Timo Ekman Keskustelut jatkuvat osoitteissa https://www.facebook.com/Novellisti ja https://twitter.com/EkmanTJ. Molemmat profiilit ovat avoimia kelle tahansa luettavaksi ja kommentoitavaksi. Muut yhteydenotot osoitteeseen ekman.timo@gmail.com

Ehdottomasti kaikkien muiden vika

 

On väliin surkea seurata ihmisiä, joiden kaikki hyödylliset voimavarat purkautuvat muiden kanssa rähinöintiin. 

Nämä ihmiset tukkivat oikeusasteita, yleisöpalstoja, nettiä ja ovat raskaita tapauksia läheisilleen. Heillä voi olla myös mitä villeimpiä salaliittoteorioita heitä vastaan tehdyistä manöövereistä. 

Heidän vastapuolelle mahtuvat niin vapaamuurarit kuin poliitikot ja virkamiehetkin. He ovat absoluuttisen oikeassa kaikissa heitä vastaan olevissa tapauksissa, ja ellei heidän määrittelemää oikeutta ja kohtuutta tule, on se vain ja ainoastaan vastapuolen vika. 

He taistelevat työmailla, politiikassa ja vapaa-aikoina kaikkia mahdollista kuviteltua vääryyttä vastaan kaikin tavoin. Toisinaan heidän poliittiset linjauksensa ovat sen verran uniikkeja paikka paikoin, että ne ovat normaalin poliittisen kartan ulkopuolella.

He saisivat koska tahansa jonkun F-sarjan mielenterveyspuolen diagnoosin, mutta he eivät lääkäriin mene, koska mitään tarvetta siihen ei ole - koska he ovat täysin oikeassa ja muut väärässä ja toisinaan hullujakin. 

Perinteisistä kylähulluistakin heitä löytyy, mutta heitä on myös kavunnut yhteiskunnan paremmillekin oksille ja löytyy niin työelämästä kuin sen ulkopuoleltakin.

Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalta heitä löytyy, ja kaikessa viihdyttävyydessään he ovat sangen seurattuja ja Facebookissa jaettuja kirjoittajia, mikä lisää heidän harhojaan siitä, että heitä jaetaan sen takia, että jakajat olisivat samaa mieltä heidän kanssa. Ehei, heitä jaetaan siksi, että heidän ajatuksensa ovat niin kaistapäisiä, että he tarjoavat aatteellista viihdettä sillä.

Mutta heillä on muiden ihmisten kannalta erittäin tärkeä rooli. Vaikka he joskus osuvatkin maaliin aatoksissaan ja tuulettelevat voittoaan maan ääriin saakka, tilastollisesti on osoitettavissa, että olemalla heidän kanssaan eri mieltä kaikista asioista, on huomattavasti useammin oikeassa kuin väärässä. 

Näin ollen jos ei jaksa seurata ajan kulkua, kannattaa vain kuunnella heitä ja esittää asiat käänteisessä järjestyksessä, niin antaa itsestään pitkässä juoksussa kovinkin tasapainoisen ja älykkään kuvan. 

Heidät voidaan ristiä tässä ja nyt vaikka Absoluuttisen Harhaisen Totuuden Edustajaksi (AHTE).

Kuulostaako tutulta? Pistä lukija hyvä kommenttiketjuun omat versiosi AHTEesta. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Vaikka he joskus osuvatkin maaliin aatoksissaan ja tuulettelevat voittoaan maan ääriin saakka, tilastollisesti on osoitettavissa, että olemalla heidän kanssaan eri mieltä kaikista asioista, on huomattavasti useammin oikeassa kuin väärässä."
Olli Rehn?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset