Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

"Koska järki ja minä sanon niin"

 

Timo Soini mylvi blogissaan homojen avioliittoja vastustaen. Yksi perusteista meni siten, että järki sanoo niitä vastaan. Ja melkoista arroganssia ja diktaattorin elkeitä herra osoitti sanoessaan, että koska minä sanon niin, asia on siten. Homoseksuaalisuus ja avioliitto eivät kuulu kuulemma samaan virkkeeseen.

Ja vielä tehostaakseen sanomistaan Soini laittoi pisteen perään kirjoitetussa muodossa, ikään kuin päättääkseen keskustelun osaltaan. Keskustelu on päättynyt, absoluuttinen totuus on sanonut viimeisen sanan. Todella kypsää ja demokraattista toimintaa.

Mitä veikkaatte mikä huuto olisi syntynyt, jos kuka tahansa puoluejohtaja olisi sanonut johonkin asiaan niin, että asia on näin, koska minä ja järki sanoo niin? Katainen tai Urpilainen kun olisi lasketellut siten, persuleiristä olisi alkanut mahtava huuto diktaattorista ja ylenkatsojasta. 

Mutta ei, meidän Timppa kun laskettelee moisen diktatuurimaisuuden suustaan, on se hieno juttu ja ei siitä sen enempää sitten keskustella. Media voisi tässä kohtaa ottaa tehtäväkseen hiukan grillata Soinia moisista sanomisista.

Soini on argumentoinnissaan joka kohdassa väärässä. Jos järki sanoo niin, on se yhden ihmisen järki eli toisin sanoen mielipide. Ei ole olemassa mitään kollektiivista järkeä etenkään tämänkaltaisessa seksuaalisuuteen liittyvässä seikassa. 

Koska minä sanon niin, osoittaa vain argumentoinnin heikkoutta ja suurta ahdasmielisyyttä, jota juuri katolilaiselta voikin odottaa. No, Soini on jäsenistönsä näyteikkuna monin tavoin. 

Soini vielä lisäsi perään, että myös biologisin seikoin heteroliitot ovat perusteltavissa. Juuri nimenomaan biologisin seikoin pelkkä heteroliitto ei ole perusteltavissa - päinvastoin. 

Eläinkunnasta on löydetty lukematon määrä eläinlajeja, joilla esiintyy homoseksuaalisuutta. Syyt eivät ole täydellä varmuudella selvillä, mutta kyseessä on aivan olemassa oleva fakta. Ja kyseessä on nimenomaan vapaana luonnossa elävien lajien piirissä esiintyvää homoseksuaalisuutta eikä ainoastaan vankeudessa esiintyvä ilmiö.

On mielenkiintoista seurata, miten Soini maalaa ehkä osin tarkoituksella itseään nurkkaan ennen vaaleja, jotta voisi taas välttyä vallan tuomasta vastuusta. 

RKP:n puheenjohtajan kanssa ei kuulemma enää samaan pöytään voida mennä, homoliittokanta tuli selväksi ja sen vastustaminen on kirjattu puolueohjelmaankin ja aborttikeskustelua herra ei suostu edes käymään hermostumatta, jos joku esittää aborttikysymyksiä tai puoltavia mielipiteitä.

Vaikka vaaleihin oli yli kaksi vuotta taannoin, Soini maalaili hallituskuvioita jo etukäteen, jossa hänet oltiin pelattu oppositioon taasen. Voisiko pikemmin olla niin, että Soini pohjustaa tietään oppositioon moisilla puheilla tarkoituksella.

Vastaan on toki tultu EU- ja euroasioissa ja kummastakaan ei olla pois lähdössä ainakaan toistaiseksi. 

Vaan millaisia nurkkaan maalaavia avauksia tulevaisuudessa esitetään, sen aika näyttäkööt. Veikkaan, että vaalien lähestyessä jyrkät puheet sen kun lisääntyvät.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Jarno Virtama

Eihän homojen avioliitossa mitään järkeä olekaan. Kyseessä on homoliitto, ei miehen ja naisen välinen avioliitto. Se, että niistä ei pidä puhua samassa lauseessa, tarkoittanee vain asioiden erilaisuutta. Soini voisi jälleen tässä yhteydessä käyttää omena ja päärynä vertausta, jotta ymmärtäisit paremmin. Vai pitäisikö puhua kukista ja mehiläisistä?

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Sopisi kansan tutustuvan hiukan enemmän siihen, mitä eroa on katolisen ja luterilaisen kirkon välillä.
Siihen oli hyväkin syy, miksi luterilaisuus vallitsee Suomessa ja miksi katolilaisuus ei. En tuomitse Soinin tunteenpurkauksia. Minusta hän on uskontonsa nöyrä palvelija ja haluaisi muidenkin olevan. Hänenlaisiaan on Suomessa hiukan yli 12 000, eli vähän, varmasti hän toivoo luvun olevan toisenlainen. Ehkä suomalaisista tuleekin tulevaisuudessa katolilaisia? Tarvitaan Soinin kaltainen supliikkimies vaikuttamaan asiaan.

Jarno Virtama

Suomalaisethan ovat pian enemmistöltään muslimeja, joiden kanta homoavioliittoihin ja homoseksuaalisuuteen on vieläkin jyrkempi kuin katolisissa maissa. Pelkkä epäilys homoseksuaalisuudessa riittää pään katkaisuun. Miksi pride-kulkueet eivät ala Saudi-Arabiasta tai Moskovasta? Siellä kun asennemuokkausta tarvitaan eniten. Suomen kaltaisissa maissa kulkueet menevät hukkaan, kun täällä ne ssavat vain säälinsekaista myötätuntoa tai pidätettyä naurua osakseen.

Petri Haapa

Mistä tällainen skenaario on peräisin? Ylivilkkaasta mielikuvituksestasi varmaan

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Minun mielestäni Soini sanoi oman mielipiteensä ja epäilemättä uskoo sanomaansa. Timo kuitenkin antaa muitten olla eri mieltä. Eikä Timppa minun mielestäni väittänyt että hänen mielipiteensä on oikea koska se on hänen mielipiteensä. Soinisti sanoi mitä hänen järkensä sanoo,eikä siinä pitäisi olla mitään väärää.

Petri Haapa

Muut ovat kuitenkin Soinin mielestä järjettömiä, kun pitävät homojen avioliitto-oikeutta asiallisena. Ei ole äijä nero, ei

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Soinihan..tämä mies,joka käyttää puolimiljoonaisesta puolueestaan käsitettä minä,on pelkkä suuri kupla...populaa puhuva pelkkä pää..maisterisjätkä :))
Ei jaksa enää kauheesti kiivastua tai kiihottua.Pelkkää saman asian toistoa,vaalityötä eli aivopesua,niille yksinkertaisimmille äänestäjille,joille riittää pelkkä päänaukominen.Kun persut pääsevät hörhöistään ja saavat oikeanlaisen demokratian ymmärtävän ja asiallinsen,johdon,niin...mitähän saattaisikaan tapahtua,muutuisiko puolue
todelliseksi perusuomalaiseksi puolueeksi.Järkeviä ihmisiä tuon puolueen sisällä käy sääliksi,niitäkin,kun siellä on.

Petri Haapa Vastaus kommenttiin #56

Olen samaa mieltä, että järkeviä tyyppejä puolueesta löytyy, mutta Soini on alkanut hirttäytyä paitsi omiin puheisiinsa, niin myös joidenkin persupuolueessa lymyilevien ääriainesten sanomisiin, joita hän yrittää kakin tavoin puolustella, pehmentää tai järkevöittää.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Kiitos Jarno Virtama, kun todistit kirjoitukseni oikeaksi.

Minun mittapuun avioliitto voi olla myös kahden samaa sukupuolta olevan välinen liitto. Tuo, että naulaat sen automaattisesti vain miehen ja naisen väliseksi, kertoo sinun pysähtyneisyydestäsi ja konservatiivisuudesta. Juuri siitä, mitä Soinikin edustaa.

Ja se, että väität pride-kulkueiden tuovan osakseen vain pidätettyä naurua ja säälinsekaista myötätuntoa, kertoo siitä, miten ahtaissa piireissä elät.

En tunne ketään, joka olisi tuntenut moisia tunteita pride-kulkueita kohtaan. Nyt seuraa newsflash! Valtaosa ei tunne mitään moisia kulkueita ja on heille täysin yhdentekevää, mutta he myös se sallivat, koska elämme sananvapaassa maassa ja se ei tee heidän elolleen yötä ei päivää.

Reijan kanssa täysin samoilla linjoilla.

Jarno Virtama

Ei kiittämistä. Minusta on hienoa, että Soini kunnioittaa perinteitä. Näitä perinteisten arvojen pilkkaajia ja romuttajia löytyy kommunistisista ja viherstalinistisista puolueista ihan riittävästi.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Sekä heistä, jotka ovat äänestäneet kokoomusta.

Maailma olisi erittäin viheliäs paikka, jos koskaan ei oltaisi muutettu mitään tapaa ja tottomusta ja oltaisiin aina menty ikivanhojen perinteiden mukaan.

Olisimme edelleen kyläpäällikköjen ja poppamiesten armoilla, jos joku ei olisi pistänyt hanttiin feodaalijärjestelmälle aikoinaan sekä myöhemmin kommunismille.

Jarno Virtama Vastaus kommenttiin #22

On totta, että kokoomuksessakin on paljon hörhöjä joukossa, joille perinteiset "koti, uskonto ja isänmaa" ovat pelkästään pilkkasanoja.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Roomalaiskatolilaisuus perusuomalainen perinne,puolue,joka on minä.SMP:n ja Vennamon imitointi,huono sellainen...patavanhoillisuus,uudistuskyvytön,mikä tässä miehessä on mielenkiintoista,mitä todellista hyvää tällä itsekeskeisellä miehellä on tai olisi tulevaisuudessa antaa suomalaisille?
Muutan käsitykseni heti,kun jotain oikeasti hyvää tekojen kautta tapahtuu.

Paavali Pohja

T.E. "Minun mittapuun avioliitto voi olla myös kahden samaa sukupuolta olevan välinen liitto."

Entä jos minulla, tahi tällä "mylvijällä"(kuten niin somasti nimittelet Soinia) on erilaiset arvot itsesi kanssa? Kumman arvot silloin ovat ne jotka määrittelevät sen mitä minun pitäisi hyväksyä?

Jos oma mielipiteesi/arvomaailmasi sellainen että itsellesi ok mennä naimisin samaa sukupuolta olevan kanssa, mutta minulle taas opetettu vanhempien taholta että ei..niin voitko sanoa että sinä olet parempi ihmisenä ja oikeutettu arvostelemaan minua/muita saman näkemyksen omaavia?

Pidätkö myös itseäsi hyvinkin suvaitsevana ja edistyksellisenä, kun peukutat vaikkapa tämän R.H. kirjoitusta, missä nätisti yhdistetään kiihottaminen ihmisryhmää kohtaan, vähemmistöjen sorto, vihaaminen yms. tähän Soinin uskonnollisuudesta/kasvatuksesta yms. johtuvaan näkemykseen miehen ja naisen välisestä liitosta.

Kuten Soinille, niin myös itselleni avioliitto tarkoittaa miehen ja naisen välistä, jollekin toiselle se voi olla jotain muuta.
Kuten sinäkin, niin Soinikin kertoi mielipiteensä asiasta, mielestäni meillä kaikilla siihen oikeus. Ehkä niiden toisenlaisten näkemysten kanssa voisi koittaa elää, eikä hyökätä heti henkilöön/puolueeseen, jos eri mielipiteet.

PS olen kohtuullisen varma siitä, että jos homoliittojen salliminen olisi persujen "ykkösteema", niin niitä "vanhakantaisen" arvomaailman edustajia olisi huomattavasti enempi ainakin täällä Usarissa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Homoseksuaalisuus ja avioliitto eivät kuulu samaan virkkeeseen. Kyllä jämpti on näin!

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

... ja menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa; muistakaa myös se!

PS. Hyvä Seppo!

Olli Nurmi

Juurihan sinä ne yhdistit samaan virkkeeseen? Kummallista paradoksaalisuutta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Jos kansalaislaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista ei todennu nykyisen eduskunnan aikana, niin Perussuomalaisten puolueohjelmaan kirjattu merkintä avioliiton merkityksestä nousee korkealle vaalikampanjateemoista seuraavissa ek-vaaleissa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Soini on uskovainen, ei vain kristillisessä merkityksessä, vaan kaiken kaikkiaan. Uskovaisten perusteluksi mihin tahansa riittää asia itsessään, ihan kuten jumalien olemassaolon perusteluksi heille riittää jumala itse, tai taloudellisten realiteettien perusteeksi ne itse. Kun on, niin on.

Uskovaisten kanssa ei kannata ruveta väittelemään heidän uskostaan - se on kuin vettä hanhen selkään valaisi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Perinne. Asiat ovat näin, koska ne ovat ennenkin olleet näin.

Pakkoruotsikin on perinne.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka
Jarno Virtama

"Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto"

Käy allekirjoittamassa tämä adressi, joka on saanut jo yli 26.000 allekirjoittajaa:

http://www.adressit.com/a/42827

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

En käy, kun allekirjoitin sen adressin, jolla on reipas 150 000 allekirjoittajaa. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192

Mauri Skön

En allekirjoittanut kumpaakaan. Kun katsoo erotilastoja, näkee, minkälaisen inflaation koko instituutio on kärsinyt. Sensijaan ehdotan, että järjestetään sitova kansanäänestys asiasta, johon vain maahanmuuttajat saisivat osallistua. Olisikohan ensimmäinen kerta mailmanhistoriassa, kun ainoastaan maahanmuuttajat saisivat päättää muuttomaansa laeista? Näytettäisiin muulle mailmalle, mitä todellinen suvaitsevaisuus on.

Jarno Virtama

Typo. Jo yli 36.000 allekirjoitusta.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Edelleenkin enemmän,kuin reilusti vähemmän,kuin 150.000.

Käyttäjän JukkaHalttunen kuva
Jukka Halttunen

Ärsyttävintä tuossa blogimerkinnässä oli Soinin väite, että hänellä oli perusteltu mielipide homoliittoja vastaan. Mutta ei niitä perusteluja sitten kuitenkaan ollut kirjoitettu mitenkään auki. Vain tuo maininta siitä, etteivät kuulu samaan virkkeeseen. Pelle mikä pelle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pieni kertomus:
Abraham Lincoln esitti puheessaan retorisen kysymyksen yleisölleen: "Jos kutsumme lehmän häntää jalaksi, niin montako jalkaa lehmällä on?" - Kansa huusi: "Viisi! Viisi!"
Lincoln totesi pettyneenä: "Vaikka nimittäisimme lehmän häntää jalaksi, lehmällä on edellen vain neljä jalkaa."
Jo 150.000 suomalaista uskoo, että lehmällä on viisi jalkaa. Ei kai se sen kummempaa ole?

Henrik Ruha

Olet taas persujen kimpussa. Etkö ole huomannut, että KD on homoliittoja vastaan?

Onko Soini ainoa homoavioita vastustava?
Saako pakottava ps-obsessiosi sut avaamaan Soinin plokin jo aamuviidelta, vihajuttua aloittaakseni?

PS-viha, kevätkiimaakin kovempi. Miksi unohdit ympätä turhiokirjoitukseesi Breivikin - sehän sun falangillesi, ps-vihaajat, pakollinen yhteenliitettävä?

Koska et puhu täällä, et ole vihapuhuja. Olet vihakirjoittaja. Teitä piisaa.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Vihakirjoittelu ja mielipiteiden esittäminen ovat kaksi eri asiaa. Niiden erottamisessa persuilla on ollut ylivoimaisesti eniten vaikeuksia.

Kristillisiä olen aiemmin niitannut niin täällä kuin Ilkassakin. Don't worry, kristillistenkin aika tulee taas.

Ja ei, en lue Soinin blogia koskaan, koska se on niin onnettoman populistinen ja ei anna minulle mitään ajattelemisen aihetta. Vinkin sain Iltalehden uutisesta ja sitä kautta menin itse blogiin

No, Breivik kuitenkin fanitti mm. Sonia. Itse en sitä liittänyt tähän, koska se ei ollut oleellista jutun kannalta. Hauskaa, että sinä sen teit.

Jaakko Haakana

Osaakos se blogittaja lainkaan lukea? Mitäs se Soini nyt kirjoitti? Kirjoitti, että "Avioliiton puolesta puhuu biologia ja terve järki. Ja minä." Ja että siitä on turha loukkaantua, jos hän on sitä mieltä. Hän on siis avioliiton puolestapuhuja ja siitä on turha loukkaantua. Saa kai Soini ilmaista mielipiteensä? Ei siellä mitään argumenttia ole. Arvoasia on tämä ja hänen arvonsa ovat nyt muutamalla sanalla teille kommunikoitu.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Luin koko jutun. Se ei silti poista noita argumentaatiovirheitä eikä tuota diktaattorimaista otetta.

Menkääpä ihan kuka tahansa nyt rehellisesti itseenne ja miettikää, jos Katainen ilmoittaisi jostain EU- tai euroasiasta tuohon tapaan, että asia on näin, koska järki ja minä sanon niin. Olisi poijat melkoinen huuto tarjolla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kannatan avioliitto-instituution säilyttämistä miehen ja naisen välisenä järjestelynä, mutta teen sen aivan ilman argumentointia. Mitäs tähän sanotte?

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Itsekään en kannattanut homojen adoptio-oikeutta ennen lukion etiikan kurssia, jolloin aihetta käsiteltiin. Aikaisemmin minulla oli noita samanlaisia käsityksiä siitä, että homovanhemmat voisivat olla lapselle haitallisia, mutta tarkemmin asiaa tutkisteltuani en löydä mitään perusteita uskoa sellaista. Jälkeenpäin ihan nolottaa miten typeriä luuloja mullakin on ollut. Sittemmin olen osallistunut homoadoptiokeskusteluun milloin missäkin ja puolustanut adoptio-oikeutta. Uskon, että monet ryhtyisivät puoltamaan sitä, kunhan joku vain kumoaisi heidän ennakkoluulot. Jotkut tosin pysyvät jääräpäisesti kannassaan, vaikka loputtomat tutkimukset ja käytäntö osoittaisivat toista.

Käyttäjän timoekman kuva
Timo Ekman

Vivianin kanssa samaa mieltä. Olisiko liikaa pyydetty Jääskeläiseltä, että asiaton saivartelu jätettäisiin sikseen ja pitäydyttäisiin asiassa?

Yritän pitää teemaa yllä siten, että haluan tuoda Soinin argumenttien onttouden esiin sekä sen, että homoseksuaalinen avioliitto on tasan yhtä pätevä kuin heteroseksuaalinenkin.

Jätän mielelläni kyllä Jääskeläisen kommentin keikkumaan kommenttiketjuun, sillä se kertoo Jääskeläisestä paljon enemmän kuin minusta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Valitettavasti näitä Jääskeläisen kommentin kopioita kuulemme taas syksyllä eduskuntasalissa, jahka avioliittoaloite pääsee käsittelyyn.

Persuedustaja Oinonen ainakin kunnostautui edellisellä eduskuntakaudella hauveleineen. Kun menin kysymään asiaa vaaliteltoille, että miksi on niin vaikeaa erottaa ihmistä ja eläintä toisistaan, niin sieltä tuli oikeesti lähtö - hohhoijaa sitä sivistyksen tasoa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Totta.
KD ja Persut saavat mielensä mukaan arvostella ihan kaikkea kaikissa asioissa, mutta menepä ja povaa heiltä perusteluja heidän oudoille argumenteilleen, niin tulee lähtöpassit ja lähestymiskielto kaupanpäälle.

Ihan samanlaista touhua oli äitini mormonikirkossa, kun menin ystävällisesti juttelemaan papille hänen saarnansa jälkeen, että onko hänen mielestään oikein, jos minutkin "lahdattaisiin saunan takana" kuten hän antoi saarnassaan ymmärtää, niin seuraavan päivänä äiti kertoi, että pappi ei halua nähdä minua enää sen kirkon tiloissa.

Tapio Vehmaskoski

”….Eläinkunnasta on löydetty lukematon määrä eläinlajeja, joilla esiintyy homoseksuaalisuutta…”
-----------------------------------------------------------------

Luonnossa lisääntyminen tapahtuu naaraan ja uroksen parin valinnan seurauksena. Niin myös ihmisellä, joka fysiologialtaan kuuluu eläinkuntaan. Lisääntyminen sentään on olennainen asia.

Eikö ihmiseksi itseään kutsuvalla ole muuta tärkeämpää kirjoitettavaa kuin homot ja lesbot ja heidän keskinäinen bylsimisensä ja kuinka tällainen tulisi ”liittouttaa”? Kuinka tämä voi olla tärkeätä ihmiskunnan kannalta?

En ymmärrä?

Mark Bayer

”….Eläinkunnasta on löydetty lukematon määrä eläinlajeja, joilla esiintyy homoseksuaalisuutta…”
-----------------------------------------------------------------
Tuo argumentti on vähän outo. Löytyyhän eläinkunnasta muutakin häiriökäyttäytymistä ja sairauksia kuin ihmisistä mutta miten se muka on peruste avioliittoinstituution romuttamiselle?
Aiemmin mainittu A. Lincolnin tarina viisi jalkaisesta lehmästä kertoo hyvin mistä tuossa parisuhdelakialoitteessa on kyse.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Jos homot saisivat oikeuden avioliittoon,niin miten paljon se vaikuttaisi ihmislajin lisääntymiseen,miten paljon se vähenisi ja miksi,vai muutuisiko se lisääntyminen peräti uhanalaiseksi,miten se bylsiminen tähän liittyy? Voihan olla,että sinun elämäsi pyörii sen pelkän bylsimisen ympärillä,osalla hetero toki myös homomiehistäkin bylsiminen on elämän tarkoitus,mutta eiköhän meitä ole kuitenkin vahva enemmistö,jolla elämä kulkee enimmäkseen melko vähällä tai kohtuullisella bylsimiseelä ja pääpaino on kaikenlaisilla muilla asioilla,

Tapio Vehmaskoski

Juuri jälkeläisten saamisen takia avioliitto on tärkeä heteroille. Avioliitossa oleville heteroille lain ja perinteen takia jälkeläiset ovat turvatummassa asemassa. Perheiden asema jälkeläisten tuottajana oli jo sellaisenaan yhteiskunnassa tärkeä. Toki on myönnettävä, että nykyaika on purkanut tätä ja siirtänyt yhä enemmän vastuuta yhteiskunnalle. Entisenlaisia suurperheitä ei myöskään ole ja moni perhe on jäänyt etäiseksi vanhalle perhemallille.

Nyky-yhteiskunnassa korostuu yksilökeskeisyys ja välinpitämättömyys yhteisistä normeista. Nuoret eivät mene avioliittoon vaan muodostavat avoliittoja (="susipareja").

Lasten ja nuorten osalta on korostuneet vapaat kasvatusmallit, joissa unohdetaan aikuisten ja perheiden kasvatusvastuut.

Nykyaikana tuntuu siis usealle olevan kova huoli kuinka näitä poikkeavuuksia käsitellään eikä lainkaan huolta uusia jälkeläisiä tuottavasta heteromaailmasta.

Puolestani Hannu saat olla mitä mieltä haluat, mutta enemmän olen huolissani siitä maailmasta, jota sinä kaltaistesi kanssa ajatte porukalla alas antamatta arvoa elämänarvoille, jotka enemmistölle vielä ovat tärkeitä.

Ihailtavasti omaksut uusia sanoja. Halveksimatta kannanottoasi, toivotan hedelmällisiä bylsintöjä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #67

Tapio,

Olen täysin samaa mieltä ksnssasi nykyisen yhteiskunnan yksilökeskeisyydestä js välinpitämättömyydestä.Yhteisesti ja yleisestikin hyväksytyistä normeis tingitään kovin helposti asioissa joissa tinkimisen varaa ei ole.Liian vapaat kasvatusmallit huolestuttavat myös.Ne unohtajat kun pääsääntöisesti löytyy niistä "vastuullisista" heteroperheistä,syystä siitä,että heitä on eniten.Niitä poikkeamia/poikkeavuuksia,jotka ovat vastuullisten heterovanhempien toimesta syntyneet on käsiteltävä,ei voi mitään,kun vahinko on jo kerran tapahtunut.Huolta täytyy siis kantaa tulevista lapsista ja sukupolvista,ettei heidän kohdallaan virheet toistuisi.Ajatus on toivorikas,mutta utopistinen,eikä toimivaa mallia taida olla kenelläkään tiedossa.AIna tulee olemaan ihmisiä,jotka toistavat samat virheet,kuin edellisetkin sukupolvet.

Jälkeläisten saamiseksi tarvitaan se hetero pari...tietenkin.Avioliittoa se ei edellytä,kuten näistä susipareista eli avoliitoissa elävistä tiedämme.Niin ja täysin ilman minkäänlaista liitoa syntyneistä jälkeläisistä.Avioliitto on juridinen toimenpide,jossa toki on puolensa.
Sitä samaahan tässä homotkin hakevat,ei sen kummempaa.Perheiden asema yhteiskunnassa on tärkeä...kaikenlaisten perheitten.Ei kukaan järkevä voi muuta väittää,eikä sellaista kukaan normaalijärkinen homokaan esitä.
Nyky aikaahan tässä eletään,se miten oli ennen se saa jo monelta osin olla.Emme ehkä kaipaa enää suurperheistä perhemallia,se kuulostaisi jo jonkinverran vastuuttomaltakin.Eihän se nyt kuitenkaan tavatonta ole nykyäänkään.No tiedämme mistä piireistä sitä lähinnä löytyy.

Tapio,

Yritän kovasti tavoittaa ajatustasi siitä miten me homot ajamme maailmaa
ja yhteiskuntaa jotenkin alas,ettemme kunnioitaisi elämää ja olemista,pysyvyyttä,perinteitä,perinteisiäkin arvoja vain siksi,että haluamme itsellemme ja perheillemme ( joita jo on) oikeuden solmia samanlainen jurdinen sopimus...avioliitto...turvaksemme myös.
Jos tämä meille suodaan,niin en voi käsittää,miten se hetkauttaisi suuren
enemmistön perhe tai muutakaan elämää mihinkään suuntaan.Miten ihmeessä siinä jälkeläistuotanto,yhteiskunta tai koko maailma voisi romahtaa ?????
Pystyn ymmärtämään sen ainoastaan silloin,jos yksinkertaisempi yksilö näkee homouden pelkästään bylsimisenä.Jos näin on niin se on ko yksilön kannalta surkean köyhä ajatuksen ja ymmärryksen tila.
Tapio,näin helsinkiläisenä bylsiminen on minulle lienee tutumpi sana,kuin sinulle pirkkalalaisena.Kuvastasi tulin siihen tulokseen,ettemme ole kumpikaan enää pikkupoikia,niin mitä tuohon bylsimiseen tulee niin se siitä ihan luonnostaankin jo vähenee...oletko huomannut,eikä se tarvekkaan ole
enää likimainkaan sellaista luokkaa,kuin hurjassa nuoruudessa..no jaa toivottavasti olet vielä tällä tavalla viriili...toivotuksesi hedelmällisestä bylsimisestä jää nyt vähän näin homona mietityttämään...mutta kiitos nyt kumminkin,jos ajatus tulee aktuelliksi tässä vielä elinaikanani,niin muistan toivotuksesi.:)

Terv. 33 vuotta susiparina tai paremminkin härkäparina miehensä kanssa elänyt.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikka olen hetero ja aviossa kohta 37v. hyväksyn homoliitot. En ymmärrä miksi en hyväksyisi, eihän se mitään minulta pois vie jos kaksi samaa sukupuolta oleva onnen löytää toisistaan. Vaimoni kuuluu kirkkoon, minä en, sillä ei ole koskaan ollut minkäänlaista merkitystä avioliitossamme.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tuntuu mukavalta lukea järkevääkin tekstiä.On se käsittämättömän suhteetonta.kun 2-10 prosenttinen vähemmistö koetaan Koko maailman ja ihmisten elämän romahduttajiksi.Suhteeton ja hysteerinen fobia,jossa ei
ole järjen hiventäkään sen selittää,muuta en keksi.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

""Luonnossa lisääntyminen tapahtuu naaraan ja uroksen parin valinnan seurauksena. Niin myös ihmisellä, joka fysiologialtaan kuuluu eläinkuntaan. Lisääntyminen sentään on olennainen asia.""
-------------------------------------------------------------

Eläinkunnassa lisääntyminen tapahtuu myös siten, että uros pystyy synnyttämään, naarat vaihtavat sukupuoltaan, naaraat hedelmöittävät itsensä (neitseellinen sikiäminen), delfiinit harrastavat seksiä mielihyväkseen kuten ihmisetkin ja muodostavat myös samaa sukupuolta olevia pareja ja adoptoivat orpoja delfiinejä, koiras kiinnittyy naaraaseen ja siitä tulee naaraan kivekset etc...

Biologia on ihmeellistä ja hyvin luonnollista.

Markku Ollikainen

Paras pysyä avioliitto-käsityksissä hyvissä miehen ja naisen välisten suhteiden linjauksissa, jotka on koettu hyviksi pitkässä historian testissä. Soini puhuu tästä pitkän ihmiskunnan historian jatkumolle perustuvasta mielipiteestään.

Blogisti kumppaneineen taitaa olla harhaantunut ajatuksissaan luullessaan, että em. pitkän linjan määrittelyn muuttaminen, seinien levittäminen leveämmälle, katon kohottaminen korkeammalle olisi edistystä. Äkkiväärät remontit saattavat johtaa ajan kanssa arvaamattomiin tuloksiin.
Minusta nämä muutosehdotukset entisestä toisenlaiseksi näyttävät vain muutosehdotuksilta ilman riittäviä perusteita. Kaikki uusi ei ole välttämättä parempaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Harhaantumaan ovat menneet myös sellaiset "pikkuvaltiot" kuin Ranska, jossa laki meni juuri läpi, Iso-Britannia, jossa laki on viittä vaille taputeltu ja Saksa, jossa lakialoite on käsittelyvaiheessa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Niin ja vuosia eteenpäin mentäessä näissä "pikkuvaltioissa" ei ole tapahtunut maailmanloppua tai mitään kansanromahdusta, niin piskuinen Suomi täällä pohjolassa pitää silti kiinni ennakkoluuloistaan.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Minkälaisia arvaamattomia tuloksia näkisit juuri nyt tässä homojen avioliittoasiassa?Miten naisen ja miehen suhteet ja avioliitto kärsisivät
homojen avioliitto-oikeudesta..oisko sulla jotai uutta näkökulmaa?
Äkkivääristä remonteista olen kyllä noin yleisesti samaa mieltä.

pekka numminen

Timo Soini on uskovainen hyvässä ja pahassa.

Mutta onko esimerkiksi Keskustapuolueen ja Sipilän kanta eri kuin Soinilla?

Jos Sipilä on yhtä uskovainen, niin ovatko molemmat puolueet sitten automaattisesti ulkona seuraavasta hallituksesta...

...vai käykö niin että muut ovat ulkona ja hallitus on: PS, Keskusta ja KD?

"Sukupuolineutraalia avioliittolakia kannattavat kokoomus, SDP, Ruotsalainen kansanpuolue, Vasemmistoliitto sekä vihreät.

Vastaan ovat Kristillisdemokraatit, Perussuomalaiset sekä keskusta." /US

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset