistuksesta tässä on kyse. 

Kuten meklari Jukka Oksaharju toteaa blogissaan, Antti Herlinin luotsaama Sanoman hallitus ei ihan ole kartalla nykytilanteessa, kun kohtuullisellakaan tarkkuudella siellä suunnassa ei osata ennustaa tulevaa. 

Ties monennenko kerran pohdin mielessäni taasen median murrosta tämänkin uutisen jälkeen ja vaihteeksi pilkahti jotain uutta mielessä.

Voisiko olla niin, että median murros tarkoittaa sitä, että ilmaisjakelulehdet, pienet tilattavat paikallislehdet, pari valtakunnallista mediaa (Hesari mm.) ja YLE selviävät tästä median historian suurimmasta tienristeyksestä. Uusi Suomi toki poikkeuksena niin kauan kuin Niklas Herlinillä riittää intoa harrastuksensa ylläpitoon ellei jotain mullistavaa satu ja sivusto käänny jopa voitolliseksi.

Kärsijöinä siis maakuntalehdet, jotka ovat välimallin tuotteina väliinputoajia, koska copy-pastettavat samoja uutisia samoin kuin luovuuden puutteesta johtuen täyttelevät palstojaan samalla STT-kamalla. 

Nähtäväksi jää tämäkin arvio.

timoekman
Seinäjoki

Olen Seinjoella asuva innokas harrastekirjoittelija ja aiemmin olen kirjoitellut sanomalehtiin niin mielipide- kuin uutispalstoillekin. Tällä hetkellä toimin Sotaveteraani-lehden vakituisena avustajana.
Harrastuksiin kuuluvat kirjoittamisen lisäksi lukeminen, elokuvat, dokumentit ja sanomalehtien ja uutissivustojen intohimoinen seuraaminen.
Allekirjoittaneesta sanottua:
"Pipopää-Ekman on otus, joka ei saa yhtään sanaa paperille, jos siinä ei saa vittuilla. Harvinaisen pahantahtoinen herrasmies kyllä, vaan ei ole minun makuuni tuollainen teiniangsti aikuiselta mieheltä."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu