Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Suominen vs. Shuback


Simo Suominen (skp) ja Saul Shuback (kok), nuo aatteellisesti totaaliset yö ja päivä, tarttuivat molemmat tärkeään aiheeseen ja olivat molemmat tasan yhtä oikeassa esitellessään omia leikkauslistoja sille, miten Suomen velkaantuminen saadaan katkeamaan. 

Suominen oli kieltämättä analyyttisempi aiheen ruodinnassa kuin Shuback. Shubackin avauksesta sai hiukan käsitystä, että hän ei olisi kajoamassa yritystukiin ym., mutta vastavuoroisesti kunnon kommarina Suominen ei ollut lainkaan leikkaamassa sosiaaliturvaa. 
Koitetaas löytää kultainen keskitie tähänkin väliin.

Passaisiko sellainen malli mitenkään, missä aivan aidosti sekä tiettyjä sosiaalietuisuuksia leikataan, vaikkapa siten, että lapsilisien korotuksiin tehdään leikkauksia parin lapsen jälkeen, sillä aivan kylmä fakta on myös se, että osalle naisista äitiys tuntuu olevan ammatti. 

Toki samaan hengenvetoon voi todeta, että yrittäjistä ei voida oikeudenmukaisuuden vuoksi tehdä mitään verovapaata rälssiluokkaa, joten rajauksia heidänkin verovähennysoikeuksiinsa voi tehdä samaan tapaan. Yhteiset säästötalkoot kun ovat

Valtion ei myös tarvitse lähteä väkipakolla järjettömiin hankkeisiin mukaan, mistä hatunnosto hallitukselle siitä, että eivät lähteneet STX-jupakassa etelä-korealaisten liikemiesten vedätettäväksi.

Yksi tapa myös järkeistää yrittämistä olisi erilliset arvolisäverokannat tietyissä tapauksissa. En näe kovin paljon järkeä siinä, että kapakassa saa korkeintaan 2 pitkää tuoppia sillä hintaa, millä irtoaa kaupasta mäyräkoirallinen olutta. Tuota eroa kun saisi kurottua umpeen ja tasattua järjellisiin mittasuhteisiin, niin johan vähenisi se tolkuton alkoholin käyttö ja sen mukana tulevat sairauskustannukset.

Anniskeluun vaikkapa 10 pinnan arvonlisävero ja vähittäismyynnissä pysykööt se 24, niin johan erot tasaantuisi ja ihmiset siirtyisivät piirun verran enemmän nauttimaan alkoholia ravintoloihin ja piristäisi alan yrittäjiä kummasti, jotka ovat nyt aika kovassa puristuksessa. Vähittäismyynnissä alkoholin tuoma kate on kuitenkin monissa tapauksissa sisäänvetotuotteen tasoa ja muutenkin kokonaiskatteesta aivan marginaalinen, joten elämän ja kuoleman kysymys se ei ole sillä suunnalla.

Aivan eritoten jaan Suomisen ajatuksen siitä, että maataloustukiin pitää saada joku tolkku täällä Suomessa. EU on jo oikeilla jäljillä leikatessaan noin 3 % niitä

Itä-Suomesta löytyy esimerkiksi yrittäjiä, jotka ansaitsevat ainakin osin elantonsa sillä, että he vievät ulkomaalaisia suurpetobongareita ja -kuvaajia piilokojuun seuraamaan eläimiä. Tässä on sitä innovatiivisuutta, jota kannattaa ennemmin tukea eikä siinä, että joku viljelee kauraa elinkelvottomilla alueilla.

Näillä vaikka alkuun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TommiRitola kuva
Tommi Ritola

Oho. Siinähän oli asiaakin. Mutta joo kunhan muistat että lapsilisiä leikatessa vähenee syntyvyys hyvin nopeaan. Kukas täällä sit makselee veroja, kun me ollaan eläkkeellä? Vai ajatko kokoomuksen tyylistä "työvoimapulaa" missä kannetaan työvoima ulkomailta. Halvalla. Tietenkin.

Käyttäjän TommiRitola kuva
Tommi Ritola

Sen verran lisäystä, että voitaisiin aloittaa laittamalla lapsilisiin tulorajat. Ei mitään järkeä jakaa rahaa ilmaiseksi esim miljonääreille ihan vaan sen takia, että näin on tapana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset